Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt Przylaczy taka cena?

Recommended Posts

Witam mam pytanie

rozmawialem dzis z pracownikiem wodociagow w sprawie projektu powiedzial ze za 1 projekt liczy nie mniej niz 400 zł, wiec zsumowal mi woda+kanalizacja+deszczowka i wyszlo mi 1200 zł myslalem ze to bedzie cos kolo 500 zł jak to jest moge zlecic to komus innemu np w innym miescie czy ta cena to jest standard czy on tak strasznie sciaga bo jest monopolista w miasteczku?

pozdrawiam

Marcin M

tak, o to chodzi, ja za sam projekt przyłącza wody zapłaciłem 400 zł. i sam musiałem z tym jeździć i zawozić , jak za komplet 1.200 zł. ze wszystkim , tzn z kompletnym załatwieniem sprawy to wydaje mi się , że jest ok cena. ( nawiasem mówiąc to te projekty to naciąganie , w moim widac było że jest to sztampowe rozwiązanie , kopiowane za kazdym razem, nawet granica działki była żle zaznaczona, mam wodociąg na terenie działki , a w projekcie było że wychodzi poza i to ładnych parę metrów , ale złożyłem jak było , odczekałem i zrobiłem przyłącze , tak jak chciałem, bez sugerowania się bzdurami z projektu, wodociągi przyjechały odebrały i jest ok. poprostu wywalone 400 zł. ale co poradzić, biurokracja...)

Ja za 3 projekty z uzgodnieniami (uzgodnienia z gazownią i wodociągami + ZUD) 1.400 zapłaciłem w sumie dla projektanta i geodety - chodziło o przyłącze wodne, gazowe i instalacja gazowa....także za sam wodociąg wychodzi ok 450 :wink:

pozdr

Czesc,

podobają mi się twoje ceny jak możesz to podaj namiary na tego projektanta.

Lanoly

..takie projekty, żeby były coś warte muszą być uzgodnione z ZUDem

( obsługa geodezyjna ) i zatwierdzone u lokalnego opreatora sieci wod.- kan. ( czyli miejscowe wodociągi ), potem tylko zgłoszenie ( nie jest wymagane pozwolenie na budowę ) i realizacja.

Osobiście jeśli mam z projektem biegać po urzędach i uzgadniać ( co ewidentnie leży po stronie projektanta ) projekt to dziękuję bardzo !

Pozdro

J