Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

izolacja pozioma - 2x papa na lepiku czy folia plaska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a u mnie wręcz przeciwnie, poszła folia, wykonawca tłumaczył, ze teraz odchodzi się od materiałów "na goraco" a technicznie folia spełni te same zadanie bo jej izolacyjnoœc wcale nie jest gorsza - uwierzyłem, mam nadzieję, że się sprawdzi

Gdybym był wykonacą to też wolałbym dać folię niż babrać się z lepikami i papą.Lepik i papa to metoda sprawdzona i niezawodna.Pytanie, czy zda egzamin również folia? Myślę, że skoro jest już ona na tyle powszechna i posiada odpowiednie atesty i certyfikaty, to dlaczego miałaby być zła?Za dwa tygodnie mam zamiar ruszyć z budową(mam już piwnicę) i ze względu na wygodę stosowania skłaniałbym się ku folii.

Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian, siatka i oczywiœcie wylewka

Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian,FOLIA BUDOWLANA I ZAMIAST SIATKI WŁÓKNO POLIPROPYLENOWE JAKO ZBROJENIE PRZECISKURCZOWE siatka i oczywiœcie wylewka

POSŁUŻYŁEM SIĘ CYTATEM ABY ZAPREZENTOWAĆ WŁAŚCIWĄ KOLEJNOŚC

POZDRAWIAM janzar

a u mnie wręcz przeciwnie, poszła folia, wykonawca tłumaczył, ze teraz odchodzi się od materiałów "na goraco" a technicznie folia spełni te same zadanie bo jej izolacyjno�c wcale nie jest gorsza - uwierzyłem, mam nadzieję, że się sprawdzi

Gdybym był wykonacą to też wolałbym dać folię niż babrać się z lepikami i papą.Lepik i papa to metoda sprawdzona i niezawodna.Pytanie, czy zda egzamin również folia? Myślę, że skoro jest już ona na tyle powszechna i posiada odpowiednie atesty i certyfikaty, to dlaczego miałaby być zła?Za dwa tygodnie mam zamiar ruszyć z budową(mam już piwnicę) i ze względu na wygodę stosowania skłaniałbym się ku folii.

Ja jednak wolę metody sprawdzone. A dlaczego folia miałaby być zła? Chociażby dlatego, że NIGDY nie jest w stanie tak dokładnie zaizolować jak papa na lepiku - w tym drugim przypadku nawet jeżeli nastąpi jakieś uszkodzenie, to lepik stanowi dodatkową warstwę zabezpieczającą. A folia jest bardziej krucha. Dla mnie sprawdzone=dobre, i niekoniecznie trzeba szukać na siłę czegoś lepszego.

Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian, siatka i oczywiœcie wylewka

Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian,FOLIA BUDOWLANA I ZAMIAST SIATKI WŁÓKNO POLIPROPYLENOWE JAKO ZBROJENIE PRZECISKURCZOWE siatka i oczywiœcie wylewka

POSŁUŻYŁEM SIĘ CYTATEM ABY ZAPREZENTOWAĆ WŁAŚCIWĄ KOLEJNOŚC

POZDRAWIAM janzar

Janzar - nie o tym piszemy :o

w przejsciach na drzwi izolacja nieraz będzie "maltretowana" butami z piachem, przejeżdżac po niej będa taczki, będa stawiane stemple, podbijane będą kliny, czasem cos spadnie z wysokości zanim zniknie pod jastrychem

papa jest rozwiązaniem starym, sprawdzonym, solidniejszym ...

pzdr

W poniedziałek zaczynam sezon budowlany. jutro muszę zdecydować a dalej nie wiej co wybrać. Rozwiązanie z folią jest 3 razy tańsze niz papa na lepiku. Ale czy warto oszczędzać?

Zwykłą folię możesz sobie darować - zamiast papy ewentualnie specjalne folie zbrojone (wzmacniane).