Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sklepy internetowe - bezpieczne zakupy?

jolsta1

Recommended Posts

podaję link do tych krzeseł tylko wyjasnie ,że ja kupowałam od nich na allegro bo mieli taką promocję , ale na stronie tez maja różne oferty promocyjne. ja planuję jeszcze od nich kupic kanape. skóra Ok nic sie nie dzieje, porządne wykonanie i kontakt ze sprzedawcami godny polecenia. pozdrawiam

podaję link do tych krzeseł tylko wyjasnie ,że ja kupowałam od nich na allegro bo mieli taką promocję , ale na stronie tez maja różne oferty promocyjne. ja planuję jeszcze od nich kupic kanape. skóra Ok nic sie nie dzieje, porządne wykonanie i kontakt ze sprzedawcami godny polecenia. pozdrawiam

www. chairconcept.com

Ja kupowałam całe wyposażenie łazienki i sprzęt AGD w sklepie internetowym. Ceramika w http://www.mags.pl a AGD w http://www.maksmedia.pl Oba sklepy sa własnością jednej osoby. Uzyskałam rabaty od cen podanych na stronach i w stosunku do cen w sklepach zaoszczędziłam około 3000zł i to kupując lepszy sprzęt niż zamierzałam. Po złożeniu zamówienia dostałam fakturę proforma, dokonałam przelewu. Panowie w ciągu 3 dni skompletowali całe zamówienie. Przywieźli, wnieśli na górę, rozpakowali, kazali oglądnąć. Wszystko super. Jestem bardzo zadowolona z ich usług i polecam każdemu. :D

• 5 months później...

Odgrzewam temat, bo mnie nosi :evil: :evil: :evil:

Jako kobieta nowoczesna i oszczędna :wink: zamówiłam AGD do kuchni 6 sztuk w Megamedia, wartość ok. 6 tys. Zamawiałam pod koniec lipca, bo na 20 sierpnia miałam montaż kuchni. I jedyne z czego jestem zadowolona to cena. Termin dostawy był przesuwany kilkakrotnie (i też tyle razy przesuwałam montaż kuchni), zlewozmywak przysłano bez niezbędnych elementów, a zmywarki nie dostałam do dziś !!! (1,5 miesiąca). Zlewozmywaka nie mogę umocować w blacie i chodzę myć naczynia w umywalce. Wszystkie opóźnienia były oczywiście nie z winy sklepu, a jak zaproponowałam obniżenie ceny powiedziano mi, że na moim zamówieniu zarabiają tylko 50 zł (słownie pięćdziesiąt) i nie mają z czego obniżać!!!

Może mam pecha, może inne sklepy działają sprawniej, w każdym razie za atrakcyjną cenę zapłaciłam nerwami i niewygodą.

• 2 weeks później...

To jeszcze raz ja, tym razem mam już kuchnię w komplecie. Zmywarka w końcu doszła, ale przez parę dni stała na środku kuchni, bo gość od montażu nie miał czasu przyjechać (dobrze że w ogóle przyjechał, chociaż dostał wcześniej całą kasę).

Brakujących części do zlewozmywaka nie dostałam, więc wkurzona na maxa zadzwoniłam do Franke z awanturą, dlaczego nie wysyłają tego priorytetem. I pani we Franke po ostrej kłótni powiedziała, że przyślą mi wszystko następnego dnia kurierem (i tak się stało, uff!). Po czym dodała, że na przyszłość nie poleca kupowania w sklepach internetowych ...

Dodam, że przy zlewozmywaku brakowało tzw. żabek oraz metalowego korka z odpływem, których to części nie udało mi się kupić w żadnym sklepie - wszędzie są dostępne tylko razem ze zlewozmywakiem. I jeszcze jedno - Franke wysłało żabki do Megamedii, ale tam nigdy nie dotarły. Może to jest chodliwy towar we wtórnym obiegu.

Nie wypowiadam się na temat innych sklepów, chcę tylko pokazać, że nie zawsze jest różowo. Życzę wszystkim więcej szczęścia.

Kupiłam całe AGD do domu w http://www.maximedia.pl

Większość z tego na raty - szybko, sprawnie, byłam bardzo zadowolona. Z tego co porównywałam, ceny najlepsze w kraju ( wusmie w porównaniu z Mediamarkt w kieszeni zostało prawie 2 tysiące...) Dostawa możliwa w ciągu dwóch dni od zamówienia. Reklamacja jedna była i to po prawie roku - wydawało nam się że coś z drzwiami od pralki jest nie tak, przyjechał miejscowy serwis Whirlpool. Oczywiście zgubuliśmy fakturę (podstawa do wezwania serwisu) ale sklep był tak uprzejmy że wydali nam duplikat. Bardzo jestem zadowolona i jeśli coś jeszcze będziemy kupować to pewnie tam.