Lanoly 23.03.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam mam pytanierozmawialem dzis z pracownikiem wodociagow w sprawie projektu powiedzial ze za 1 projekt liczy nie mniej niz 400 zł, wiec zsumowal mi woda+kanalizacja+deszczowka i wyszlo mi 1200 zł myslalem ze to bedzie cos kolo 500 zł jak to jest moge zlecic to komus innemu np w innym miescie czy ta cena to jest standard czy on tak strasznie sciaga bo jest monopolista w miasteczku? pozdrawiam Marcin M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.03.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Czy to cena za projekt z uzgodnieniami ?J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lanoly 24.03.2006 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 z uzgodnieniami tzn z czym bo kompletnie niewiem o jakie uzgodnienia chodzi?. Wiem ze ten czlowiek zrobi mi te projekty i potem do starotstwa to zanosi zeby to zatwierdzili. to sa te uzgodnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 24.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 tak, o to chodzi, ja za sam projekt przyłącza wody zapłaciłem 400 zł. i sam musiałem z tym jeździć i zawozić , jak za komplet 1.200 zł. ze wszystkim , tzn z kompletnym załatwieniem sprawy to wydaje mi się , że jest ok cena. ( nawiasem mówiąc to te projekty to naciąganie , w moim widac było że jest to sztampowe rozwiązanie , kopiowane za kazdym razem, nawet granica działki była żle zaznaczona, mam wodociąg na terenie działki , a w projekcie było że wychodzi poza i to ładnych parę metrów , ale złożyłem jak było , odczekałem i zrobiłem przyłącze , tak jak chciałem, bez sugerowania się bzdurami z projektu, wodociągi przyjechały odebrały i jest ok. poprostu wywalone 400 zł. ale co poradzić, biurokracja...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 24.03.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 witajmnie się wydaje trochę duzo. Ja za projekt woda i kanalizacja z uzgodnieniami zapłaciłam 450,00.Pozdrawiam,Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.03.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja za 3 projekty z uzgodnieniami (uzgodnienia z gazownią i wodociągami + ZUD) 1.400 zapłaciłem w sumie dla projektanta i geodety - chodziło o przyłącze wodne, gazowe i instalacja gazowa....także za sam wodociąg wychodzi ok 450 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 24.03.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja za 3 projekty z uzgodnieniami (uzgodnienia z gazownią i wodociągami + ZUD) 1.400 zapłaciłem w sumie dla projektanta i geodety - chodziło o przyłącze wodne, gazowe i instalacja gazowa....także za sam wodociąg wychodzi ok 450 pozdr Czesc, podobają mi się twoje ceny jak możesz to podaj namiary na tego projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.03.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Lanoly ..takie projekty, żeby były coś warte muszą być uzgodnione z ZUDem( obsługa geodezyjna ) i zatwierdzone u lokalnego opreatora sieci wod.- kan. ( czyli miejscowe wodociągi ), potem tylko zgłoszenie ( nie jest wymagane pozwolenie na budowę ) i realizacja.Osobiście jeśli mam z projektem biegać po urzędach i uzgadniać ( co ewidentnie leży po stronie projektanta ) projekt to dziękuję bardzo !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts