butterfly 21.03.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Oczywiście, że wybór jest jednoznaczny. Dostałam kasę od rodziców, ale z "prikazem" na samochód. Siostra dostała tyle samo - dołożyła na nowy samochód, we własnym domku już mieszkali wcześniej. brat dostał tyle samo, ale samochód już kupił wczesniej, więc pewnie kasę dołoży bo planuje kupno mieszkania.A ja mimo, że się buduję to mam wydać forsę na samochód, chociaż jakims tam jeżdże, za często nie narzekam na nie i tak w ogóle to wolałabym wydać to na budowę. Aktualnie mieszkamy w moim domu rodzinnym, siostra za granicą, brat w innym mieście, rodzice też za granicą i tak to wygląda jakby nas na siłe trzymali w tym domu, żeby miał kto "pilnowac" dobytku.Bo jak szybko wykończymy dom to kto tu będzie mieszkał. To takie głupie uzależnienie od rodziców. Bo gdybyśmy te kasę wydali na dom to dużo posunęłoby sie do przodu, tym bardziej że tyle samo co dali to mamy już uzbierane. Wiem jakie będą rady, ale potrzebuje trochę wsparcia i argumentów, które przemówią do rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 21.03.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 kłopotliwy to prezent, skoro wam samochód niepotrzebny ja bym to wprost powiedziała rodzicom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 22.03.2006 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Sprawa jeszcze jest na tyle trudna, że kiedy byli na wakacjach pare tygodni u nas to pech chciał, że auto sie zepsuło ( trudno żeby 10-letnie nie psuło się). Musieli jeździć starym polonezem,którego rdza tak zżera, że można wystawić rękę na zewn. przez dziurę... I jeszcze pretensje (bo to ich samochód) , dlaczego taki zniszczony. A kiedy chcielismy go wyrejestrować to nie "bo czym będzie jeździł braciszek kiedy przyjedziedo domciu na święta..." używany to się zniszczył tym bardziej, że to polskie badziewie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.03.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Hmmm...bez urazy ale...chcialabym miec takie problemy jak Ty.... proponuje rozwiazanie najlepsze - na mieszkanie zarabiacie sami, samochodu nie kupujecie (bo nie potrzebny) a forse wplacacie na operacje chorego dziecka albo na schronisko dla zwierzat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 26.03.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Są dwa wyjścia: 1. Kup ten samochód, bo 10 letnim długo nie pojeździsz a bedziesz miał spokój. 2. Porozmawiaj spokojnie z rodzicami na temat innego przeznaczenia tych pieniędzy. Ale pomyśl sobie, że fajnie jest, że masz taki problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 28.03.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Kup obie te rzeczy, co sie będziesz ograniczać.Po pierwsze: na auto wpłać niewielką częśc. Resztę w leasingu konsumenckim - najtańsza opcja, nie wymaga tylu zaświadczen, bo auto jest caly czas wlasnoscia banku, raty wychodzą niżej niz w tradycyjnym kredycie.Po drugie - cala reszta po cichu w dom. Bedzie wilk cały i owca syta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 30.03.2006 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Zdecydowałam za 1/3 kupić samochód a reszte wpakować w dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts