ged 20.03.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Decyzje zapadły - będę miał trumnę.Znacie to?Skosy i strop poddasza wylany z żelbetonu?Konstruktor liczy, za kilka dni będą wyniki.Precz z watą i folią!!! Patrząc od spodu: tynk, 8-10 cm żelbetonu, styropian 10 cm, styrosuprema 5 cm, szlichta betonowa. Na to minimalna ilość drewna - aby dachówki się trzymały.Co za to mam?Komfort termiczny, zero gipsokartonu i waty. Koszty porównywalne.Dobre? ps.: Wentylacja mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 20.03.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Spoczywaj w pokoju. Sypialnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julekd 20.03.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Taki monolit to ho ho - niczym pomnik za życia. Ja bym wolal jednak coś leżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 20.03.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 ged - dobre!!!! jakby co to od razu masz gustowny schronik pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 20.03.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Taki monolit to ho ho - niczym pomnik za życia. Ja bym wolal jednak coś leżejszego. Na plecach przecież nie będziesz tego trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 20.03.2006 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Ja tu poważny wątek zakładam, a wy sobie ze mnie żarty robicie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 20.03.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Jeśli chodzi o trumnę, czy aby nie pomyliłeś kondygnacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 20.03.2006 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Betonowa czapa na dworku ?? Rozumiem jeszcze w "nowoczesnych" projektach ale tu ? Dla mnie to rezygnacja z tworzenia klimatu, kt. powinien powstać przy realizacji takiego projektu (choć sam gustuję w mniej tradycyjnych domach) Pozdrawiamrafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.03.2006 00:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Myślisz że płyta GK + wełna i folia jest lepsza? Bardziej tradycyjna? Przecież tego nie będzie widać. Ponadto na poddaszu będą twarde ściany zamiast gipsowego pudła, będzie kumulacja ciepła i izolacja. 15 cm styropianu na beton to trochę mało, ale zobaczymy co na to konstruktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 21.03.2006 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 fajny sarkofag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_St 21.03.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 spróbuj z płytami typu filigran - odchodzi deskowanie i późniejsze tynkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.03.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 A mnie się to bardzo podoba. Nie wiedziałam, ze tak można, a rozglądałam się za jakąś alternatywą dla kartonu i folii.Napisz proszę jakie są minusy tego rozwiązania.Czy to somplikowane? Czy mocno obciąża konstrukcję?Może jakieś fotkiiii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 21.03.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Decyzje zapadły - będę miał trumnę. Pogadaj z Leonem. On cię na pewno zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 21.03.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 To jest najlepsza decyzja jaką podjąłeś - precz z gipsokartonowym badziewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 21.03.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 a ja mam 'cepelię' czyli boazerię i całkiem nieżle wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 21.03.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Nie mam betonu na skosach i teraz żałuję. Jakby przyszło jeszcze raz budować to skosy bym miał lane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczecin HENRYK 21.03.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Rozumiem że robisz piętro tylko ściany w pewnej części będą pochylone a ich elewacja bedzie pokryta dachówką zamiast tynkiem.Po co takie udziwnienia. Nie łatwiej zbudować normalne piętro z prostymi ścianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buschido 21.03.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja także robię wylewane skosy. Wprawdzie początkowy nakład finansowy jest większy (stal+robocizna+mat. izolacyjne) ale za to "odchudzona" więźba dachowa prostsza, wiatr nie wyje na poddaszu, wykończeniówka tańsza, nie ma późniejszych pęknięć na styku płyt R-G i jest ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.03.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja także robię wylewane skosy. Wprawdzie początkowy nakład finansowy jest większy (stal+robocizna+mat. izolacyjne) ale za to "odchudzona" więźba dachowa prostsza, wiatr nie wyje na poddaszu, wykończeniówka tańsza, nie ma późniejszych pęknięć na styku płyt R-G i jest ciszej. Więźba odchudzona? Skosy mają przejąć część obciążeń? Z reguły robi się niezależne...chyba,że sobie tak projektant wymyślił ,że da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 21.03.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Rozumiem że robisz piętro tylko ściany w pewnej części będą pochylone a ich elewacja bedzie pokryta dachówką zamiast tynkiem.Po co takie udziwnienia. Nie łatwiej zbudować normalne piętro z prostymi ścianami? A o warunkach zabudowy kolega Szczecin słyszał? Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts