Bodiniusz 20.04.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Zastanawiam się nad kredytem w Millenium. W Open Finanse przedstawiono mi takie warunki kredytu w frankach (suma kredytu 300000, mam tylko działkę) 1,25%marża + 1,01 Libor =2,26% -prowizja 0,5 % -ubezpieczenie na życie 60 zł - ubezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki 0,84% czyli 212 zł miesięcznie - wycena na koszt banku -50 % faktury -przewalutowanie na PLN 0 zł, na inne 1% -wcześniejsza spłata nie więcej niż 30% w ciągu 1 dnia w ciągu 3 lat A jaki (procentowo) wkład własny? Dzisiaj oprocentowanie podskoczyło Ci do 2,5%... ale za to frank potaniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 24.04.2006 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Hej, jestem po wizycie w banku Millenium. Pani przedstawiła nam taką oferte na CHF na 180000pln, na 20 lat: oprocentowania - 2,50%prowizja za udzielenie - 1%ubezpieczenie do czasu wpisu do KW - 0,81%= 126,56ubezpieczenie niruchomości - 14zł/m-cubezpieczenie na zycie - 36zł/m-crata malejąca 1,171,75plnrata stała 993,50plnprzy czym do każdej z rat trzeba miesiecznie dodac 50 pln(koszt ubezpieczenia) Co sądzicie o tej ofercie, korzystna czy nie? Poradźcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_sy 24.04.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Moim zdaniem jest korzystna. Millenium oferuje stosunkowo niską marżę, a to jest jedyna stała rzecz w tym kredycie. Na pewno BPH, Kredyt Bank, czy BGŻ maja pod tym względem gorsze oferty. Sprawdzałam. No i oczywiście pocieszam się, bo ja jutro - pojutrze otrzymam pierwszą transzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek 25.04.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam!również przymierzam się do kredytu w millennium jednak rozważam czy nie wziąć przez open finance, gdzie prowizja spada automatycznie z 1 do 0,5%. Z tego co zauważyłam oprocentowanie przy tej samej kwocie 200tys. w open 2,45 a w millenium 2,40. Czy ktoś znalazł jeszcze jakieś różnice? Chyba wezmę w open finance bo bardziej teraz potrzebuję kasy a ta różnica wpływa na wlk kredytu nieznacznie bo 100zł w 1 roku i później malejąco. Jeśli ktoś rozważa to samo proszę o komentarz bo chcę składać dokumenty i cały czas się waham.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 29.04.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja właśnie jestem po wizycie rzeczoznawcy. Dom okazał się droższy niż w kosztorysie, wartość działki okazała się niższa. Nędza. Zobaczymy, co na to powiedzą w banku. Niezorientowanym napiszę, że wartość działki sprawdzana była chyba w starostwie. Dla rzeczoznawcy liczą się kwoty za działki w okolicy, nieważne, że na umowach najcześciej zaniżane są liczby, żeby uniknąć podatku. Moje 1000m kw. z ogrodzeniem, prądem i wodą okazało się być mniej warte niż 30.000zł. Mam nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts