Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt w Millenium

magdac.

Recommended Posts

Zastanawiam się nad kredytem w Millenium. W Open Finanse przedstawiono mi takie warunki kredytu w frankach (suma kredytu 300000, mam tylko działkę) 1,25%marża + 1,01 Libor =2,26%

-prowizja 0,5 %

-ubezpieczenie na życie 60 zł

- ubezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki 0,84% czyli 212 zł miesięcznie

- wycena na koszt banku

-50 % faktury

-przewalutowanie na PLN 0 zł, na inne 1%

-wcześniejsza spłata nie więcej niż 30% w ciągu 1 dnia w ciągu 3 lat

A jaki (procentowo) wkład własny?

Dzisiaj oprocentowanie podskoczyło Ci do 2,5%... ale za to frank potaniał...

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, jestem po wizycie w banku Millenium. Pani przedstawiła nam taką oferte na CHF na 180000pln, na 20 lat:

oprocentowania - 2,50%

prowizja za udzielenie - 1%

ubezpieczenie do czasu wpisu do KW - 0,81%= 126,56

ubezpieczenie niruchomości - 14zł/m-c

ubezpieczenie na zycie - 36zł/m-c

rata malejąca 1,171,75pln

rata stała 993,50pln

przy czym do każdej z rat trzeba miesiecznie dodac 50 pln(koszt ubezpieczenia)

Co sądzicie o tej ofercie, korzystna czy nie? Poradźcie!!!

Witam!

również przymierzam się do kredytu w millennium jednak rozważam czy nie wziąć przez open finance, gdzie prowizja spada automatycznie z 1 do 0,5%. Z tego co zauważyłam oprocentowanie przy tej samej kwocie 200tys. w open 2,45 a w millenium 2,40. Czy ktoś znalazł jeszcze jakieś różnice? Chyba wezmę w open finance bo bardziej teraz potrzebuję kasy a ta różnica wpływa na wlk kredytu nieznacznie bo 100zł w 1 roku i później malejąco. Jeśli ktoś rozważa to samo proszę o komentarz bo chcę składać dokumenty i cały czas się waham.

pozdrowienia

Ja właśnie jestem po wizycie rzeczoznawcy. Dom okazał się droższy niż w kosztorysie, wartość działki okazała się niższa. Nędza. Zobaczymy, co na to powiedzą w banku. Niezorientowanym napiszę, że wartość działki sprawdzana była chyba w starostwie. Dla rzeczoznawcy liczą się kwoty za działki w okolicy, nieważne, że na umowach najcześciej zaniżane są liczby, żeby uniknąć podatku. Moje 1000m kw. z ogrodzeniem, prądem i wodą okazało się być mniej warte niż 30.000zł. Mam nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy.