wbrat 21.03.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Czy ocieplenie sciany nieogrzewanego garazu (od wewnątrz, sciana pomiedzy garazem a czescia mieszkalna) powinno sie zrobic przed tynkami czy po tynkach (beda gipsowe)? Tak na logike wydaje mi sie ze przed, ale moze sie myle...A jesli przed, to mozna na styropian (+siatka i klej) dac potem tynk gipsowy?To samo pytanie odnosnie sufitu w garazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 21.03.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja bym zabudował gips-kartononem na stelażu z profili, a pod nim wełna mineralna. Rozwiązanie które znajdziesz na każdej stronie www producentów gips-kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczecin HENRYK 21.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 W swoim garażu w piwnicy ociepliłem strop w ten sposób, że nakleiłem od spodu na goły strop styropian, na to siatka z klejem i cienka warstwa tynku gipsowego. Mo to dwa lata i sprawuje się bez zarzutu. Jedynym problemem jest mocowanie czegokolwiek na tak wykonanym suficie. Nic nie chce się trzymać na 10 cm styropianu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 21.03.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 na suficie mam styropian 4 cmpo srodku kanał na prowadznice elektryczną bramyna scianach z sikikatu bezposrednio styropian plus siatka z klejem...bez zadnych gładziwszystko ładnie pomalowane--na dole fartuch z płytek na wys. 150 cmjest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 22.03.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ok, czyli na cegle/strop styropian, na to klej a potem cienko tynku gipsowego i bedzie ok, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 22.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ja mialem sliczmy tynk gipsowy na suficie...ale zima zrobilo sie zimno w stopy nad garazem wiec do tego slicznego tynku na klej atlasa przykleilem styropian...6cm..., siatkie i zaciagnalem masa atlasa.....jak mi sie zechce to poloze w lato cekol....w stopy juz cieplo a sufit wyglada ok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 22.03.2006 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A czy taki klej mozna po prostu pomalowac, bez zabawy w dodatkowe wastwy? W koncu to jest garaz, nie musi wygladac idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.03.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Nie można, trzeba klej zacišgnšć cienkš warstwš gipsu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts