anka176 24.03.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Co sądzicie o tym domku?http://annjar.webpark.pl/wenecja.jpg http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=WENECJA Jest pierwszy dom z dachem dwuspadowym, który mi się spodobał, jednak chciałabym aby fachowcy wypowiedzieli się, czy dałoby się ten dom częściowo podpiwniczyć. A jeżeli ktoś kupił ten projekt to jaka jest wysokość ścianki kolankowej, bo na stronie nie ma informacji na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 23.09.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Co sądzicie na temat tego projektu? http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=WENECJA#nowhere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 24.09.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Uważam, że bardzo fajny projekt. Prosty a jednoczesnie ma kilka elementów upiekszajacych. Napiszę, co mi się nie podoba:1. Mały wiatrołap.2. Schody w salonie, bedziesz musiała zrobic jakieś lekkie, które będą ozdobą. Może być problem lecącego kurzu jak ktoś będzie chodził. Musisz to przemyśleć, żeby fajnie wyglądało. Reszta mi sie podoba, zarówno rozkład pomieszczeń, daszek nad tarasem jak i dwie łazienki u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 25.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 zawsze marzył mi się duży, zadaszony taras. A tutaj go mam Noi dach musi być tani, czyli dwuspadowy. Tylko czy ten taras nie wygląda jak dostawiony na siłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 10.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Zastanawiamy się nad projektem Wenecja z biura krajobrazy. Znalazłam na forum dwa watki o tym projekcie ale nikt jeszcze się nie zdecydował. Czy ktoś wybudował ten dom, albo buduje? Zastanawiam się nad roizwiązanie schodów w salonie czy nie "zagracą" i czy nie będą zbyt strome? Poradzcie! http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/wenecja/ Dziękuje i pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 12.10.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nikt nie buduje tego domu? Zastanawiam się nad wielkością pokoi na górze czy nie będą za małe? I schody w salonie dobre rozwiąznaie bardzo prosze o wszelkie rady i opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna3 16.10.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziaa 13.11.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Właśnie dzisiaj odbieramy projekt Wenecja z biura IGN, no i teraz to sie zacznie Bardzo dużo czasu spędziiliśmy na szukaniu projektu, wenecję oceniało 3 architektów i stwierdzili że jest to sensowny projekt. Oczywiście spotkałam się z krytyką na forum budowlanym strony http://www.gazeta.pl, ale tam wszystkie gotowce sa poniewierane . Mam nadzieję, że do wiosny załatwimy formalności i ruszamy z budową. Niewielkie zmiany mamy zamiar wprowadzić: likwidujemy spożarnię, na poddaszu robimy balkon na ścianie zachodniej z wyjściem z łazienki i pokoju, a jeszcze robimy jedną dużą łazienkę i wydzielone osobne wc. Bardzo chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto też zdecydował się na wenecję, choć to dość nowy projekt ale może juz gdzieś stoi domek wg tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziaa 13.11.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam!! Właśnie dzisiaj odbieram projekt wenecja, będzie budowany 5km od Tarnowa. Mam skany z projektu udostępnione przez biuro ign, chętnie prześlę. Miło będzie podyskutować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 14.11.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witaj!Jak możesz prześlij mi skany na [email protected]. Chętnie podyskutuje cieszę się że znalazłam kogoś kto zdecydował się na ten projekt. My jesteśmy cały czas w fazie szukania. Wenecja nam się bardzo podoba. Robicie jakieś zmiany? pozdrawiamMAgda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziaa 14.11.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ja mam za sobą rok szukania projektu . Wprowadzamy niewielkie zmiany. 1- likwidujemy spiżarnię która wg mnie jest w dość niefortunnym miejscu, a nasz tryb życia nie sprzyja robieniu zapasów. Zresztą myślę że w pomieszczeniu gosp. znajdzie się miejsce na regał. 2- doprojektowujemy balkon na ścianie zachdniej (wersja podstawowa) z drzwiami balkonowymi z pokoju i łazienki to jest marzenie córeczki więc nie ma wyjścia balkon musi być. 3- prawdopodobnie połączymy te dwie łazienki na poddaszu, powiększymy garderobę i wydzielimy jeszcze osobne wc. To zmiany na dzień dzisiejszy, projekt idzie do adaptacji ale zgode na inne zmiany jeszcze moge dostać. Przeraża mnie ten kosztorys, ale na kilku elementach można zaoszczędzić np. blachodachówka zamiast dachówki. Narazie mamy dylemat z czego ściany bo beton komórkowy odpada. Zastanawiamy się nad ścianą 1-warstwową z termopora Leiera. Zaraz prześlę skany, warto przeanalizować bo to kopie projektu. Pozdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 14.11.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ja mam za sobą rok szukania projektu . Wprowadzamy niewielkie zmiany. 1- likwidujemy spiżarnię która wg mnie jest w dość niefortunnym miejscu, a nasz tryb życia nie sprzyja robieniu zapasów. Zresztą myślę że w pomieszczeniu gosp. znajdzie się miejsce na regał. 2- doprojektowujemy balkon na ścianie zachdniej (wersja podstawowa) z drzwiami balkonowymi z pokoju i łazienki to jest marzenie córeczki więc nie ma wyjścia balkon musi być. 3- prawdopodobnie połączymy te dwie łazienki na poddaszu, powiększymy garderobę i wydzielimy jeszcze osobne wc. To zmiany na dzień dzisiejszy, projekt idzie do adaptacji ale zgode na inne zmiany jeszcze moge dostać. Przeraża mnie ten kosztorys, ale na kilku elementach można zaoszczędzić np. blachodachówka zamiast dachówki. Narazie mamy dylemat z czego ściany bo beton komórkowy odpada. Zastanawiamy się nad ścianą 1-warstwową z termopora Leiera. Zaraz prześlę skany, warto przeanalizować bo to kopie projektu. Pozdrówko Mylelismy o podobnych zmianach zlikwidowaniu spiżarki, drugiej łazienki na górze przerobieniu jš na gardobę i drugim garażu. Nie przerażajš Cię schody w salonie? Zastanawiam się czy nie zagracš? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziaa 15.11.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Schody chciałabym drewniane i takie są w projekcie. Nie podobaja mi się zabudowane schody, chciałabym jeszcze antresolę ale niestety funkcjonalność ważniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 16.11.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Schody tylko drewniane, ozdobne i aż urowe oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziaa 24.11.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam!! Mamy ten projekt od dwóch tygodni. Kupiliśmy przez internet ze strony http://www.ign.pl. Spokojnie moża ich o wszystko zapytać przez gadu-gadu. Mnie przesłali skany projektu (rzuty i przekroje) i chętnie udostępnię . Pozdrawiam! Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olejniczak Cezary 07.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Cześć Marzena jeśli możesz to przyślij mi skany tego projektu .Pozdrawiam Cezary mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 08.01.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witaj! Jak możesz prześlij mi skany na [email protected]. Chętnie podyskutuje cieszę się że znalazłam kogoś kto zdecydował się na ten projekt. My jesteśmy cały czas w fazie szukania. Wenecja nam się bardzo podoba. Robicie jakieś zmiany? pozdrawiam MAgda jeśli to możliwe to poproszę o skan projektu na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olejniczak Cezary 08.01.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Marzena.Dziękuję bardzo za skany tego projektu.Teraz razem z żoną zaczniemy się zastanawiać nad małymi zmianami.Wasze są całkiem zasadne.Pozdrawiam ! Cezary. Teraz się zaczną "schody". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maziaa 08.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Nie ma za co!!! Jeśli chodzi o te zmiany naniesione na czerwono to tylko taka przymiarka. Życzę powodzenia, my utknęliśmy na papierologii, ale mam nadzieję że w tym roku postawimy stan surowy. Aż sie boję Gdzie będziecie budować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olejniczak Cezary 09.01.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Życzymy Wam powodzenia.My chcemy budować w okolicach Gorzowa Wlkp.Konkretnie w Kłodawie 5 kilometrów od Gorzowa ale sprawa naszej działki nie jest jeszcze wyjaśniona.Czekamy , czekamy i w końcu chyba się doczekamy.Pozdrawiam!!!Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts