Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Na stare lata"

Recommended Posts

Majka,dziękuję za miłe słowa.Zdjęcia postaram się w przyszłości podpisywać.Obecnie mam 49 lat i uważam że należy pomyśleć o drugiej połowie życia. Dzieci mamy odchowane i prawie usamodzielnione.

Wyznaję teorię że do 50-tki powinno się osiągnąć w życiu swoje szczyty/w życiu zawodowym i prywatnym/ i zacząć myśleć o korzystaniu z tego co się osiągnęło.Moje słoneczko od przyszłego roku przechodzi na wcześniejszą emeryturę.W związku z tym decyzja o rozpoczęciu budowy siedliska "na stare lata".Ja jeszcze trochę popracuję aby doprowadzić naszą inwestycję do końca.

Nie budujemy domu dla przyszłych pokoleń lecz dla nas, aby było wygodnie i miło.

Gratuluję ci twojego domu i myślę że moja przygoda z budową będzie trwała trochę krócej.

Pozdrawiam.

Również się cieszę że przebrnęliscie "pierwsze kłody". Zaciekawiła mnie Wasza historia, bo sama z podobnymi problemami sie będę borykać! Jetem też posiadaczką działki rolnej niestety tylko 44 ary :sad: W moim posiadaniu jest też inne 22 ary. W gminie obecnie toczy się zmiana planu zagospodarowania terenu i końca jej nie widać (może jeszcze parę lat) Tak więc planuję najlepiej wydzierżawić jeszcze "parę " arów by miec możliwość starania się o siedlisko.Projekt domku juz mam, podobnie robiony na zamówienie (5,000 zł).Jeszcze nie piszę dziennika budowy bo nie wiem jak szybko się uporam z możliwością budowania się. Pozdrawiam i życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki!http://www.smilies.nl/iconss/iconMisc6.gif

Agacka,sładaj wniosek o wydanie Warunków Zabudowy i Zagoospodarowania Terenu dla twojej działki.Wydania decyzji nie mogą ci odmówić.Mogą jedynie wstrzymać wydanie decyzji w związku z

opracowywaniem nowego planu zagospodarowania do 12 miesięcy od czasu ogłoszenia decyzji o wszczęciu postępowania w sprawie nowego planu.Po tym terminie muszą ci wydać decyzję zgodną z obowiązującym planem.Chyba że to byłoby dla ciebie niekorzystne.

Powodzenia!!!

• 2 months później...

Hallo,

zycze powodzenia i wytrwalosci. Sama tez mieszkajac poza granicami kraju buduje moj wymarzony domek i mam te same szczytne plany skonczyc do swiat Bozego Narodzenia. Zycze dalej powodzenia. Jedno male pytanko, dlaczego zmieniliscie plany z braasa na co innego? Tak tylko z ciekawosci bo tez chce polozyc braasa :smile:

Pozdrowionka