Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ponieważ kanalizację robiłem sam to wiele rzeczy musiałem brać na chłopski rozum. Rurę odpowietrznika doprowadziłem pod sam dach i zamknąłem tymczasowo zaworem zwrotnym. Gdy przyjdą dekarze to pokażą mi gdzie wychodzi im z rozplanowania dachówki kominek, tam przewiercę deskowanie i papę i wyprowadzę rurę nad dach.
W tym rzecz, ze dach u mnie jest juz od pol roku gotowy. I teraz mam wzywac dekarzy, zeby tą rurkę wyprowadzili? Może bym to i sam zrobił, ale nie wiem np. jak uszczelnić folię, którą będę musiał przeciąć... no i kwestia wyciągnięcia dachówki i wstawienia nowej - pewnie trzeba to robić od zewnątrz, prawda?
U nas hydraulik wkul sie do komiina ,do przewodu wentylacyjnego i wyprowadzil rurke pcv 5-centymetrowa troszke ponad komin i zakonczyl grzybkiem.Obylo sie bez dziurawienia dachu.
Przejœcia przez dach wyłšcznie dekarz! Amatorszczyzna dopuszczalna jest tylko przy pracach wykończeniowych. Pozdrawiam.
Załóż na rurkę napowietrzacz i zostaw tę rurkę na strychu. U mnie działa od 8 lat i wszystko jest ok. Żadnych niepożądanych zapachów i nie ma problemów z odpływem. Rozwiązanie tanie, proste i skuteczne. Polecam
U nas hydraulik wkul sie do komiina ,do przewodu wentylacyjnego i wyprowadzil rurke pcv 5-centymetrowa troszke ponad komin i zakonczyl grzybkiem.Obylo sie bez dziurawienia dachu.

U mnie tak samo - do komina wentylacyjnego rurka fi5 i "grzybek" nad kominem.

U nas dokładnie tak samo