Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna VIDOK

Recommended Posts

W całym domu mam zainstalowane plastiki Vidoka i te są OK, natomiast kółeczko i małe łuki w lukarnach musiałam wykonać w drewnie, bo z PVC się nie dało i te pozastawiają naprawdę wiele do życzenia. Szyba wysmarowana silikonem, uszczelka wklejona nierówno, aluminiowe elementy powgniatane w 5 miejscach! itp. itd. To dotyczy oczywiście tylko 3 małych i do tego nietypowych okienek, trudno na tej podstawie ocenić jakość "normalnych" okien. Na dzień dzisiejszy nie polecam.

Może jeszcze garść informacji

Mam kila wycen

- firma VIDOK okna drewniane z mikrozłączami - koszt z z tzw. rabatem zimowym : ok. 9700,-

- firma KAPICA (EUROPOL) okna drewniane bez mikrozłączy - koszt ok. 15500,-

- firma VIDOK okna PCV 4 komorowe - koszt z tzw. rabatem zimowym : ok. 7600,-

Skłaniam się ku oknom drewnianym VIDOK, ale nie wiem skąd ta różnica w cenie pomiędzy VIDOK i KAPICA.

Jakość, materiał , narzut ???

Proszę o opinie.

• 2 weeks później...

Witam

W poprzednim roku wymienilem czesc okien w swoim domu.Kupilem je w f. Vidok.W zestawie, ktory zamowilem byly okna 178x145, drzwi balkonowe pojed. i podw. oraz male okna o szer.58.Sa to okna drewniane-meranti, jasny dab.Jestem z nich zadowolony.Przy wyborze stolarki kierowalem sie w duzej mierze cena.Ich oferta byla jedna z korzystniejszych i pod wzg. samej ceny jak i wyposarzenia w standardzie.Nie jestem jednak zadowolony z obslugi i w punkcie sprzedarzy i z informacij udzielanych przez pracownikow z siedziby firmy.W tym roku chcialbym wymienic pozostale okna, ale tu klops-Vidok zlikwidowal swoj punkt w Toruniu, a do najblizszego jest juz spora odleglosc.Obecnie jestem na etapie pertraktacii cz moge zamowic okna telefonicznie czy tez przez internet.Pod tym wzgledem ta firma jest niestety malo nowoczesna.

Jesli bedziesz chcial innych informacji przyslii emaila [email protected]

Witam

W poprzednim roku wymienilem czesc okien w swoim domu.Kupilem je w f. Vidok.W zestawie, ktory zamowilem byly okna 178x145, drzwi balkonowe pojed. i podw. oraz male okna o szer.58.Sa to okna drewniane-meranti, jasny dab.Jestem z nich zadowolony.Przy wyborze stolarki kierowalem sie w duzej mierze cena.Ich oferta byla jedna z korzystniejszych i pod wzg. samej ceny jak i wyposarzenia w standardzie.Nie jestem jednak zadowolony z obslugi i w punkcie sprzedarzy i z informacij udzielanych przez pracownikow z siedziby firmy.W tym roku chcialbym wymienic pozostale okna, ale tu klops-Vidok zlikwidowal swoj punkt w Toruniu, a do najblizszego jest juz spora odleglosc.Obecnie jestem na etapie pertraktacii cz moge zamowic okna telefonicznie czy tez przez internet.Pod tym wzgledem ta firma jest niestety malo nowoczesna.

Jesli bedziesz chcial innych informacji przyslii emaila [email protected]