lukaszzzz 23.03.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Jak w temacie. Czy do izolacji poziomej oddzielającej ścianę fundamentową od ściany parteru użyć papę na lepiku czy folię płaską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 23.03.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 U mnie jest papa na lepiku - tak zrobił fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.03.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 U mnie tak samo papa na lepiku rozwiazanie stare i sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 23.03.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Daj sobie spokój z folią - zbyt słaba. Tylko papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klips 23.03.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 a u mnie wręcz przeciwnie, poszła folia, wykonawca tłumaczył, ze teraz odchodzi się od materiałów "na goraco" a technicznie folia spełni te same zadanie bo jej izolacyjnoc wcale nie jest gorsza - uwierzyłem, mam nadzieję, że się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 23.03.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Dysperbit + folia 2X 0,8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 23.03.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 a u mnie wręcz przeciwnie, poszła folia, wykonawca tłumaczył, ze teraz odchodzi się od materiałów "na goraco" a technicznie folia spełni te same zadanie bo jej izolacyjnoc wcale nie jest gorsza - uwierzyłem, mam nadzieję, że się sprawdzi Gdybym był wykonacą to też wolałbym dać folię niż babrać się z lepikami i papą.Lepik i papa to metoda sprawdzona i niezawodna.Pytanie, czy zda egzamin również folia? Myślę, że skoro jest już ona na tyle powszechna i posiada odpowiednie atesty i certyfikaty, to dlaczego miałaby być zła?Za dwa tygodnie mam zamiar ruszyć z budową(mam już piwnicę) i ze względu na wygodę stosowania skłaniałbym się ku folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.03.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Teraz stosuje się grubą papę termozgrzewalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_cn 24.03.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian, siatka i oczywicie wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 24.03.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian, siatka i oczywicie wylewka Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian,FOLIA BUDOWLANA I ZAMIAST SIATKI WŁÓKNO POLIPROPYLENOWE JAKO ZBROJENIE PRZECISKURCZOWE siatka i oczywicie wylewka POSŁUŻYŁEM SIĘ CYTATEM ABY ZAPREZENTOWAĆ WŁAŚCIWĄ KOLEJNOŚC POZDRAWIAM janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 24.03.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 a u mnie wręcz przeciwnie, poszła folia, wykonawca tłumaczył, ze teraz odchodzi się od materiałów "na goraco" a technicznie folia spełni te same zadanie bo jej izolacyjno�c wcale nie jest gorsza - uwierzyłem, mam nadzieję, że się sprawdzi Gdybym był wykonacą to też wolałbym dać folię niż babrać się z lepikami i papą.Lepik i papa to metoda sprawdzona i niezawodna.Pytanie, czy zda egzamin również folia? Myślę, że skoro jest już ona na tyle powszechna i posiada odpowiednie atesty i certyfikaty, to dlaczego miałaby być zła?Za dwa tygodnie mam zamiar ruszyć z budową(mam już piwnicę) i ze względu na wygodę stosowania skłaniałbym się ku folii. Ja jednak wolę metody sprawdzone. A dlaczego folia miałaby być zła? Chociażby dlatego, że NIGDY nie jest w stanie tak dokładnie zaizolować jak papa na lepiku - w tym drugim przypadku nawet jeżeli nastąpi jakieś uszkodzenie, to lepik stanowi dodatkową warstwę zabezpieczającą. A folia jest bardziej krucha. Dla mnie sprawdzone=dobre, i niekoniecznie trzeba szukać na siłę czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 24.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 a ja "zaszalałem" i zrobiłem tak , posmarowałem ścianę dysperbitem , przykleiłem na to 2 x papę ( pasek złożony na pół ) a na papę poszła folia , dałem bo miałem i nigdzie indziej bym jej nie wykożystał , a ta folia była tania i napewno nie zaszkodzi dodatkowa izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 24.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian, siatka i oczywicie wylewka Ja najpier wysmarowałem dysperbitem, na to papa termozgrzewalna, póżniej folia budowlana gruba, styropian,FOLIA BUDOWLANA I ZAMIAST SIATKI WŁÓKNO POLIPROPYLENOWE JAKO ZBROJENIE PRZECISKURCZOWE siatka i oczywicie wylewka POSŁUŻYŁEM SIĘ CYTATEM ABY ZAPREZENTOWAĆ WŁAŚCIWĄ KOLEJNOŚC POZDRAWIAM janzar Janzar - nie o tym piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_cn 24.03.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Można i tak, ale.... relacja "cena/jakoć" twojego rozwišzania nie będzie zbyt korzystna. Po co przepłacać......???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.03.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 papa i tylko papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 24.03.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Papa dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.03.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Dwie warstwy papy zgrzewanej na gorąco na lepiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszzzz 25.03.2006 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 W poniedziałek zaczynam sezon budowlany. jutro muszę zdecydować a dalej nie wiej co wybrać. Rozwiązanie z folią jest 3 razy tańsze niz papa na lepiku. Ale czy warto oszczędzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 w przejsciach na drzwi izolacja nieraz będzie "maltretowana" butami z piachem, przejeżdżac po niej będa taczki, będa stawiane stemple, podbijane będą kliny, czasem cos spadnie z wysokości zanim zniknie pod jastrychempapa jest rozwiązaniem starym, sprawdzonym, solidniejszym ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 W poniedziałek zaczynam sezon budowlany. jutro muszę zdecydować a dalej nie wiej co wybrać. Rozwiązanie z folią jest 3 razy tańsze niz papa na lepiku. Ale czy warto oszczędzać? Zwykłą folię możesz sobie darować - zamiast papy ewentualnie specjalne folie zbrojone (wzmacniane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts