Gość 02.04.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 ???Beton nie bedzie podciagał wilgoci do góry? będzie ... niestety ... taki projekt ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 06.04.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 ???Beton nie bedzie podciagał wilgoci do góry? Będzie. Ja mam przełożone papą. Słup nie działa na przesuwanie czy skręcanie. Jego zadaniem jest przenoszenie obciążeń pionowo w dół i papa nie przeszkadza bo pręty spokojnie utrzymają słup w miejscu a masz spokój z wilgocią. Drugim znanym mi sposobem jest uszczelnienie betonu przez dodatki typu Penetron Admix (choć jest to niewątpliwie droższy sposób). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.04.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 ???Beton nie bedzie podciagał wilgoci do góry? Będzie. Ja mam przełożone papą. Słup nie działa na przesuwanie czy skręcanie. Jego zadaniem jest przenoszenie obciążeń pionowo w dół i papa nie przeszkadza bo pręty spokojnie utrzymają słup w miejscu a masz spokój z wilgocią. Drugim znanym mi sposobem jest uszczelnienie betonu przez dodatki typu Penetron Admix (choć jest to niewątpliwie droższy sposób). Tylko ,że zamocowanie (sposób) słupa ma wpływ na jeo długość obliczeniową - to pierwsz sprawa - druga nie wszystkie słupy są tylko ściskane, trzecia wpływ ścinania , czwarta brak współpracy stali z betonem - stanowczo lepiej zastosować dodatki uszczelniające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 06.04.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 ???Beton nie bedzie podciagał wilgoci do góry? Będzie. Ja mam przełożone papą. Słup nie działa na przesuwanie czy skręcanie. Jego zadaniem jest przenoszenie obciążeń pionowo w dół i papa nie przeszkadza bo pręty spokojnie utrzymają słup w miejscu a masz spokój z wilgocią. Drugim znanym mi sposobem jest uszczelnienie betonu przez dodatki typu Penetron Admix (choć jest to niewątpliwie droższy sposób). Owiń jeszcze ten słup pazłotkiem i po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 18.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam ja chcę zrobić tak: dać papę na lepiku jako podkład pod folię. Papę po to żeby wyrównać powierzchnię i zabezpieczyć folię przed przedziurawieniem. Wylaliśmy na bloczkach wieniec który ma ostre kamyczki i krawędzie. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts