Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt POLANA 2 pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

TO ja się podzielę uwagą. Projekty pracowni MTM nie są szczególnie piękne (rzecz gustu), a domy zbudowane wg. nich prezentują się czasem nieciekawie w rzeczywistości. Nie wiem jak jest z jakością samych projektów.

Może zainteresuje cię natomiast fakt, że jak byliśmy u nich w pracowni chcąc porozmawiać o projekcie domu, który pasowałby do naszych potrzeb i wyobrażeń, to zostaliśmy potraktowani co najmniej niepoważnie, żeby nie powiedzieć, że niegrzecznie.

Bardzo nas to zraziło do jakiejkolwiek dalszej współpracy z tą pracownią - nawet nie rozmaiwaliśmy o ich projektach z odwiedzanymi przez nas biurami sprzedającymi projekty różnych firm.

Pozdrawiam,

Maciek

Fajny projekt. Rozmieszczenie świetne. Bardzo przyzwoite rozmiary wszystkich pomieszczeń. Dużo przestrzeni. Myślę, że w środku będzie dużo swiatła. Ja akurat jestem fanką drewnianych elementów więc dla mnie bomba! Chcę się zmieścić w niższej kwocie wykonania domu w przeciwnym wypadku pewnie rozważałabym ten projekt.

podejmę polemikę

1. świetne rozmieszczenie to rzecz gustu...

po pierwsze - mnie zawsze denerwują toalety, które widać (I NIE DAJ BOŻE SŁYCHAĆ) z salonu... a drzwi otwierane na salon to już totalna porażka (a ten dom tak ma)

po drugie - czy sypialnia rodziców musi przytulać się do pom. gosp.? taki kocioł trochę szumi... a co, jeżeli będziesz chciał wstawić tam rekuperator (wszak nie ma w bryle domu garażu...)

po trzecie - ja lubie kuchnie od wejścia... ale to rzecz gustu

po czwarte - nie widzę sensu tego pomieszczenia zaraz za wiatrołapem po prawej stronie... no chyba, że ktoś prowadzi działalność w domu i potrzebuje biura... no i ta strata prawie 11 m kw na jakiś hall obok łazienki i tego pomieszczenia... nie rozumiem co to ma być

po piąte - zupełny brak miejsca na pokój hobby, etc.

po szóste - brak garażu w bryle

po siódme - salon jakiś taki korytarzowy bardziej niż salonowy

2. jest to dom parterowy o pow. 170 mkw - jako taki mógłby być O NIEBO lepszy pod względem układu pomieszczeń. Poszukaj w gotowych projektach Muratora albo APA Domy Charkiewicza albo dowolnej innej pracowni. na pewno coś wpadnie ci w oko

to tyle :)

Dzieki wszystkim za opinie.

Jak to zwykle bywa ze jak sie dobrze czlowiek przyjrzy to coraz wiecej rzeczy mu nie pasuje.

Nie spasowala nam glownie ta kuchnia z "tylu" domu.

Probowalismy ja "przestawiac" ale nic z tego nie wyszlo.A to nie bylo dojscia do lazienki,a do jakies drzwi nie pasowaly.

No i pozegnalismy sie z nim

Teraz "na tapecie" jest projekt WB-3992 z pracowni Agrobisp.

Dziekuje wszystkim za opinie i licze na dalsze w kwestii innych projektow jezeli zajdzie taka potrzeba :)

Pozdrawiam :)

no fakt - toaleta w pobliżu salonu to kiepsko. Sama zwracałam na to uwagę ale w tym projekcie przeoczyłam. Jak człowiek obejrzy tysiące projektów to ślepnie w którymś momencie. Ja chyba potrzebuję już małej przerwy, bo głupieję. Jak podoba mi się bryła budynku to układ słaby. I na odwrót. I żeby to był tylko jeden problem. Pozdrawiam i życzę właściwych wyborów!