Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blacha na sciane kuchenna. Blacha na ściane

emma1719500095

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no właśnie ten tłuszcz jest dość wredny :(

na pewno wymaga trochę pracy, ale da się doszorować ;)

inox czyści się specjalnymi oleistymi środkami (przynajmniej ja takich używam)

alu czyszczę mleczkiem do tego przeznaczonym

na pewno z kamieniem czy gresem jest dużo mniej roboty :)

no ale to wszystko kwestia Twojego gustu :)

Ale czy na stali zostaną ślady po pryskaniu tłuszczu? Czy da się to spokojnie domyć?

Bo ktoś mi mówił, że się nie da domyć ze stali....

Miałam blachę w mieszkaniu przy kuchence gazowej, oraz przy zlewie. Nie było większego problemu, tłusz zmywałam tzw mleczkiem cilit, czy coś takiego. Wtedy nie chciłam płytek, teraz również ich nie mam. Jest natopiast plexi prążkowana. Wygląda jeszcze lepiej.

A jaką miałaś tę blachę? Bo mi proponują w hurtowni metali:

gładką z połyskiem, matową i szczotkowaną....

Jeżeli się nie mylę to gładką, szczotkowaną. Na tej z połyskiem strasznie odznaczają się plamki.( coś jak plamy na lustrze) :(

Wracając do środków, to często używałąm płyn do szyb- łatwiej się zmywało.

GGGosik

Ja mam na ścianie samoprzylepną mate z folii aluminiowej. Jest to produkt austriacki. Sprawdza sie rewelacyjnie. Myje sie bajecznie, a wyglada zajefajnie. Kazdy kto do nas przychodzi zwraca uwagę na tę scianę. Jesli bedziesz zainteresowana to przeslę ci zdjęcia z bliska-ja to wyglada. Jak ją kupowałam to było sporo wzorów :) -może bys cos dla siebie wybrała.

pozdrowionka

GGGosik

Ja mam na ścianie samoprzylepną mate z folii aluminiowej. Jest to produkt austriacki. Sprawdza sie rewelacyjnie. Myje sie bajecznie, a wyglada zajefajnie. Kazdy kto do nas przychodzi zwraca uwagę na tę scianę. Jesli bedziesz zainteresowana to przeslę ci zdjęcia z bliska-ja to wyglada. Jak ją kupowałam to było sporo wzorów :) -może bys cos dla siebie wybrała.

pozdrowionka

jesli możesz to ja bym porosiła na priva [email protected] zdjęcia z folia i ew. info ile kosztowała i gzdie to kupić

monika i wojtek

http://images26.fotosik.pl/161/3b652c00974e4ac4.jpg

tak sie prezentuje mata na ścianie

http://images30.fotosik.pl/161/a7d08cb591fdc807.jpg

takie są przedziały cenowe

http://images28.fotosik.pl/161/ecd56a09099df364.jpg

a takie były rodzaje mat

chyba zapomniałam dodać ze te małe kwadraciki na macie wyglądają jak maleńkie lustereczka w wym. 1x1 cm .Efekt po prostu boski :D