Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LK 488 - pierwsza wycena

Recommended Posts

Witam

W maju planuje ruszyć z budową domu LK 488 http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=471 , obecnie jestem na etapie poszukiwań wykonawcy, mam na uwadze 3 firmy, z jednej dostałem już wycene robocizny za stan surowy otwarty. Proszę o ocenę kosztów, czy to dużo czy mało ewentualnie z jakiego etapu próbować wynegocjować lepszą cenę.

1. Roboty ziemne - 4.600 zł

2. Fundamenty i ściany przyziemia - 13.320 zł

3. Podłoża i posadzki parter - 6.450 zł

4. Strop Teriva, schody - 3.950 zł

5. Ściany poddasza - 3.790 zł

6. Więźba dachowa, pokrycie dachówką ceramiczną (s-ka) - 8.500 zł

Razem 40.610 zł (netto)

• 9 months później...
Witam

W maju planuje ruszyć z budową domu LK 488 http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=471 , obecnie jestem na etapie poszukiwań wykonawcy, mam na uwadze 3 firmy, z jednej dostałem już wycene robocizny za stan surowy otwarty. Proszę o ocenę kosztów, czy to dużo czy mało ewentualnie z jakiego etapu próbować wynegocjować lepszą cenę.

1. Roboty ziemne - 4.600 zł

2. Fundamenty i ściany przyziemia - 13.320 zł

3. Podłoża i posadzki parter - 6.450 zł

4. Strop Teriva, schody - 3.950 zł

5. Ściany poddasza - 3.790 zł

6. Więźba dachowa, pokrycie dachówką ceramiczną (s-ka) - 8.500 zł

Razem 40.610 zł (netto)

Witam

Na wiosne 2007 szykuje sie do budowy w okolicach Wroclawia- kierunek na Trzebnice. Mam pytanie zwiazane z ekipą. Czy jest Pan ogolnie zadowolony , widzialam takze wypowiedz na temat kierownika budowy. Będe wdzieczna za wszelkie uwagi oraz namiar. Co prawda nie wiem jakie okolice dolnoślaskiego, ale moze nie daleko mnie.