Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki polerowane - czy to dobry pomysł?

jolsta1

Recommended Posts

Aranżuje cały dom i ciągle pojawiają sie wątpliwości jedna z nich to czy płytki polerowane na korytarzu i w salonie przy kominku sprawdzą się czy też będą śliskie i utrudnią nam życie. Podobają mi się płytki Stella Line z Nowej Gali w dodatku jasne. Czyu to dobry pomysł. Może macie zdjecia aranżacji z tej serii. Liczę na pomoc

Jolsta :( :(

Pewnie że poletowany gres jest efektowny. Mam taki biały w dolnej łazience, ale wymaga pracy. Starcie mopem takiej podłogi powoduje, że po wyschnięciu pozostaną ślady mopa na gresie. Wszystko odbija się jak w lustrze. Aby temu zaradzić trzeba podłogę wycierać do sucha. Trochę tak jak wyjechać z myjni samochodowej bez suszenia.

Gres polerowany najlepiej sie czysci specjalnymi sciereczkami , sama tylko woda. Nie trzeba wycierac do sucha ,zeby nie bylo smug i jest polysk jak na nowym.Smugi na polerach, najczesciej powoduja wlasnie srodki czyszczace.

Na polerowanym gresie nie tylko woda jest niebezpieczna ale takze piasek jak rowniez plastikowe i skorzane podeszwy :lol:

Mit o trwalej impregnacji polerow tez nalezy wlozyc miedzy bajki. :lol:

My mamy gres polerowany na całym parterze oprócz salonu.

Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować w użytkowaniu, ale o tym będę mogła powiedzieć dopiero po przeprowadzce.

Póki co, bardzo mnie cieszy widok naszej podłogi:

http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1351_348.ts1132592818000.jpg

Więcej zdjęć możesz zobaczyć w moim albumie.

Mi też się podoba gres polerowany. Wymarzyłam sobie jasnoszary, o dużych wymiarach (60*60). Niestety w cenie, którš mogę zapłacić (ok.120,- zł. za metr) jest tylko polski (który jest œliczny, ale największe wymiary to 45*45-Cersanit lub 40*40-Paradyż) :( . Bartyckš obeszliœmy całš, byłam na Jagiellońskiej. Chętnie kupilibyœmy gres chiński, bo jak przeszedł wszystkie próby Soniki, to nie może być kiepski :wink: ale chińskie sš głównie beżowe, szarego nigdzie nie widziałam. Może przychodzi Wam jeszcze jakieœ miejsce w Warszawie, gdzie mogłabym coœ znaleŸć?