HARY 22.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Dużo tutaj mówi się o roślinach w ogrodzie i bardzo dobrze bo to taki dział. Wiele osób ma jednak także oczka wodne, oświetlenie czy też kosiarki elektryczne i to trzeba podłączyć do prądu. Szukam pomysłu na zamaskowanie gniazdek, nie uśmiecha mi się oglądać codzennie zwykłej skrzynki. Myślałam o zegarze słonecznym gdzie w postumencie można by ukryć gniazdka, albo o imitacji kamienia (ale z czego?). Próbuję szukać w necie ale nie udało mi się nic wyszukać. Może ja poprostu źle szukam? Wydaje mi się, że tak szerokie grono forumowiczów coś poradzi. Widziałam także wypowiedzi osób, które zajmuje się zawodowo projektowaniem, może oni mają jakieś pomysły. Za wszystkie sugestie będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.03.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 1. u mnie stoi w krzaczorze (przycięty cis) zarosło że diabeł nie znajdzie2. jakikolwiek stały element ogrodu- grill, pergola, podstawa pod lampę3. w ogrodzie skalnym- chyba najłatwiej- płaski kamień z góry, 2 z boków, garść zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Dużo tutaj mówi się o roślinach w ogrodzie i bardzo dobrze bo to taki dział. Wiele osób ma jednak także oczka wodne, oświetlenie czy też kosiarki elektryczne i to trzeba podłączyć do prądu. Szukam pomysłu na zamaskowanie gniazdek, nie uśmiecha mi się oglądać codzennie zwykłej skrzynki. Myślałam o zegarze słonecznym gdzie w postumencie można by ukryć gniazdka, albo o imitacji kamienia (ale z czego?). Próbuję szukać w necie ale nie udało mi się nic wyszukać. Może ja poprostu źle szukam? Wydaje mi się, że tak szerokie grono forumowiczów coś poradzi. Widziałam także wypowiedzi osób, które zajmuje się zawodowo projektowaniem, może oni mają jakieś pomysły. Za wszystkie sugestie będę wdzięczna. a ja bylam w niemczech ( w przygranicznym OBi) i tam w kamieniu sa 3 gniazdka supwer sprawa , kamien lezy i nie widac nic....kosztowalo to cos 16 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 22.03.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 też kosiarki elektryczne i to trzeba podłączyć do prądu. Szukam pomysłu na zamaskowanie gniazdek, nie uśmiecha mi się oglądać codzennie zwykłej skrzynki. ja mam gniazdko w elewacji domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 22.03.2006 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a ja bylam w niemczech ( w przygranicznym OBi) i tam w kamieniu sa 3 gniazdka supwer sprawa , kamien lezy i nie widac nic....kosztowalo to cos 16 euro. Czy ktoś to może widział u nas? Gniazdko na domu odpada, za daleko od ogrodowych urządzeń. Mam nadzieję, że ktoś podrzuci jeszcze jakieś inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 22.03.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 OASE robi specjalne skałki maskujące, ale pasuja tylko do gniazd przyłączeniowych tej samej firmy. Niestety, firma renomowana to i ceny wysokie (skałka maskująca -219 zł.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 a ja bylam w niemczech ( w przygranicznym OBi) i tam w kamieniu sa 3 gniazdka supwer sprawa , kamien lezy i nie widac nic....kosztowalo to cos 16 euro. Czy ktoś to może widział u nas? Gniazdko na domu odpada, za daleko od ogrodowych urządzeń. Mam nadzieję, że ktoś podrzuci jeszcze jakieś inne pomysły. w tym Obi sa roowniez takie stojaki maskujace ( wciskasz to do trawy) a kontakt jest powyzej- ale te kamienie maskujace sa super ( kladziesz kamien, otiwerasz, w srodku sa bodajze 3 kontakty w kamieniu od dolu sa miejsca gdzie wklada sie kabel....kamoen jak to kamien szary i nieregularny. W poniedzialek jade znow do niemiec wiec moge zrobic fotke ( telefonem) i wyslac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 23.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Teska - to, jak będziesz zrób zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Teska - to, jak będziesz zrób zdjęcie. ok....jak zrobie wyslac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 23.03.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 pewnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosia 23.03.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 kamien oczywiscie nie jest naturalny, a calosc wyglada np. tak: http://www.ledas.de/ebay/901700/a2_01736_2.gif pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.03.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 kamien oczywiscie nie jest naturalny, a calosc wyglada np. tak: http://www.ledas.de/ebay/901700/a2_01736_2.gif pozdrawiam dokladnie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts