Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam od zeszlego roku.Poslizg z projektem, instalacja tez po terminie, ale to nie byly duze poslizgi i mialy znaczenie tylko do tankowania. Tzn, wpadlem w nastepny m-c i ceny juz byly wyzsze. Po zagrozeniu, aby zabierali butle zgodzili sie na wczesniej ustalona cene tankowania.

To jedyny minus wspolpracy. Poza tym ok. Bonusy przy instalacji i do tankowania lepsze niz zaproponowano mi w Shellu.

Ja się cały czas wacham czy gaz z butli czy olej opałowy

kociołka jeszcze nie mam,

co do firm oferujących gaz to pomiędzy jedną czy drugą są tylko

kosmetyczne różnice.

generalnie jeśli gaz to jesteś troche związany z firmą na którą się zdecydujesz i uzależniony:cena , jakiś limit zużycia,dzierzawa

chyba że własna butla ale trzeba dużo zainwestować około 6 tyś.

dlatego mam mentlik w głowie i sam niewiem na co się zdecyduje :cry:

Andrzej a jakie maja teraz ceny gazu brutto?

Tankowalem w lutym (jeden z najgorszych m-cy do tankowania) i zaplacilem za litr 2.21 z VAT. Dodam, ze to bylo tankowanie juz popromocyjne. Sprawdzalem w Gaspolu, to bylo drozej min. o 6gr.

Widzę że potwierdza się jeżeli idzie o cene gazu maja jedną z droższych, ale instalacje prawie za free.

Będę szukał dalej, ale nadal czekam na opinie uzytkownikow tego dystrybutora gazu.

Co ważne: warto przypilnować odpowietzrenia (a właściwie odazotowania) butli. Bo instalator może kociołka nie uruchomić...a za przyjazd skasuje.

Nie mialem takiego problemu.

Cena gazu w BP atrakcyjniejsza niz w Shellu i Gaspolu (ceny z lata zeszlego roku,tylko te firmy bralem pod uwage) + lepsze bonusy przy instalacji

Co ważne: warto przypilnować odpowietzrenia (a właściwie odazotowania) butli. Bo instalator może kociołka nie uruchomić...a za przyjazd skasuje.

potwierdzam takie zjawisko, bawiłem się 2 dni zanim wypaliłem to dziadostwo (azotowo-propanowe tak zwana poduszka) a jak by ktoś zobaczył jak to robiłem to by umarł ze śmiechu.

Co do firmy BP to nie mam z nimi problemu.

Zapłaciłem im 2700 i nic mnie nie interesowało. Płacę tylko za gaz. (a po ile teraz mają litra?? bo ja ostatnio tankowałem w 2004 po 1.46)

pozdro