Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRACA za 650 złoty!

Bzyczek

Recommended Posts

A ja żałuje, że zmieniłąm poprzednią pracę, pomimo, że mniej zarabiałam, teraz mam więcej kski, ale jest to równoznaczne - z pełną dyspozycyjnością, stresem, mobbingiem itp itd - szukam czegoś spokojnieszjego bo już się nie da ;)

I tu Cię popieram, czasem lepiej mniej zarabiać ale psychę mieć całš.

A co do bezrobocia to bujda na resorach...spróbuj kogos do pracy znale�ć. Lepiej takiemu siedziec na zasiłku i odwalać lewe fuchy.

Wierzcie mi, że wysokie zarobki i ciągłe dnie w pracy oraz stres, wcale tego nie łagodzą, co człowiek ma robić z tymi pieniędzmi jak nawet nie ma czasu ich wydawać ani korzystać z życia. Potem po jakimś czasie zwalniają Cię z takiej firmy bo się wypaliłeś bo robiłeś codzinnie po 12 godzin i straciłeś wiarę w sens U mnie w pracy ludzie średnio zwalniają się po 2-3 miesiącach, rotacja jest tak ogromna, że od pół roku pracuję a przewinęły już się 3 osoby - znalazły coś lepszego i uciekły i chwała im bo w lepsze miejsca :)

Ja zarabiam bardzo dużo (i zarabiałem tak od samego początku po skończeniu studiów), ale tylko wtedy gdy pracuje. Akurat tak się złozyło, że przez ostatnie 3 lata pracuje średnio pół roku w roku. W tej chwili mam najdłuższą przerwę w swojej karierze. Zanim wrócę do pracy (będzie to w sierpniu), minie ponad rok 8) Obecnie poświęcam się tylko budowie :wink:

A zmian pracy się nie należy obawiać :)

z tym się zgodzę

Sam już w ciągu 12 lat pracowałem w 6 firmach. Dopóki zmieniami sami i na lepsze to znaczy że jest dobrze. Poza tym zdobywamy doświadczenie bo każda firma jest odmienna.

Spojrzałam skąd jestes- Wawa i powiem Ci, ze problem bezroocia istnieje poza Warszawa, moim zdaniem naprawde cięzko być bezrobotnym w Warszawie. Trzeba by albo specjalista w wąskiej dziedzinie, albo wybitnie nie chcieć pracować.Niestety poza Wawą juz tak różowo nie jest.

hmmm 650 złotych? to opałacenie raty kredytowej i dojazdy do pracy :-?

A co dalej??? az boję się pomyśleć.

Nie zarabiam źle-ale mogło być lepiej. Wykonuję pracę za dwie osoby, wiąże się to z nadgodzinami-nie wliczanymi do listy płac(!!!!!), poza tym jest sporo stresu. Rozglądam sie już za innymi ofertami, czuję się w obecnej firmie wypalona-niczego więcej się już tu nie nauczę(6 lat) a jedyne co, to dostaję coraz to więcej obowiązków :-?

hmmm 650 złotych? to opałacenie raty kredytowej i dojazdy do pracy :-?

A co dalej??? az boję się pomyśleć.

Nie zarabiam źle-ale mogło być lepiej. Wykonuję pracę za dwie osoby, wiąże się to z nadgodzinami-nie wliczanymi do listy płac(!!!!!), poza tym jest sporo stresu. Rozglądam sie już za innymi ofertami, czuję się w obecnej firmie wypalona-niczego więcej się już tu nie nauczę(6 lat) a jedyne co, to dostaję coraz to więcej obowiązków :-?

Wyobraź sobie, że ja jestem wypalona po 5 miesiącach pracy w firmie.

Przychodzę do domu i tylko beczeć się chcę. Niby pieniądze są, praca jest to czemu wybrzydzać? Ale to nie takie łatwe. Wypalenie się jest niebezpieczne, bo praktycznie życie Ci leci, a ty działsz w pracy jak maszyna, według codziennego schematu. Ja szukam pracy od 3 miesiące, chodze na rozmowy, ale na razie nic. Ostatnio byłam na rozmowie w firmie, w której chciałabym pracować....ale czuję, że byłam za słaba :(