Mis Uszatek1719499023 21.03.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 W skladach z kamieniem bywa kostka ze zwiezlego wapienia w dwoch odcieniach: bezowym i jasnobrazowym. Nie nazywaja go w ten sposob, ale wiem, ze to krajowa Morawica. Czy ktos go stosowal na podjazdy, w ogrodzie itp. Wedlug wszelkich regul nie powninien byc stosowany na zewnatrz, bo pokrywa sie bialym nalotem w miejscach, ktore nie podlegaja intensywnej ekspoloatacji. Czy ktoś to zaobserwował? A jak z wytrzymaloscia? Przenioslem ten temat w wymiany doswiadczen, tu mu bedzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 28.03.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Misiu,Spytaj tych co bli w Atenach na Akropolu, tam po deszczu jeździ się jak na łżwach, ślisko i na butach zostaje biała mazia Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 28.03.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Zygmor, , to zalezy od wapienia. Na Wawelu jest kilku lat na dziedzińcu i nie ma problemu a przyK. Mariackim położyli i po zimie popekał (taki sam turecki ale pierwszy pozyskiwany bez prochu i detonacji a drugi nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 30.03.2006 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Morawica jest bardzo twarda (jak na wapien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 30.03.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ja chyba z Morawicy mam parapety wewnętrzne. A jak ja zaimpregnujesz? Wszystko moczył w wannie, bo pomalowanie wierzchnie chyba nie ma sensu?? Misiu, a ile to kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 09.04.2006 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Nie pamietam dokladnie, ale jest tansza niz granit. Sprzedaja tu: http://www.agkorc.com.pl/galeria.php?d=nawierzchnie&sd=Kostki(podpisana jako marmurowa) Impregnowac - owszem, tylko nie wiem czy to pomoze na utlenianie, a poza tym spora powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts