malins4 23.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Powiedzcie czy cena 8000 zł za zrobienie elektryki oraz doprowadzenie kabli tv , telefon i komputer.to dużo czy mało ? .Ceny materiałów po stronie wykonawcy < gniazdka typu "POLO"> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 24.03.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja robiłem w ub roku. Zakres - przyłącze od skrzynki w ulicy, elektryka, TV, telefon, domofon, alarm. Wszystko same kable i puszki. Tablica rozdzielcza kompletna. Materiały kupowałem z wykonawcą(miał rabat w hurtowni) i faktura była na ok. 5300,-.Robocizna kosztowała 2500,-. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 26.03.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Dom 180 m2, cała elektryka ( dużo wyłaczników podwójnych i potrójnych ), cztery "centra multimedialne" na 2 pietrach ( kable TV - też sygnał zwrotny, telefon, internet ), instalacja alarmowa ( czujki w każdym oknie ). Za wszystko z materiałem 6.500.- ( bez gniazdek ), kable wkuwane. Puszki do każdego włacznika osobno zakończone panelami. Dom z badzo twardej silki, za co każdy elektryk liczu extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joantryb 26.03.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 elektryk, ktory ma rozpoczac prace w kwietniu 2006 r., zazyczyl sobie : 40 zł za punkt wyjscia bez wzgledu na odleglosc plus 2.500 zł za tablice rozdzielcza. Sa to koszty wraz z materiałami i obejmujmą instalacje elektryczną, TV, domofon, telefon. Czy to dużo? A jakie są koszty instalacji odgromowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 26.03.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Widzę, że albo przepłaciłem albo....... Nie wiem czy w waszych wycenach jest kabel ziemny od skrzynkiw ogrodzeniu + robocizna ok. 800,- i ja zastosowałem odgromniki w tablicy i skrzynce licznikowej to "nabiło" ponad 900,- . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts