arecki1338 22.03.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jestem po rozmowie w gminie, nie pocieszyli mnie. Powiedzieli ze w tej chwili nie maja pieniedzy na rozbudowe sie sieci wod-kanalizacyjnej. od przylacza do granicy mojej dzialki jest okolo 150 m. W WZ mam, ze musze sie podlaczyc do nich. a przeciez nie moge tez czekac w nieskonczonosc. Poki co, wody nie moge porzyczyc od sasiada na czas budowy, bo do najblizszego tez jest z 200 m. Myslalem o studni glebinowej, ale czy moge? ciekawy jestem jak na to przepisy. Moze znacie mniej wiecej cene podciagniecia wody na i kanalizacji. Wydaje mi sie ze przy tej odleglosci i biorac pod uwage ze moja dzialka lezy troche ponizej przylacza, pewnie by trzeba wybudowac jakas mala przepopompownie. Przeraza mnie to. Jak myslicie, jakie to moga yc koszty. Woj. pomorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 22.03.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jak poczytasz forum to sie przekonasz, ze to moze kosztowac 2000 zl jak i 20000 zl, a zalezy od wielu czynnikow (np. tej przepompowni). Zamow projekty przylaczy (i tak bedziesz je musial zrobic) i idz do jakiegos wykonawcy niech Ci wyceni. Mozesz jeszcze sprawdzic, czy gmina ma "plan inwestycyjny". U mnie wszystko jest zaplanowane do 2011 (chyba, nie pamietam) i wtedy wiadomo co i gdzie bedzie uzbrajane. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 22.03.2006 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Gmina nie ma zadnych planow inwestycyjnych. a moge studnie glebionowa sobie wybic tak bez zadnych zgloszen/pozwolen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 03.04.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Do 30 metrów głębokości możesz wiercić bez zgłoszęń i pozwoleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.04.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Jak myslicie, jakie to moga yc koszty. Woj. pomorskie. A gdzie dokładniej budujesz? Pytam, bo mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didek 04.04.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 koszt przyłącza prądu - 13 kw - 1825 zł brutto, woda - 439 zł brutto projekt przyłącza + 750 zł brutto wcinka i rury do studzienki + ok 200 zł brutto naniesienie przyłącza na mapy geodezyjne przez geodetę, śląsk, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts