patijot 23.03.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 mam delikatny dosyc problem, kupilam dwa lata temu dzialke od gminy, przystepujac do przetargu, pani z urzedu poinformowala mnie , ze jest wytyczona droga.problem zaczal sie juz latem , kiedy do dzialek nie mozna bylo dojechac w cywilizowany sposob, poniewaz teren jest gliniasty przy kazdej porze roku, lato zima, kazdy deszcz, odwilz, powoduje, ze w zasadzie nie mozna sie dostac do domow bez problemow,- w tej chwili sa na naszej ulicy 4 domy docelowo ma byc ich 5-6 , (ale to odlegla przyszlosc)- niestety badz stety praca kazdego z nas wymaga stroju biznesowego, wyobrazcie sobie jak komicznie wyglada facet w gangu i gumiakach-oczywiscie nie wspomne o tym, ze nie mozna wyjsc na spacer z wozkiem, poniewaz kola grzezna do polowy w blocie sprawa dosc dziwna, poniewaz ta droge, ktora mamy teraz zawdzieczamy pierwszemu sasiadowi, ktory sam na wlasny koszt sciagal humus, aby jakos dojechaqc do swojego domu, glownie po to aby nie jechac pod katem, wiec gmina nie zrobila absolutnie nic! mamy dojezdzac po trawie, lub jak to stwierdzil wojt sami mamy sie zlozyc i zrobic chocby jakies utwardzenie my jestesmy jeszcze w trudniejszej sytuacji, poniewaz mieszkamy na dole i teraz przy roztopach caly snieg splywa na dol, zaczyna nam juz zalewac garaz co mozemy zrobic?w jaki sposob mam zrobic ogrodzenie czy kostke przed domem, jak nie wiem na jakiej wysokosci planuja zrobic ta droge (oficjalnie plany sa - haha- ale pewnie zrealizuja je jak moj syn mi powie, ze sie zeni (a ma dopiero rok-hihi)no wiec co walczyc z wojtem cwokiem, czy nie ma szans????konczy mu sie w tym roku urzedowanie i nie chce, aby jego nastepca mowil, ze on czegos nie zrobi, bo nie bylo to ustalane z nim tylko, ze starym wojtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 31.03.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zalezy jak interpretować słowo zapewnic dojazd. Teoretycznie zapewniła bo jest droga wytyczona. A to czy maja kasę na jej zbudowanie to druga sprawa. I tutaj za dużo nie podskoczysz , bo wójt powie ze budowa została ujeta w długoletnim planie inwestycyjnym na rok 2015 na przykład i tyle możesz mu zrobic. Ja mam podobny przypadek z uzbrojeniem działki kupionej z gminy. W planie na rok 2006 była kasa na ten cel ale radni sobie znaleźli jakiś wazniejszy wydatek i kasę przerzucili zostawiając na ten rok 0zł. Dopiero ujete jest w planie na rok 2007 i pocieszam się że nie wykreśla znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 01.04.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 maro74 mam taką samą sytuację jak Ty, tzn. jestem przed zakupem od gminy działki, którą będą uzbrajac i sama nie wiem czy sie martwić, bo wiadomo jak to z nimi jest ... Czy Ty już zacząłeś budowę? Ja się boję zacząć gdy już kupie ponieważ jeśli nie uzbroja to jak zamieszkam, a tu kredyt i do dwóch lat trzeba miec odbiór budynku dla banku. Jak to wygląda u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 02.04.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja własnie z tego powodu, że jeszce nie uzbrojona nie zacząłem budowy (mam narazie kanalize). Jesli zaczną w 2007 roku uzbrajac wtedy bede ruszał ale narazie do tego czasu chcę na spokojnie pozałatwiac wszelkie sprawy papierkowe wybrać projekt itp. Moje uzbrojenie widziałem na pieknych planach i tyle narazie bo wziąłem sobie z gmminy odbitki do adaptacji projektu i innych spraw doktórych mogą się przydać. Trudno mi doradzić czy masz zaczynać ale jeśli startujesz na kredyt to ja bym się wstrzymał do czasu aż oni chociaz nie wbiją pierwszej łopaty pod uzbrojenie ale to Twój wybór. Możesz kupic działkę narazie jaesli jest atrakcyjna ja dlatego się zdecydowałen najpierw na zakup bo była fajna a z działkami u nas krucho.Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 03.04.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Działkę chciałabym kupić, bo piekne, jest ich duużo i mająutworzyć osiedle domków jednorodzinnych...obawiam sie tylko przetargu czy nie będzie zbytniego podbijania cen.Jak to było u Ciebie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.04.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 U mnie pod tym względem to był prawdziwy horror na przetarg wystawili 14 działek a chętnych było około 60 osób i z wywoławczej 37.000 zrobiło sie 58.000 ale i tak kupiłem jako jedną z tańszych bo ludzie za mniejsze takie ok. 650m2 płacili tyle co ja za swoją 750m2. Zdaję sobie sprawę że może z 8.000 przepłaciłem ale cóż następne mogą sprzedać raczej tylko drożej bo zainteresowanie jest duże a działek bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 04.04.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Moja sytuacja jest bardzo ale to bardzo podobna! Tez sprzedaja piętnaście działek i pewnie będzie podobnie... ale zastanawiamy się, czy nie przystapić do następnego przetargu o kolejne 20, z tym, że wiekszość odpada, bo albo za duże (czyt.drogie), albo z wjazdem od południa (problem z projektem), albo inne przeszkody. To jak, kupowac za pierwszym rzutem bo póżniej bywa jeszcze drożej??? U nas działek jak na lekarstwo.... jak bys opisał swoją działkę...ma jakieś minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.04.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Moja jak każda ma plusy i minusy dla mnie plusy to to że narożna bo inaczej wjazd tez miał bym od południa a tak szerszą stroną tj 35m mam od wschodu i bez problemu stawiam jaki chce domek a cały ogród robię od południa. Minusy to więcej ogrodzenia do zrobienia no i lekki spadek ale może to przekuję na plus w przyszłości , mogła by być ciut większa tak z 1000m2 ale większych nie było na przetargu kupiłem drugą po największej co miała 777m2. Narzaie jestem zadowolony. A czy podrożejąu was trudno mi powiedzieć , z moich obserwacji u nas tylko drożeją z roku na rok i jest coraz mniej więc lepiej stań ostro do boju i kupuj jak ci się cosodwidzi to sprzedaż może nawet z zyskiem. Moja działka tak wygląda jak czerwone linie od strony widocznej studzienki robie wjazd to jest strona płn. http://foto.onet.pl/upload/41/68/_546815_n.jpg a tak wygląda patrząc od południa http://foto.onet.pl/upload/39/13/_544330_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 07.04.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 maro74 "moja" działka wygląda podobnie , ale wybieram sie do gminy by upewnić się czy aby na pewno mogę mieć wjazd od strony północnej! Jest to działka narożna i nie wiem z której oni tam wydumali, w planie jest tak napisane, że trudno jednoznacznie stwierdzić. Jak to zrobiłeś, że kupiłeś jedną z tańszych - pierwszy raz idę na przetarg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.04.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Po prostu jakoś tak wyszło , może dlatego , że była jedną z ostatnich i na wczesniejszych ludzie potracili głowy zeby kupic jako pierwsi jak zobaczyli ilu jest chętnych, o moją biłem się z ośmioma chętnymi i przebiłem o 500 zł i kupiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 07.04.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 No to szczerze gratuluję! Obym ja też miała takie szczęście! Ta działka o której wspomniałam jest śliczna, inne są w sąsiedztwie jednopiętrowych kilku bloków i od ich strony będzie wjazd, co o tym myślisz? Przecież jak się nie uda z tą wymarzoną to "wezmę" którą się da! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts