czikita 23.03.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Prosze o komentarze do naszego dziennika budowy: Link na dole !!!! Przyjmiemy każdy komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.03.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 No to fajnie że jestem pierwszy Jak narazie widze że zasuwacie do przodu. Tak trzymajcie, cierpliwie aż do celu. Mam nadzieję że polubicie swoj dom i odczujecie znaczącą poprawę i róznice (blok - własny dom) pomimo tego że jak piszecie jestescie balkonowcami Zycze powodzenia i trzymam kciuki za powodzenie całej operacji Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 23.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witajcie:)Na pewno bedę tu zagladac codziennie i patrzec na przebieg budowy tym bardziej że budujemy podobne domy.My wybraliśmy APS 101 który jest troszke podobny do Waszego:)Życze szybkiego budowania i pozdrawiam Ps. Jaki planujecie dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 No to ja też sie wpisze, gratuluje pięknego domu i byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 24.03.2006 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 metea A wiesz że zastanawialiśmy sie nad APS 101. Ostatecznie zrezygnowaliśmy bo1. ten garaz na dwa stanowiska był niepotrzebny. Mozna by było na jedno przerobić ale 2. Układ kuchni mi nie odpowiadał. W wykuszu jakos ta kuchnia mi sie nie podobala. Wydaje mi sie że nie bedzie funkcjonalna. Zabudowa kuchni meblemi bedzie troche skomplikowana jak dla mnie. Ja lubie kuchnie zabudowane w kształcie litery L lub [ No i ostatecznie pozostał APS 104. Staraliśmy sie aby znaleść projekt który bedzie najmniej zmieniany. Ze zmian jakie wprowadziliśmy to chyba tylko w sciankach działowych Oto nasze zmiany : dół (wzasadzie bez zmian) http://images1.fotosik.pl/40/4og2nobpz48gr96q.jpg poddasze : http://images2.fotosik.pl/40/j9ess88cclyfeq8y.jpg Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 24.03.2006 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam:) Przyznaje ze faktycznie kuchnie macie bardziej ustawną i podoba mi sie salon, tez chyba bardziej ustawny niż nasz...My troche żałujemy że nie daliśmy w salonie jeszcze jednego okna, wydaje sie taka pusta sciana.Nasz dom ma 200m2+ garaż 44 m2 troszke go zwiekszyliśmy i przerobilismy:) a jaki jest Wasz metraz?Czy nie mysleliście o wyjsciu z kuchni na taras? Ogólnie bardzo mi sie podoba Wasz dom:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 27.03.2006 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 nasz domek ma 156 m uzytkowej powierzchni.. całkowitej lacznie z garażem i strychem 290 m. Jeżeli chodzi o te drzwi na taras od kuchni to raczej odpada. Lubie kuchnie samodzielną ustawną i prostą w kwadrat bez zbednych okien czy drzwi.Wtedy łatwiej zaprojektowac meble. Ciesze sie że podoba sie mój projekt. Własnie od tamtwego tygodnia zaczely sie prace na budowie. Dzis chyba zaczynaja murowac scianki dzialowe. Uff nareszcie !!! Bo ta zima długa wpędza mnie w depresje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 10.04.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 No i jak tam prace na budowie? Czy dekarz doczekał sie telefonu? Miałas wkleic zdjęcia...cały czas czekam:) Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 11.04.2006 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 cześć !!! Ostatnie osiągnięcia na budowie to : 1. Zrobione ścianki działowe na dole2. Wylewka na ociepleniu dachu3. Zaczęli ocieplać cokoły i jaskółki4. Mam zapłacone okna - montaż 21 kwietnia. Jutro przychodzi od rana (jeżeli nie bedzie lać!!) blacharz. Acha i wybraliśmy kolor tynku zewnętrznego bo jak twierdza robotnicy przydałoby sie teraz przy układaniu dachu od razu otynkować miejsca trudnodostepne (jaskółki) Wybraliśmy kolor docieplenia Terranowa numer 155. Bedą dwa kolory tzn odcienie instensywności. Ciemniejsze bedą filary, obramówki okien , klatka schodowa, a także wykusz w salonie. http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/186955.jpg Tak ten kolor wygląda mniej wiecej. Może troszke jaśniejszy ale te odcienie. Ma wyglądać tak : http://www.archi-projekt.com.pl/dat/el_prawo/104_b.jpg I czesc z wykuszem : http://www.archi-projekt.com.pl/dat/el_tyl/104_b.jpg Zdjęcia aktualne wkleje jutro obiecuje. A dziś wkleje w dziennik troche archiwalnych. Znalazłam wczoraj w komputerze jak powstawał nasz domek. Są robione z komórki ale coś widać. Dobra spadam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 12.04.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witaj:) Teraz ja Ci troche pozazdroszcze... Macie juz scianki działowe a my nie Pokoje od razu inaczej wygladają, u nas na razie na górze wielka przestrzeń. Dach juz chyba macie ocieplony a my nie Spiżarke czy tez pralnie bedziecie miec pod schodami? planujecie tez suszarnie? Ja na razie nie moge sobie wyobrazić łazienki na górze nad garażem, niby ma miec 20 m2 ale jak przyjdą ścianki to wydaje mi sie że będzie tam jakoś ciasno tam tez planujemy zrobic suszarnie ale do końca niewiadomo bo każdego dnia jakis inny pomysł sie rodzi Czy macie kosztorys elewacji wraz z ociepleniem? My sie własnie do tego przymierzamy i aż sie boje... "Dzieci" macie słodkie i jedno i drugie.. Moje dzieci bardzo chciały owczarka podhalańskiego ale niestety jak zobaczyłam "bambaryłkę" Dejzi to juz nie było odwrotu, więc mamy wilczka:) No a Wy musiscie faktycznie popracowac nad drugim dzieciątkiem bo szkoda zeby taki metraż sie marnował A co do okien to my również tyle samo zapłaciliśmy, czyli wszystko w normie. A co z dekarzem..? zaczął coś działac z dachem? Pozdrawiam i zyczę szybkich robót. I pisz co sie u Ciebie dzieje bo pilnie sledze Waszą budowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 13.04.2006 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 metea Faktycznie strop nad poddaszem mamy gotowy do tynkowania. Jest 10 cm styropianu i 5 cm wylewki betonowej nie liczac betonu właściwego. cały strop na poddaszu ma szerokośc 40 cm !! Schron !!! A do tego więźba, blacha ...... Spiżarki to chyba nie bedzie. Bardziej mnie interesuje pralnia. Tak sobie próbuje wyobrazić czy bede potrzebować tej spiżarki. Przetworów na zime nie robie, słoiki wyrzucam, zakupów na trzy tygodnie do przodu tez. Co ja w niej bede trzymać ? Pralnia bardziej mi potrzebna, miejsce na chemię, Nie lubie pralki w łazience a broń Boże w kuchni. Jeżeli chodzi o suszarnie to na strychu jest sporo miejsca (całe 25 m) A wiesz co nie rozumiem bardzo jak mnożecie miec juz wytynkowany dom i założona instalacje elektryczna jak nie macie scianek działowych? To znaczy że na ściance dzałowej nie bedziecie miec nawet kontaktu? Czy teraz bedą to dorabiac? Jakoś tak od końca to robią czy może sie nie znam? czesc domu otynkowana a część nie? Nie lepiej było najpierw wybudowac co kompletu scian a potem instalacje i tynki? Nie wiem nie znam sie może. Ale u nas robia to w takiej kolejności: Okna beda wstawiane pierwsze, potem pójda instalacje: elektryczna, c.o., wod-kan i chyba centarlny odkurzacz , potem wylewki, tynkowanie i na końcu białkowanie. A jeżeli chodzi o kosztorys elewacji to mamy umowe na 13 800 zł za docieplenie i otynkowanie kolorami w pierwszej grupie cenowej. Styropian 10 cm. Ta cena obejmuje oczywiście koszt robocizny i cały materiał. Cos jeszcze utargujemy i to co nam sie uda przeznaczymy na sztukaterie nad oknami bo w tej cenie nie było raczej to ujete. Tak mam cicha nadzieje że nie powinnam przekroczyć 14 000 zł. A propo Daisy. To jest na zdjeciu cudna. Ja gdy sie zdecydowaliśmy na psa zastanawiała sie albo nad goldena albo nad bokserem. Tylko te dwie rasy wchodziły w gre. Mam znajomych który prawie każdy ma psa. Od pekińczyka do pitbulla. Poza tym nie chwaląc sie kiedys w młodości byłam członkiem Młodzieżowego Związku Kynologicznego (uff kiedy to było - ... to już 10 lat temu) i przebrnełam przez wszytskie rasy. Dawniej jako nastolatka marzyłam o dobermanie ale wiem że to pies nie dla rodziny. Treaz jak sie ma 30 lat na karku i dzieciaka to sie szuka łagodnego psiaka zeby sie nie bac o swojego brzdaca i inne co do niego przychodza. No i tak dziś dorobiłam sie suczki goldena. Mam spokój świety bo wiem że nie zrobi krzywdy nikomu. Dobrze że wy zdecydowaliście sie na owczarka bo z podchalanem to różnie bywa. Loteria . Albo sie wam trafi "owieczka" albo niezrównoważony "terrorysta" Owczarek cóż pracy trzeba dużo w niego włożyć ale jest pewniejszy. Musi mieć "mocną rękę" całe życie. Moja koleżanka kupiła sobie owczarka niemieckiego długowłosego z rodowodem. Wszytsko było dobrze do czasu az skończył pół roku. Poźniej zaczał terrozywac dosłownie wszystkich, Doszło do tego że gdy chciała go zgonic z kanapy było warczenie i stawianie sie do właściciela. Tak męczy.ła sie jeszcze pół roku bo miała ambicje że bedzie go szkolić. Niestety Brutus znalazł już dwa lata temu dom na ranczo. Po prostu koleżanka wymiękła. teraz ma spaniela. .. hehehehehehehehehehehehehheheheheh Tam sie sprawdza a nie jako pies domowy. I taka historie słyszałam od wielu znajomych. Ale mam nadzieje że twoja daisy bedzie pieszczochem. Ale naprawde dużo dyscypliny i to od dnia w którym ją weżmiecie. Naprawde. Broń boże nie mowie o dyscyplinie że masz ja bić czy coś takiego. Chodzi mi stanowczość. Jak nie wolno to nigdy nie wolno. Zadnych wyjątków. Nie wiem jesycze czy wasza daisy bedzie psem podwórkowym mieszkającym w budzie czy członkiem rodziny . To tez zmienia postać rzeczy. Nasza sunia to typowy pieszczoch domowy, do której można zawsze sie przytulić i nie wykręca nosa w drugą strone. Zawsze jest czyściutka i pachnąca hehe Kąpiemy ją czesto bo co miesiąc ale sa efekty. Opłaca sie dbac o psa. Nikt nie brzydzi sie sierściucha. To ważne jezeli dzecko cały dzień spędza z psem, tuli go, nieraz śpi na nim. Dobra dośc tego ględzenia. Mam nadzieje że wasza daisy też tak bedzie traktowana. Czekam na jakies fotki Suni. A propo Dekarza. To niestsy po świetach ruszy z kopytem. Miała biedaczek wypadek samochgodowy i samochód niestety u blacharza. Nie ma czym dojeżdzac na budowe. Nic sie na szczescie nie stało poważnego oprócz rozbitego auta. Ale jak patrze za okno to i tak by nie przyszedł pewnie. U nas leje już drugi dzień i ogólnie jest zimnica. Pozostaje sie uzbroic w cierpliwosc i skupić sie na świetach a nie na dachu. I właśnie skoro mowa o swietach !!!! Przyjmij od mojej rodziny dla twojej rodziny : http://img.interia.pl/kartki/nimg/ka72967.jpg Pozdrawiam serdecznie Do usłyszenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 13.04.2006 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Metea wiesz co teraz sie kapnelam ze pomyliłam sie i podglądnelam nie twoja budowe. Chodzie o ta kolejnosc prac. Ty oczywiscie nie masz jeszcze tynków. Prostuje w tej sytuakcji moej wztpliwosci o kolejnosci prac budowlanych. Sorry za nieuwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.04.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://www.bizz.pl/kartki/nowe/images/wielkanoc/wielkanoc104.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 13.04.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Czikita nie pomyliłas sie jednak mam juz tynki!!! Scianek działowych jeszcze nie mam na górze bo będą stawiane z płyty G-K. Dopiero jak będą zrobione wylewki to bedzie mozna postawic te scianki. Na poczatku troche sie martwiłam że przez te scianki wszystko bedzie słychać ale maja być izolowane akustycznie więc jakos sie przekonałam do nich:) A na sciankach bedziemy miec kontakty a kabelki będa przeprowadzane miedzy płytami więc nie ma z tym problemu. Co do dejzi to ma byc ona psem struzującym wiec bedzie latac po ogrodzie i troche sie boję że jak teraz ja wezmę do domu to dzieci i ja rozpiescimy ja strasznie i pózniej trudno ja bedzie przyzwyczaić do innych warunków. z drugiej strony co mam zrobic z tak malutkim pieskiem, przecież nie wsadzę takiej małej kuleczki do budy bo sie zapłaczemy wszyscy. wracając do budowy... Powiadasz że pralnie zrobisz na parterze? ale czy bedzie Ci sie chciało wchodzic z praniem na strych? Pomysl ile trzeba pokonac stopni i to na dodatek z tobołkiem mokrych ciuchów... chyba za leniwa jestem My do końca nie wiemy gdzie ustawimy pralke i gdzie bedzie suszarnia...jejku, jak pomysle o urzadzaniu domu to w ogóle mam mętlik w głowie:( Same dylematy...tyle rzeczy mi sie podoba ale na nic nie mogę sie zdecydować i końcu wychodzi na to że nic mi sie nie podoba..ufff cięzki przypadek Zdjęcia Dejzi zrobie jutro i wkleje:) Dziękujemy za zyczenia świąteczne i równiez dla Ciebie i całej Twojej rodzinki zyczymy zdrowych, wesołych Swiat Wielkanocnych... http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1444.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 15.04.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/swieta/wielkanoc/16.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 15.04.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/swieta/wielkanoc/16.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 18.04.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Czikita wlasnie tu tafilam i wiesz co gusty mamy podobne i jeszcze widze ze budowe zaczelismy prawie tak samo:) ja 30 maja 2005r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 20.04.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Piękny domek !!! I gratuluję postepów na budowie. Jak to fajnie, że już wiosna przyszła i sezon budowlany ruszył pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 02.05.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam:) Czy okienka juz wstawione?A co z dachem...?Bardzo prosze nie zaniedbywac swojego dziennika:)No i zdjecia tez chcemy....Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 10.05.2006 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Metea Tyle sie u nas wydarzyło ostatnio i faktycznie troche zaniedbałam dziennik. Okna wstawionedach w trakcie budowy. Jak skończy pan z dachem zaraz wklejam zdjecia. ale najważniejsza rzecz na świecie dla mnie. Dwa tygodnie temu dowiedziałm sie że jestem w ciąży (NA DZIŚ TO 8 TYDZIEN). Niestety biorąc pod uwage moje wczesniejsze poronienie (równy rok temu) Pan doktor od razu wysłał mnie na zwolnienie lekarskie i mam bardzo ograniczony dostep do internetu. Stąd to zaniedBANIE. aLE POPRAWIE SIE. oBIECUJE. JUŻ NIEDŁUGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts