grzesia 21.03.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Bardzo podobają mi się wierzby tak zwane "płaczace".Ponoc mozna samemu uzyskać takie drzewka przez posadzenie gałęzi w ziemi.Czy ktoś może się podzielić doświadczeniem:Kiedy ta się robi, jak długie mają być gałęzie, jak głębobo je posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.03.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Utnij kołek wielkości Wałesy długopisu ,(teraz) wetknij w doniczkę zielonym do góry, postaw na parapecie i pilnuj, żeby woda stała na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.03.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 taaa, ale musisz wsadzić w doniczkę gałązkę wierzby płaczącej, nie zwykłej Wierzby przyjmują się nawet z kawałka kija wsadzonego jako podpórka dla innej rosliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.03.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 dziś biegnę w takim razie pozyskać sadzonki...marzy mi się taka wierzba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.03.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Bardzo podobają mi się wierzby tak zwane "płaczace". Ponoc mozna samemu uzyskać takie drzewka przez posadzenie gałęzi w ziemi. Czy ktoś może się podzielić doświadczeniem: Kiedy ta się robi, jak długie mają być gałęzie, jak głębobo je posadzić. U mnie 2 lata temu na wiosnę podcinali przed blokiem wierzbę płaczącą , wzięłam sobie dwie grubsze gałęzie, ukorzeniłam w wodzie, pięknie wypuściły gałązki. Miałam tu fotki tych wierzb, ale mi wcięło , jak znajdę to umieszczę . pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesia 22.03.2006 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Dziękuję za informacje, idę też pozyskać sadzonki tylko muszę poczekać aż się trochę ściemni . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.03.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 melduję posłusznie,że sadzonki pobrane i wsadzone w mokrą ziemię...czekam na rezultaty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts