Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Srebrne Usta Forum Muratora !

Gość

Recommended Posts

Majac na uwadze ilosc i roznorodnosc wypowiedzi z jakimi mozna spotkac sie na Forum, chcialbym zaproponowac nasz wlasny konkurs najbardziej blyskotliwych wypowiedzi, ktory przeciez nie musialby miec tej samej nazwy jaka funkcjonuje w mediach. Moga to byc n.p. Miedziane Usta, czy jeszcze inne ... (wszelkie propozycje mile widziane!)

Od pewnego czasu stykam sie z wypowiedziami, ktore poprzez swoja wnikliwosc, blyskotliwosc, konstrukcje logiczna i terminologie wprawiaja mnie w zdumoienie i utwierdzaja w przekonaniu o swojej niewiedzy i koniecznosci powierzenia wszystkiego Fachowcowi.

Niniejszym zglaszam kandydature ADAMOS48 (wypowiedzi mozna znalesc w watkach o co i cwu, - a moze powinnismy je tutaj gromadzic?).

Pozdr.

jz

Skoro Anonimie 2 sie tak bardzo upierasz to napisze cos "madrego" (np. cytat Adamosa):

WASZE PIENIĄDZE I WY BĘDZIECIE UŻYTKOWAĆ.

MOJA OPINIA I POTWIERDZONE LATAMI PRAKTYKI,ORAZ JAKO HANDLOWIEC STYKAM SIĘ Z TYSIACAMI KLIENTÓW ROCZNIE PYTAJĄC ICH O OPINIE Z UŻYTKOWANIA KOTŁOW .DOSZŁEM DO WNIOSKU,

WZYSKIE KOTŁY PO SCIĄGNIECIU OBUDOWY SĄ TAKIE SAME TZ.ZŁOŻONE Z TYCH SAMYCH MARKOWYCH PRODUCENTÓW NIKT NIE PRODUKUJE PIECA OD PODSTAW.NATOMIAST RÓZNI ICH WYGLĄD , CENA I BAJER

ROZMAWIAMY O KLASIE SCIENNEJ SPRAWNOŚC 90%DO 93% MOŻLIWE BŁĘDY

WYLICZENIOWE .FIZYKA NIE ZNA PERPETUM MOBILE .SUMUJĄC GAZ KTÓRY

MA SWOJĄ KALORYCZNOŚĆ W CUDOWNYM PIECU NIE WIĘCEJ ENERGI

ENERGIA TO W KLIENCIE ZBIERA GDY MÓGŁ KUPIĆ PIEC ZA 2000 A NIE 10000 TYŚ ZŁ,

POWRACAJĄC CO WYBRAĆ

PIEC 1 FUNKCYJNY Z ZASOBNIKIEM 60L BĘDZIE OPTYMALNY PONIEWAŻ

USTAWIAMY GO NA CYRKULACJĘ I GDY WYCZERPIE WODĘ Z ZASOBNIKA DOPIERO PRZEŁĄCZY SIE NA TRYB PRACY 2 FUNKCYJNY

DROGA REDAKCJO proszę!!!!!!!

Wprowadż kilka wądków na których będą się wypowiadać fachowcy a nie teoretycy którzy w pracy grzeją stołki i z nudów zabierają głos na Forum przez to ludziom którzy szukają konkretnej porady robią wodę z mózgu. 50% wypowiedzi to wypowiedzi ludzi którzy z budownictwem nie ma nic wspólnego i nigdy nie budowała i nie wybuduje domu.

Dobra Panowie Anonimy !

Moze byscie sie tak ujawnili, skoro jestescie takimi fachmanami -

tez uwazam, podobnie jak Wy, ze na forum trzeba nam profesjonali-

stow ...

A wiec - kaptury z glowy

Krzysiek

A co do Adamosa - na razie popieram kandydata na S.U. :smile:

Post_PS Jestem gotow odszczekac kandydature, jak mnie przekona (wyliczeniai) ze ma racje

[ Ta wiadomość była edytowana przez: KrzysiekMarusza dnia 2003-02-13 08:04 ]

On 2003-02-13 08:58, niezły wrote:

Są tacy co się znają ale Wy inwestorzy zamiast zapytać osobę doświadczoną (fachowca) wolicie zapytać kogoś kto zrobił coś raz w życiu

I oczywiście, lepiej uzyskać pomoc od inwestora który coś zbudował, niż od "fachowca".

Mogę zapewnić że: każdy zatrudniony przeze mnie, na mojej budowie "fachowiec" popełnił przynajmniej 3- poważne błędy konstrukcyjno-technologiczne. Gdyby to forum istniało wtedy, gdy budowałem, miałbym dużo, lub bardzo dużo mniej stresów. I oczywiście lepszy dom.

Marek.

Jeżeli mianem fachowca określasz "p. Henia" który kupił sobie palnik i butlę gazową i uważa się za speca od instalacji grzewczych to ja przepraszam idę projektować samoloty (jestem inżynierem o specjalności ciepłownictwo, ogrzewnictwo) :wink:

A`propos fachowców to szczególnie ich duzo wśród architektów,którzy projektując dom popełniają masę błędów o czym na własnej skórze przekonują się inwestorzy .A przecież ci co projektują to nie jakiś pan Bolek czy Władek z budowy :smile:

A tak naprawdę to o dobrego fachowca trudno,oj trudno....

Proponuję anonimowego fachowca za wyraz wądek!

Aby móc komuś coś poradzić na forum trzeba przynajmniej umieć pisać.

Forum jest dla osób budujących i choć się skręcasz już od jakiegoś czasu, to będziemy tu pisać co chcemy i o czym chcemy.

• 2 weeks później...