Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradźcie jak się rozwieść eleganco !!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

długi - nie wiem jak to się stało ,że umknął mi fakt ,że jest coś nie tak.....

mąż pojechał na narty 2 mc temu i tam właśnie -jak to powiedział poznał osobę z kórą jest traaaaak szczęśliwy ,że inaczej nie umie żyć .

A w kłamstwie żyć nie chce ....... więc musi odejść.

tępo rozwodu - mąż nie zgadza się z moją propozycją alimentacyjną ,więc to ja niejako jestem przyczynkiem tego tępa .Prawnik stwierdził ,że przy separacji dostanę maleńkie alimenty -nie dam rady utrzyamć się bez większej pomocy.

A Pani jest wmoim wieku 40 -lat i jest bogata .Nie znam jej osbiście ale widuję ja ........... mąż prosił o dyskrecję w pracy - by nie robic szumu - bo co mi to da ......... i tylko mnie znienawidzi .......PAT

Masz problem Moja Droga z ukierunkowaniem uczuć.

Przestań płakać i zacznij oceniać to co zrobił tak jak na to zasługuje.

W jego interesie jest "nierobienie szumu" - grzecznie , kulturalnie, pod dywanem...

potem będzie odpowiadał kolegom , że w łóżku to Ty beznadziejna byłaś a ta nowa to jest cud po prostu......

Swoją drogą niezła laska, że się zdecydowała.

Weź się w końcu WŚCIEKNIJ NA NIEGO

Zniszczyłabym gnoja ............

a moze to sekciara jest .... 8)

o męzusia to sie dba Drogie Panie ...jak sie ma "globusow"za duzo to tak to potem jest ....

Sylwia wejdz na jakisik portal randkowy ...umow sie na "chwileczke zapomnienia" z jakims Macho z gazowni ....

selimm - to od razu podaj adres portalu i swój na nim nick coby sylwia nie musiała długo szukać ...

żeby zrozumieć nie możesz patrzeć oczami porzuconej kobiety ale oczami męszczyzny (chyba trochę ponad 40 -letniego), który zdobył kobietę dającą mu to, czego Ty mu nie dawałaś a jest to dla Niego ważne. I to wcale nie musi być problem łóżka. Może lubi żeby go chwalić jaki to on przystojny, mądry, że świetnie jeżdzi na nartach itd. Może to, że nie byłaś zazdrosna było wadą a nie zaletą.

Wyłąmując się z męskiej solidarności:

1. Rozmowy do niczego nie doprowadzą dopóki chłop jest zawascynowany inną osobą.

2. Twoje prośby, obietnice zmiany, mogą Go tylko upewniać, że dobrze zrobił odchodząc.

3. To Ty masz powiadomić znajomych o zaistniałej sytuacji ale nie w formie oskarżającej. Nie czekaj aż to zrobi ktoś inny. W pracy też powiedz, że się rozwodzisz z powodu zdrady mężą z osobą z firmy.

a moze to sekciara jest .... 8)

o męzusia to sie dba Drogie Panie ...jak sie ma "globusow"za duzo to tak to potem jest ....

Sylwia wejdz na jakisik portal randkowy ...umow sie na "chwileczke zapomnienia" z jakims Macho z gazowni ....

Sylwia, umów się z Selusiem, to mąż zapieni z zazdrości :lol:

żeby zrozumieć nie możesz patrzeć oczami porzuconej kobiety ale oczami męszczyzny (chyba trochę ponad 40 -letniego), który zdobył kobietę dającą mu to, czego Ty mu nie dawałaś a jest to dla Niego ważne. I to wcale nie musi być problem łóżka. Może lubi żeby go chwalić jaki to on przystojny, mądry, że świetnie jeżdzi na nartach itd. Może to, że nie byłaś zazdrosna było wadą a nie zaletą.

Wyłąmując się z męskiej solidarności:

1. Rozmowy do niczego nie doprowadzą dopóki chłop jest zawascynowany inną osobą.

2. Twoje prośby, obietnice zmiany, mogą Go tylko upewniać, że dobrze zrobił odchodząc.

3. To Ty masz powiadomić znajomych o zaistniałej sytuacji ale nie w formie oskarżającej. Nie czekaj aż to zrobi ktoś inny. W pracy też powiedz, że się rozwodzisz z powodu zdrady mężą z osobą z firmy.

Jako facet - popieram. Próba zrozumienia może być ciężka bo gość sam do końca może nie umieć zwerbalizować o co mu chodzi. Sylwia - jesteś super dziewczyna (to żeby samoocena nie spadła Ci tak nisko żebyś wpadła w pazury takiego np. selimm'a - brrryyy aż mnie zatrzęsło na samą myśl ;-) ).

Jeszcze przeanalizuj jak podejść do sprawy firmy. Plotki się pojawią i tak i tak - więc trzeba sprawę mądrze (i tu może być że wspólnie) rozpowszechnić. Bo co najgorsze może się stać to to że manager może podejść do sprawy pragmatycznie i pozbyć się kłopotu (potencjalnego) poprzez pozbycie się z pracy WSZYSTKICH zaangażowanych w nią (znam ludzi którzy by tak zrobili). Nie znam Twojej firmy, układów w klierownikiem, ale może rozsądnie byłoby kierownika poinformować o sprawie kładąc nacisk na to że cała sprawa jedynie podniesie Twoją motywację do pracy (ważne: stwierdzenia pozytywne a nie negatywne, żadnych zdań typu: "nie będzie problemu z moją pracą" bo gość zrozumie to w 90% przypadków dokładnie odwrotnie).

Aby uwlnić się od ciężkich warunków mieszkaniowych w odległosci 40 km od Warszawy i osiągnąć spokój choćby z mat\rtwieniem sie o ogrzewanie i kosztowne jak dla mnie dojazdy....................

CHCĘ ZAMIENIĆ MIESZKANIE KWATERUNKOWE

55m- 2 pokoje, wysokie 3,60

w starym budownictwie na kwaterunek w Warszawie

- mniejsze (choć dwa pokoje z kuchnią ) za dopłatą ,do remontu.............. a może ktoś z was prowadzi biuro pośrednictwa ......i mógł by mi pomóc..........

Selimm - jednak jesteś człowiekiem - dziękuję !!!!!

Aby uwlnić się od ciężkich warunków mieszkaniowych w odległosci 40 km od Warszawy i osiągnąć spokój choćby z mat\rtwieniem sie o ogrzewanie i kosztowne jak dla mnie dojazdy....................

CHCĘ ZAMIENIĆ MIESZKANIE KWATERUNKOWE

55m- 2 pokoje, wysokie 3,60

w starym budownictwie na kwaterunek w Warszawie

- mniejsze (choć dwa pokoje z kuchnią ) za dopłatą ,do remontu.............. a może ktoś z was prowadzi biuro pośrednictwa ......i mógł by mi pomóc..........

Selimm - jednak jesteś człowiekiem - dziękuję !!!!!

mylisz się Sylwio, selim jest kotem :lol:

a tak poważnie, nie patrz na to przez pryzmat Twojego męża, bo tak mi się to wszytko jawi, ale staraj się przede wszystkim zabezpieczyć byt, swój jak i Waszego dziecka,

mąż, jak napisałaś, już wyrósł z krótkich portek i sam zadbał o siebie

Sylwia co Ty sie bedziesz przejmowała i analizowała czemu se poszedł ..

poszedl bo uczucia nie są trwałe i oczekujemy zmiennosci , wiem ze sie czujesz odrzucona ,zignorowana ale zycie to nie bajka -to bitwa

ktos kiedys powiedzial ze milosc jest jak mydlo ..ubywa go w trakcie uzywania

ch....mu w trzewiki ..a czas leczy rany -od Ciebie zalezy jak długo to bedzie trwało

ps. i bez takich mi tu "człowieczenstw "

:lol: