kris_pp 20.09.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam wszystkich ja zaczynam budowe tego domu w tym roku, mam już pozwolenie i od dluzszego czasu szukam ekipy do pracy w Jeleniej Górze. Większość ekip proponuje 35-40tyś. zł za robocizne stanu surowego.Moim skromnym zdaniem to zdzierstwo.Stąd pytanie ile Wy płaciliście za robocizne stanu surowego?? Ja chciałbym znaleźć wykonawce który przyjąby moją propozycje 25tyś. zł, czy to możliwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 21.09.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam niewiem skąd są takie ceny w twojej okolicy ale mi zrobili stan surowy łącznie ze schodami i tarasami za kwotę 10 tyś jak patrzę na twoje propozycję to jutro jadę pocałować moich wykonawców w rękę a dodam że to woj.Lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 21.09.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 30.09.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witajcie!Gunia - domek śliczny i przyznaję, że patrzę na niego z zapartym tchem, bo właśnie powstaje nasz -bardzo podobny W-27.12a. Mam nadzieję, że będziesz podrzucać jeszcze zdjęcia, by nacieszyć oko, bo do tej pory patrzyłam jedynie w projekt, a tu proszę - domek podobny i to w irealu /nieziemskie uczucie/.kriss_pp ok 40tyś za robociznę, to rzeczywiście sporo, chociaż ceny rosną jak na drożdżach, ale z kolei 10 tyś u bugabuga7509 to aż nieprawdopodobne! Nam wyjdzie ok 26 tyś za sso.A jak u Was z kosztami? My mamy nadzieję zmieścić się ze wszystkim w okolicach 250 tyś.pozdrawiam wels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość anananana 02.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Uff! Jak to dobrze, że Was znalazłam -budujemy dom W-27.12a, tzn jesteśmy jeszcze na etapie paierków, ale już prawie, może na początku września będziemy mieć już pozwolenie. (...) My zamówiliśmy w odbiciu lustrzanym, bez garażu, ale za to z wykuszem w salonie i lokalna firma wyceniła nam stan deweloperski na ok 245 tys, jak bank będzie łaskaw i da kredyt to się na tę firmę zdecydujemy, ale wyszło drożej niż w kosztorysie przysłanym z biura, a nim się także kierowaliśmy przy wyborze projektu. Elu! My wrysowaliśmy w działkę taki sam projekt. Z dokładnie takimi samymi zmianami Zamierzaliśmy ruszyć z budową w tym roku, ale niestety jeszcze czekamy na pozwolenie. Powoli tracę nadzieję nawet na fundamenty przed zimą. A Wy już ruszyliście z budową? Chętnie pogadam o projekcie na priva Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 03.10.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam mnie surowy stan wyniusł około 88 tyś mam wszystko szczegółowo napisane co i ile jeśli mi powiecie jak wstawić zdjęcia to wam pokażę mój domek.Pozdrawiam a te 10tyś za robociznę co wzieli moi fachowcy to super w poruwnaniu z waszymi cenami,są tani i mają kupe roboty w tym roku pobudowali 6 domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 03.10.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Z waszymi cenami to może wezmę ich w tamte strony i jeszcze na tym zarobię co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 04.10.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 bugabuga7509 Ty się z nas nie śmiej, bo Twoje ceny już mi się śnią po nocach Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 06.10.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 hej Elu ja się wcale nie naśmiewam tylko jestem zadowolony ze swojej ceny za jaką mi zrobili surowy stan po prosto liczy się tylko moja matematyka,a i jeszcze dodam że niewiem jak wy liczycie ten surowy stan ja mam tylko przykryty dom bez żadnych posadzek itp. a i jeszcze dodam że za robociznę dachu zapłaciłem jakieś 6 tyś czyli wyszło mnie 16 tyś bo naprawdę niewiem jak wy liczycie surowy stan (domek ze wszystkim wyszedł mnie jakieś 88 tyś łącznie od kupna projektu po prąd wodę aż po dach) pobudowałem go w tym roku>Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 07.10.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 bugabuga7509 ja się chyba przniosę w Twoje strony , bo u nas takie ceny sa nie realne i prawdę mówiąc rosną z dnia na dzień. Ale tą kwotą 88 tyś, to mnie już dobiłeś , jakim cudem Ci się to udało? A co do stanu surowego: to od fundamentów aż po dach /włącznie/, bez stolarki i pozostałych rzeczy. A jakim masz domek, tez W.27-12a? Moze podrzucisz jakieś fotki. My początkowo myśleliśmy, że uda się wybudować za 200 tyś, pod klucz, ale teraz zastanawiam się czy 250k wystarczy, niestety sami wpadamy w pułapkę "lepszych materiałów" a co za tym idzie droższych, no i ziarnko do ziarnka... pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 20.10.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eeefcab4500f9ad8.html[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 22.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 http://images4.fotosik.pl/178/c9eb93df9a856f80med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 24.10.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 bugabuga7509 - no domek poprostu śliczny! A co to za cudo masz na dachu? Jak się nazywa ta dachówka? My zamówiliśmy koramica L15, ale coś ostatnio nie za dobrze o nim piszą. Pokaż jeszcze więcej zdjęć, bo ja niestety nioe umiem ich wklejać i nawet instrukcje mi nie pomagają . Jak długo zajmie Twojej ekipie robienie dachu? pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 25.10.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 no witaj wels na dachu mam blachę ssab matową dach już mam skończony jak będe miał troszkę czasu to wkleję więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 27.10.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Na zdięciach same budowy juz przy końcu, a u mnie sam początek budowy projektu W27-12a z wykuszem (na ten rok zaplanowany stan Zero). http://www.krisport.pl/allegro/budowa/1.jpghttp://www.krisport.pl/allegro/budowa/2.jpghttp://www.krisport.pl/allegro/budowa/3.jpghttp://www.krisport.pl/allegro/budowa/4.jpg I AŻ SIĘ BOJĘ ZIMY I POGODY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 27.10.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 kris_pp - wykusz to fajna sprawa, ja ze swojego jestem bardzo zadowolona. początkowo myślałam, że nawet krzesło się tam nie zmieści,ale teraz widzę że wcale nie jest taki mały. Wczoraj wylaliśmy strop, razem ze schodami, bo jednak wybraliśmy betonowe. Teraz mamy przerwę, chyba do połowy listopada. Obiecuję, że postaram się wkleić jakieś fotki.pozdrawiam wszystkichEla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 27.10.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Tak, jak obiecałam wklejam zdjęcia. http://www.netland.republika.pl/dom1.jpghttp://www.netland.republika.pl/dom2.jpg PozdrawiamWels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasminaa 29.10.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Gunia świetnie się domek prezentuje:) Jest śliczny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunia 31.10.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Stan naszego domku na koniec października 2006 - jest już rozprowadzona cała elektryka(płacone tylko za materiały, robotę wykonał tata męża ) - są rozprowadzone kable pod instalację alarmową (800 zł za materiałyi robociznę.. mam nadzieję że to byla uczciwa cna...) - zaczęło się tynkowanie ścian - doprowadzona została woda i kanalizacja....(uuff, kosztowna impreza... ) CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 01.11.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 http://images3.fotosik.pl/227/fee05ae212809508med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts