Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki polerowane - czy to dobry pomysł?

jolsta1

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • 5 months później...
Chyba pomieszam płytki polerowane ze zwyklymi, powinny raczej być tej samej serii. Ja chcę dopasować do podłogi drewnianej jasnej: jesion lub dąb. Może coś polecacie?

Zwróć uwagę na rozmiary płytek (kaliber). Prawie zawsze płytki polerowane są mniejsze od płytek matowych chyba że jest to seria fabrycznie kalibrowana tylko na jeden rozmiar tzw "monocalibro"

Układając płytki na podłodze ogrzewanej trzeba dać min 5 mm fugę.

Jeżeli drewno będzie pomiędzy płytkami to musi być zdylatowane.

• 1 year później...
Mi też się podoba gres polerowany. Wymarzyłam sobie jasnoszary, o dużych wymiarach (60*60). Niestety w cenie, którš mogę zapłacić (ok.120,- zł. za metr) jest tylko polski (który jest œliczny, ale największe wymiary to 45*45-Cersanit lub 40*40-Paradyż) :( . Bartyckš obeszliœmy całš, byłam na Jagiellońskiej. Chętnie kupilibyœmy gres chiński, bo jak przeszedł wszystkie próby Soniki, to nie może być kiepski :wink: ale chińskie sš głównie beżowe, szarego nigdzie nie widziałam. Może przychodzi Wam jeszcze jakieœ miejsce w Warszawie, gdzie mogłabym coœ znaleŸć?

znajdziesz taki 45x45 w CERAMSTIC - ja się na niego czaję - mam dobrą cenę 79 zł/m2 - tylko firma nie sprawdzona - ale polska! właśnie nie jest taki typowo beżowy tylko wchodzi w kolor szary..