Patras 22.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Mam jedno pytanie ile płaciliście geodecie za załawienie ZUD-u ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 22.03.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Mam jedno pytanie ile płaciliście geodecie za załawienie ZUD-u ?? A od kiedy geodeta zalatwia ZUD?? Przewaznie robi to projektant, a czsem sam inwestor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.03.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 W Wwie załatwia geodeta.Ale nie napisałeś(-łaś) ZUDu czego ???J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 22.03.2006 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 chodzi mi o media: woda, kanalizacja, gaz. P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 22.03.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ja właśnie załatwiam mapę do celów projektowych i uzgodnieia dwóch ZUD-ów: wody i prądu (kabla) - razem 650 PLN (w tym mapa 400 PLN i ZUD-y po targowaniu po 250PLN). Mapy robię po raz drugi, bo dopiero teraz robię przyłącza. Polecam robienie przyłączy i ZUD-ów na etapie pozwolenia na budowę, wtedy nie trzeba robić drugi raz map, które po 3 miesiącach (chyba) tracą ważność. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 22.03.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 witam Opłata za ZUD jest regulowana ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 19 lutego 2004 r. w sprawie wysokości opłat za czynności geodezyjne i kartograficzne oraz udzielanie informacji, a także za wykonywanie wyrysów i wypisów z operatu ewidencyjnego (Dz. U. z dnia 9 marca 2004 r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 23.03.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Oświećcie mnie, bo nie wiem Na jakim etapie załatwia się ten ZUD. Mam mieć przyłącze prądu i gazu (woda i szambo moje). Budowę mam zacząć za 2 tyg. Co i kiedy trzeba załatwić? Energetyce już zapłaciłam (prąd ma być za 18 mies., gazownia wydała warunki przyłączenia), ale nikt nic nie mówi o ZUD-zie. Czy mam czekać, czy coś załatwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 23.03.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 witam krótko, ZUD załatwiasz na swoje sprawy. Przyłącza dostawców których obowiązuje Prawo Energetyczne projekt a tym samym ZUD oraz wykonanie go nalezy do nich. Ty ponosisz opłatę przyłączeniową. Reasumując, powinnaś mieć projekt i ZUD na przyłącz wody, szambo i ewentualnie jeżeli liczniki gazu i prądu masz w ogrodzeniu na odcinki instalacji wewnętrznej ułożonej na zewnątrz czyli poza granicą eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.03.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Ja place geodecie za ZUD-y:woda: 250 zlprad: 250 zlkanaliza: 300 zl Okolice W-wy. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 23.03.2006 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Oświećcie mnie, bo nie wiem Na jakim etapie załatwia się ten ZUD. Mam mieć przyłącze prądu i gazu (woda i szambo moje). Budowę mam zacząć za 2 tyg. Co i kiedy trzeba załatwić? Energetyce już zapłaciłam (prąd ma być za 18 mies., gazownia wydała warunki przyłączenia), ale nikt nic nie mówi o ZUD-zie. Czy mam czekać, czy coś załatwiać? Ty to masz dobrze masz już pozwolenie na budowę bez ZUD-u a mi gmina nie chce dać pozwolenia przed dostarczeniem uzgodnień ZUD-u na wodę, kanalizację, energię. Czemu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 23.03.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 witam krótko, ZUD załatwiasz na swoje sprawy. Reasumując, powinnaś mieć projekt i ZUD na przyłącz wody, szambo i ewentualnie jeżeli liczniki gazu i prądu masz w ogrodzeniu na odcinki instalacji wewnętrznej ułożonej na zewnątrz czyli poza granicą eksploatacji. Dzięki, A kiedy to się robi. Mam projekt zagospodarowania działki zrobiony przez architekta. Co dalej? Do kogo iść i z czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 23.03.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 witam Ach te Gośki Sam nie wiem od czego zacząć. Pozwolenie na budowę domu można uzyskać bez przyłączy. Przyłącza i ch zgłoszenia można robić w późniejszym terminie. Pozostaje jeszcze sprawa o której wcześniej pisałem czyli elementów instalacji wewnętrznych ułożonych na zewnątrz (dziwna trochę konstrukcja słowna) czyli np kabla pomiędzy licznikiem w ogrodzeniu a tablicą elektryczną w mieszkaniu. Na ten zakres powinno byc pozwolenie na budowę a tym samym nie można uzyskać pozwolenia na budowę budynku bez tych elementów. Skoro budowę zaczynasz to pozwolenie masz, mogą Ci pozostać jedynie do zaprojektowania i wykonania przyłącza. I jeszcze jedno przyłącze kończy się na granicy eksploatacji określonej w warunkach przez Dostawcę. Od granicy eksploatacji mamy do czynienia z instalacjami wewnętrznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.03.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Koszt za 3 media w granicach : 800 - 1200 złJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 23.03.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 witam Ach te Gośki Sam nie wiem od czego zacząć. jacekj, dzięki za cierpliwość i wyjaśnienia Niestety okazuje się, że moja niewiedza urzędniczo-budowlana jest olbrzymia. Zastanawiam się, jak ja chcę zbudować ten dom Chyba porywam się z motyką na słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 23.03.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 WitamMam pytanie jak mozna obejsc temat zlosliwego elektryka,ktory trzesie cala firma i straszy innych,ze nie maja prawa podciagnac skrzynki budowlanej od ZK?To jakis horror ta instytucja.Czy jeden podrzędny elektryk może tak żądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 23.03.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 witam Skąd jest ten złośliwy elektryk?? Jaką firmą trzęsie?? Kogo straszy?? Jaka instytucja?? Ja niewtajemniczony nie rozumiem pytań. Podaj więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 24.03.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Wiadomosc wyslalam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 03.09.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 ile kopii mapy z zaznaczonymi mediami należy złożyć w ZUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts