Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt w27.12.b pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

witam ja buduję ten domek lecz zrezygnowałem z garażu,dla mnie jes jak narazje ok zobaczymy póżniej jzk to bendzie w użytkowaniu,podoba mi się prostota rozmieszczenie pokoi,a co najważniejsze posiada spiżarkę i garderobę tylko ciekaw jestem jak on bendzie wyglądał w rzeczywistości myślę że także nieżle .Pozdrawiam Rafał z Puław.moj mail [email protected]

Ja rowniez mam zamiar zrezygnowac z garazu.Projekt ver. B ze względu na 2 dodatkowe pokoje na parterze. Pewnie kasy starczy na wykończenie parteru a majac te pomieszczenia mozna juz sensownie mieszkać .

Niepokoi mnie tylko ta kotłownia pod schodami - nie wiem czy takie cos sie sprawdza w praktyce .

gorgonit

Projekt całkiem, całkiem fajny, ale.... :wink:

Dla nas ważne było aby była możliwość zrobienia bezpośredniego przejścia z garażu do domu. Tutaj niestety nie bardzo jest jak to zrobić więc dla nas byłaby to wadą projektu.

Poza tym ta kotłownia pod schodami.... hmm... jakoś tego nie widzę ze względu na ciasnotę takich pomieszczeń pod schodami. Woleliśmy zrobić tam spiżarnię.

rafal981

W wątku Ogrzewanie zapytałeś o wydłużenie dachu.

Co prawda nie budujemy tego W... co Ty, ale podobny. Dach wydłużyliśmy nad balkon. Jest OK. Zajrzyj na naszą stronę z budowy. Widać tam ten wydłużony dach.

Pamiętaj, że trzeba takie wydłużenie jakoś podeprzeć. Nasz kierownik budowy rozwiązał to opierając wydłużoną murłatę na przedłużonym wieńcu ścianki kolankowej.

Inne zmiany, które mogłyby być zastosowane u Ciebie: przenieśliśmy spiżarnię pod schody (pod schodami obniżyliśmy posadzkę o ok 40cm) i zmieniliśmy schody z zabiegowych na takie "niby" ze spocznikiem. Pozostałe zmiany wprowadzone u nas nie bedą miały zastosowania w Twoim przypadku ze względu na różnice w projektach.

• 3 weeks później...
ja tez sie przymierzam do tego projektu. Przy powierczchni ok. 140 m2 podział pomieszczeń wg. mnie jest super> Salon prawie 30 kuchnia16 dwa pokoje na dole (chociaz i tak jeden chce przeznaczyć na kotlownie). Na górze 3 sypialnie. trochę nieszczęśliwa wg. mnie garderoba z oknem i wyście na strych przez łazienkę :o Myślę o przedłużeniu garażu. Tylkoo mam ból bo wydaję mi się że wygląda jak stodoła :( :roll:

Ja cały czas żyje tym projektem .Na razie jestem na etapie zakupu dzialki .Jak już będę posiadaczem działki i będzie ten projekt pasował na działeczkę zdecydowanie ten projekt . Tylko że ja chcę mieć kotłownie tak jak jest w projekcie pod schodami . Według planów to jest tego około 4 m2 więc chyba wystarczy (mylślę o grzaniu gazem ) dodatkowo kominkiem .

Uzytkuje może ktoś tak zlokalizowaną kotłownię ???

Proszę o opinie

• 1 month później...