jolsta1 23.03.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Zastanawiam się nad zakupami w sklepie internetowym - całe wyposażenie łazienek na dość dużą kwotę. Czy są to bezpieczne zakupy. Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 23.03.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Z tego co sie orientuje, to raczej malo bezpieczne Z kim sie bedziesz wyklocac, jak ci obita umywalke przysla? Ja tam bym sie nie odwazyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 23.03.2006 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 kupując w sklepie internetowym masz możliwość zwrotu towaru do 10 dni choćby dlatego, że przestał ci się podobać. w normalnym sklepie tego nie masz. Jak kupujesz przez internet to zazwyczaj płacisz przy odbiorze, więc jeżeli dostarczą ci towar inny niż zamawiałaś albo uszkodzony to nie przyjmujesz i nie płacisz. Ja kupiłem tak materac (fakt, że to ciężko obić ) i wszystko było ok. Myślę, że jest to w miarę bezpieczne tylko trzeba kupować w dużych, sprawdzonych firmach (sprawdzić można np. tu na forum dużo ludzi tak kupuje) dokładnie przeczytać warunki kupna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 24.03.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 witam.ja dosyć czesto kupuję przez allegro, ale są to zakupy do kwoty maksymalnie 500 zł. Jezeli kwota jest duża, biore towar "za popradniem", czyli płace po dostaniu towaru.Zawsze trzeba patrzeć na komentarze. Jesli taki sprzedawca ma kilkaset zadowolonych klientów, szansa że oszuka akurat ciebie jest niewielka.Plusem takich zakupów jest to, że towary są z reguły tańsze.Radzę jednak (jeśli jest taka możliwość) oglądnąć taki sam towar w sklepie, zeby później nie było niespodzianek. Ja planuję kupic w taki sposób sprzęt AGD. Trcochę sie tylko obawiam ewentualnych usterek i technicznych problemów ze złożeniem reklamacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 24.03.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 my kupowaliśmy agd w sklepie internetowym megamedia płaciliśmy z góry przelewem kiedy przyjechał kurier z towarem pomógł nam go rozpakować i grzecznie czekał aż wszystko obejrzymy okazało się, że pokrętło piekarnika jest mocno porysowane więc powiedział, że albo zabierze cały piekarnik i nam go wymienią albo on nam napisze na fakturze rodzaj usterki i nam to pokrętło potem wymienią zdecydowaliśmy się na opcję drugą, był już facet z serwisu obejrzeć i za pare dni mają wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkrenz 24.03.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witajcie!Byc moze mialem szczescie, ale nie zaluje zadnego z zakupow przez Internet, a w ciagu ostatnich 6 miesiecy zrobilem ich sporo. Wymienie tylko kilka - kompletne wyposazenie do 3 lazienek (wanna, kabiny, armatura, stelaze, muszle, bidet, umywalki), zlewozmywak, mata grzewcza + sterownik (mysle, ze zaoszczedzilem w ten sposob 2-3 tysiace), okap (zamiast 3400 "cena sugerowana producenta" zaplacilem w promocji 1400!). Moja zona namietnie kupuje w ten sposob zabawki, ciuchy, buty, torebki. Placimy z reguly przeplata na konto, zarowno w sklepach internetowych, jak i osobom prywatnym. Jeszcze nigdy nie mielismy problemow ze zwrotem towaru do sklepu (i to nawet jesli to my zle wybralismy lub rozmyslilismy sie i uplynelo znacznie wiecej niz ustawowe 10 dni). Oczywiscie na ogol staram sie obejrzec towar w "zwyklym" sklepie zanim go zamowie, nie polegam nigdy tylko na zdjeciach i opisach. Teraz przymierzam sie do zakupu kompletnego AGD (ok. 11000, 2000-3000 mniej niz najtansza oferta w sklepach). GORACA POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 24.03.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 dość dużo rzeczy nabyłam za pośrednictwem internetu. niestety nie do nowego domu, ale tak zamierzam zakupić agd i pewnie coś tam jeszcze się znajdzie. nigdy nie miałam problemów, raz przesyłka była opóźniona o tydzień o czym uprzejmie zostałam uprzedzona telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 24.03.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Zastanawiam się nad zakupami w sklepie internetowym - całe wyposażenie łazienek na dość dużą kwotę. Czy są to bezpieczne zakupy. Podzielcie się swoimi doświadczeniami. ja kupowałam praktycznie cały sprzęt agd i rtv w sklepach internetowych - megamedia, maximedia i hoopla. Działali błyskawicznie, bez zarzutu. Polecam porównywarkę cen http://www.ceneo.pl - tam znajdowałam sklep który oferował najniższą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolsta1 24.03.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Bardzo fajna sprawa tylko nie ma wyposażenia łazienek. A może ktoś może polecić sklep internetowy z wyposażeniem łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 24.03.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ja natomiast wypróbowałem inną metodę - ostatnio kupowaliśmy armaturę - znaleźliśmy w internecie interesujące nas modele a następnie przedstawiliśmy te ceny w sklepie na miejscu. Okazało się, że nie tylko my tak praktykujemy, cena poszła nizej jak w necie, na miejscu - bez kuriera, opłat dodatkowych, obaw czy nie przyjdzie czasem coś uszkodzone.Warto pytać - sklepy w miastach często potrafią zejść do cen jak w necie zeby zatrzymać bądź zachęcić klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolsta1 25.03.2006 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Próbowałam negocjować podając cenę ze sklepu internetowego, ale handlowiec stwierdził, że nie zarobił by dając mi rabat ok. 25% (do tego to się sprowadzało). Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 25.03.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 można zawsze spróbować u innego handlowca - aczkolwiek 25% to bardzo dużo i nie dziwię się, że odmówił - sklepy internetowe nie ponoszą kosztów magazynowania, pomieszczeń itp - więcej ludzi z racji sieci obsługują i mogą sobie pozwolić na niższe ceny. jeżeli nie chce zejść poniżej sklepu internetowego - jakimś wyjściem jest zejście do równej ceny - odpadają wtedy koszty przesyłki z netu, widzi się co bierzemy i zawsze to reklamacja i gwarancja na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pik-pok 25.03.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Bardzo fajna sprawa tylko nie ma wyposażenia łazienek. A może ktoś może polecić sklep internetowy z wyposażeniem łazienek. Sam jestem handlowcem (stacjonarnym) ale moge polecic sklep znajomego: http://www.ceramikaplus.com.pl - maja tez sklep stacjonarny i jakby co jest sie z kim wyklucac Ceny tez niczego sobie. A tak ogolnie: jak sie cos zbije w transporcie to towar jest ubezpieczony, wiec nikt tak naprawde nie straci, wiec sklep internetowy powinien przeslac towar jeszcze raz i odebrac kase z ub. (kwote brutto sprzedazy - wiec i jemu sie oplaca), a jak tego nie zrobi to faktycznie dziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 26.03.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Kupiliśmy w sklepie internetowym TOPMARKET okap i zmywarkę. Ceny niższe niż w zwykłym sklepie (na naszą uwagę pan w zwykłym sklepie się zapienił, że on musi opłacać najem, prąd, więc nie może tak tanio sprzedawać). Płaciliśmy przy odbiorze towaru. Towar zapakowany fabrycznie. Jedyny problem był z dogadaniem się co do godziny dostawy. Sklep internetowy co prawda wysłał nam sms-em numer przesyłki, ale Masterlink w naszym mieście nie działa najlepiej (przynajmniej ich centrum dowodzenia, bo kurier był całkiem do rzeczy). Nie mamy więc złych doświadczeń. Jak na razie skuteczność w 100%. Co do kosztów przesyłki: trzeba doliczać 30-60 zł (informację na temat kosztów sklep przekazuje telefonicznie przy potwierdzaniu zamówienia). Ale jako ciekawostkę podam, że "zwykły sklep" pod nazwą Euro-Agd też towar przywozi z magazynu warszawskiego (więc nie jest to egzemplarz, który się ogląda) i dolicza 15 złotych. A ceny podstawowe asortymentu jednak wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 26.03.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Wymienię parę rzeczy, które kupiłam i jestem zadowolona:-pralka whirpool-lampy na fotokomórkę-lampy solarne ogrodowe-mąż różne komuterowe części namiętnie kupuje dodam, że do firmyNa razie więcej nie pamiętam, ale będę dopisywała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 28.03.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 jolsta1 sklepy internetowe z ceramika to np http://lazienki-lux.com.pl/ i http://www.ceramikaplus.com.pl/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkrenz 28.03.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 jolsta1 podalem Ci namiary na sklepy internetowe z wyposazeniem do lazienek na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolsta1 28.03.2006 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Dziękuję, otrzymałam. Skorzystam przy pojedynczych zakupach, teraz zbiorczo wyposażam dwie łazienki, ze względu na dość dużą listę zakupów i potrzebę pomocy dobrego handlowca odpuszczę. Ale już myślę o detalach, które będę musiała dokupić i o sprzęcie do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 08.04.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Weszłam na ceramikaplus, ale nie widzę cen płytek np. interesuje mnie Tubądzin. Wiem ile kosztuje w najbliższym sklepie, ale tutaj nie widzę! Może mnie ktoś oświeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 10.04.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 WitaOdpowiem Ci na wszystkie zapytania cenowe w e-mailu Niestety nie wszyscy producenci umieszczają cenniki na swoich stronach . (u nas obowiązują ceny katalogowe + vat) Oczywiście przy większych zamówieniach istnieją wszelkie upusty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts