Empik 12.02.2003 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Nurtuje mnie problem. Czy drzwi zewnętrzne mają być z profili stalowych, ryglowane w 4 kierunkach (drogie lub brzydkie), czy wystarczą drewniane z 2 zamkami lub zamkiem listwowym i bolcami przeciwwyważeniowymi? Jak ma się to do ryzyka włamania? Jak ma się to do wysokości ubezpieczenia?Jeżeli jest przejście z garażu do domu, to czy muszą to również być stalowe drzwi antywłamaniowe z 4x ryglowaniem?Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandy 13.02.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Musisz wziac pod uwage wszystkie otwory (jezeli jest to dom jednorodzinny). Co z tego ze kupisz drzwi antywlamaniowe jak np. okno balkonowe jest zwyklej klasy (nie antywlamaniowe). Po co sie wykosztowywac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 13.02.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Kjandy - większość firm ubezpieczeniowych nie daje rabatu za szyby antywłamaniowe, ale za drzwi już tak. Mnie denerwuje to, że muszę wybierać między brzydkimi drzwiami antywłamaniowymi a ładnymi nieantywłamaniowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandy 13.02.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 A nie lepiej kupic tansze, ladne drzwi standardowe a roznice (doplata do antywlamaniowych) przeznaczyc na system alarmowy i na niego dostac znizke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 13.02.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Widzę, że chyba nie orientowałaś się jeszcze w cenach, ale tej różnicy praktycznie nie ma. Ładne drzwi (Urzędowski, Gebauer) kosztują 2.000 - 3.000 zł. Drzwi antywłamaniowe podobnie, albo nawet taniej (Gerda) ze względu na niezbyt ładny wygląd. Nie wspominam oczywiście o Dierre, który zaczyna od 3.000 zł wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Empik 14.02.2003 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Przerabiam ostatnio temat drzwi antywlamaniowych. Dowiedzialem sie, ze z tańszych drzwi antywłamaniowych do domku są:1. Key-Lock (Ron) kosztuje 1680 + 370 za montaż, ale gdzie indziej powiedzieli mi, że przemarza u dołu i płynie z niego na podłogę woda, co nie jest miłe. Poza tym przy otwieraniu na zewnątrz nie ma atestu2. Gerda S (płaska i brzydka) 1770 + 370 za montaż; może się otwierać na zewnątrz i ma na to atest, ale ponoć też przemarza3. Gerda SX (formowany profil, ładny kolor) 3140 + 370 za montaż4. Blok (firma LOB) 1840 + 370 montaż (brzydkie)Drzwi drewniane można kupic za 1500zł (ładne) + montażMyślę sobie, że, jak pisaliscie, po co super drzwi, jesli okna są łatwiejsze do sforsowania. Może więc kupić drewniane ładne i resztę powierzyć alarmowi.Czy włamywali się do kogoś przez drewniane drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.02.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Włamują się przez dachówkę (podobno najłatwiej) drzwi, okna .Ja zdecydowałem się się na drzwi tańsze, a wolę dobry alarm za te pieniądze.Jeśli rzezcywiście można wejść przez balkon łatwiej niż przez drzwi to po co się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.02.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Włamują się przez dachówkę (podobno najłatwiej) drzwi, okna .Ja zdecydowałem się się na drzwi tańsze, a wolę dobry alarm za te pieniądze.Jeśli rzezcywiście można wejść przez balkon łatwiej niż przez drzwi to po co się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.02.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 wydaje mi sie ze istotna rzecza jest wyglad. Dom wyglada bogato - kusi. Drzwi wygladaja solidnie - odstraszaja. A faktycznie najlepszym zabezpieczeniem jest pies i alarm. W wiekszosci wypadkow wystarcza atrapa kamery z dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.02.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 drzwi chcialbym miec ladne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 14.02.2003 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Ja kupiłem drzwi do kompletu z oknami. Okna PCV imitujące drewno w systemie 3D, a drzwi wykonane przy użyciu tych samych profili z wewnętrzną wkładką z szybkami i wyglądają również jak by były drewniane. Wszystko wygląda ładnie a same drzwi kosztowały 4000zł (wkład do drzwi 700 euro). Na to, że nie są antywłamaniowe nie zwracam uwagi bo i tak włamać można się w wielu innych miejscach. Najważniejszy jest i tak dobry i niestandartowy alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts