_beti_new_ 23.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 strop zalany zdjęcia w dzienniku _ beti_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 29.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 poszukuje konstruktora z slaska do zaprojektowania takiego stropu jako niezalezna od drewnianej wiezby konstrukcja mam nadzieje ze czytaja konstruktorzyprosze o wiadomosc na priv (email podany w profilu nie dziala) ewentualnie moze byc konstruktor spoza slaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 29.04.2007 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Cześć Leonie - za kilka dni zaczynamy. Trumienka będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.04.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Zastanawiałem się nad zrobieniem dachu TRUMIENNEGO w moim domu.Jednak w systemie, który mam zamiar zastosować (ŽISOMAX) jest to rozwiązane inaczej.Ze względu na działajacy system wentylacji powiązany z ogrzewaniem i ochładzaniem powietrza, takie rozwiazanie jest właściwie zbędne. Dodatkowo, aby zapobiec przegrzewaniu pomieszczeń poddasza latem i wychładzaniu zimą w skosach, podobnie jak w ścianach zastosowana jest specjalna bariera termiczna, która wyrównuje temperatury przegród zewnętrznych w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 30.04.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam W moim domku też nie ma tektury której nie lubię i uważam za materiał badziewny i słaby.Technologia drugiego stropu wyglądała następująco- pełne szalowanie skosów i stropu (przy użyciu desek i stempli z I stopu - monolit of course)- w wolne miejsca w zbrojeniu ułożona została cegła dziurawka,- to wszystko zostało zalane betonem b20 z pompy i dokładnie kielniemi wbite między cegły- na to został ułożony styropian 2x5 cm na zakład- na styropianie zostały rozłożone i zalane szlichtą betonu z betoniarki maty zbrojeniowe. Technologia ta jest stosowana w domach w okolicy od lat i nie ma z tym żadnych problemów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 30.04.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 szukam jakiegos konstruktora, ktory potrafilby to jakos sensownie ogarnac umyslem i zaproponowac sensowne rozwiazanie na papierze nie liczac mi od nowa fundamentow itd (bo juz takich spotkalem...a mam lawe na 70 cm... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 30.04.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 powiem tak trudno Ci będzie znaleźć kogoś, choc to nie jest nie możliwe, my także szukaliśmy ale na próżno nikt się nie chce podjąć bo nad takim stropem trzeba trochę pogłówkować, poza tym tego typu stropy niestety prawie odeszły do lamusa moim zdaniem z głupoty a na pewno z wygodnictwa wykonawcy, bo przecież później o drugi strop będzie sie kto inny martwił a on i tak kasy weźmie prawie tyle samo, a o i ile szybciej skończy Skończyło się na tym że mąż czytał, czytał, czytał, oglądał jak to u innych wygląda i sam "zaprojektował" oczywiście w projekcie jest strop lekki więc wszystko jest na wariackich papierach ale kto o tym będzie wiedział ged Ty chyba też projektowałeś sam ? ale przy pomocy jakiegoś programu z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 30.04.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 a jak mialas z kierownikiem?ja bym tez zrobil to na zielono, ale :1. nie chce przezbrajac2. kierownik sie tego boi i chce miec papier a tak to wyglada w skrocie:http://img339.imageshack.us/img339/3336/widokzgoryze4.jpghttp://img243.imageshack.us/img243/8248/widokzbokuxx3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.04.2007 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ja zaproponowałem rozwiązania, konstruktor wrzucił to na komputer i ustalił minimalne ilości zbrojenia, wykonawca doda swoje pomysły. Po zazbrojeniu znów przeliczymy i ewentualnie dozbroimy. Kierbud, w moim przypadku również konstruktor odpowiada za wszystko, więc nie będzie fuszerki. U mnie skorupa jest spora, pomieszczenia 33-37m2 i bardzo mało ścian nośnych - będzie zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.04.2007 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Leon - w tym tygodniu będę się widział z konstruktorem - zaproponuję mu współpracę i pokażę rysunki. Sądzę, że się zgodzi. To prosta robota. Jak bardzo Ci się spieszy i na kiedy musisz mieć gotowy projekt ? On jest szybki i niezbyt drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 30.04.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 ged-wielkie dzieki byloby super, gdyby gosc sie tego podjal, glownie dlatego, ze juz cos takiego robil- a najtrudniej przekonac kogos zeby zabral sie za cos pierwszy raz... projekt potrzrebny bylby mi najwczesniej na poczatek czerwca. wszelkie szczegoly moglbym z konstruktorem uzgadniac przez internet bylbym ci bardzo wdzieczny gdybys go namowil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buschido 30.04.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Trumienka wyszła cacy. Jak będę miał chwilę to trzasnę zdjęcia i wkleję. Jak już pisałem murarz na zaszalowanym skosie najpierw położył pustak modularny na zaprawie betonowej, następnie dał 10-15 cm. przerwy i następny rząd modularnych. później w te odstępy włożył po dwa druty fi 12 (wystarczyłby jeden fi 14 ale miałem dużo jeszcze 12) i połączył z płytą poddasza. Wszystkie słupki zalane zostały podczas zalewania płyty poddasza a następnie cały skos ocieplony styro 10 cm. Takie wykonanie kosztuje trochę ale to jest właśnie cena spokoju podczsa wietrznych dni i cena za estetykę (nigdy więcej popękanych połączeń płyt g-k. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.04.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 W moim przypadku muszę mieć monolit, bo skosy niosą na sobie nie tylko własny ciężar, lecz cały dach i wszystko co jest na dachu , np metr śniegu - bo to mansarda i z górnej połaci sam nie spadnie. Skos jest nośny. Fakt -kosztuje, ale gdyby tak dokładnie policzyć to wydaje mi się, że jest to bardzo niewielka różnica, bo odpada cała papranina z foliami, wełną, konstrukcją pod płyty, płytami, szpachlowaniem ..., a tak po rozszalowaniu, szybkie instalacje, wchodzi tynkarz z agregatem i po kłopocie. Z zewnątrz ocieplenie styropianem zrobi byle partacz, bo nie trzeba równo byleby dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 01.05.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ged super sprawa z tą trumną. Swego czasu szukałem czegoś by uniknąć pękania płyt g-k. Znam ten ból mieszkam na poddaszu. Wchodzę w to Ged. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 05.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 jak tam ged?masz jakies wiesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 05.05.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 W poniedziałek będę miał odbiór zbrojenia stropu parteru więc pogadam wtedy z gościem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 10.05.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 i jak cos nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.05.2007 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 UUUps kurcze zapomniałem o tym z nim pogadać tyle się działo, ale jutro z rana zadzwonię do niego i konkretnie pogadam. Obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 11.05.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 czekam z niecierpliwoscia nie dziwie sie ze nie masz czasu jak widze ile sie u ciebie dzieje.... tez mam takie okresy kiedy buduje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 16.05.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 LeonMasz jakiegoś emaila to Ci podeślę numer do tego konstruktora. Zrobi co zechcesz i się nie zawali.Ale to jednak droga inwestycja - nie projekt, ale deski, stemple, stal, beton, wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts