Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Ja równiez szukam ludzi ktorzy ten projekt może juz realizują.Ale chyba jest dość świerzy projekt.My z żona jestesmy raczej zdecydowani na WENECJE.Chcemy dokonac kilku zmian:

Na dole

1.garaż 2-stanowiskowy

2.kotłownie chcemy przenieść pomiędzy garaż a część mieszkalną

3.w miejsce po kotłowni przenieśc schody z salonu

Na górze

1.zlikidować łazienke przy sypialni i zrobic tam garderobę a garderobe zlikwidowac powiekszając pokój.

:wink:

Zmieni sie bieg schodów ale za to salon będzie bez schodów.Jest to kwestia gustu.

Oglądaliśmu schodu i mozna je zrobic na prawde super ale... to jest koszt min.12-15 tyś

• 2 weeks później...
Witam!! Właśnie dzisiaj odbieram projekt wenecja, będzie budowany 5km od Tarnowa. Mam skany z projektu udostępnione przez biuro ign, chętnie prześlę. Miło będzie podyskutować :D.

Witam

Jeśli chodzi o projekt Wenecja to Ja się już zdecydowałem mam jeszcze problem w zlokalizowaniu tego domku na działce - mam dość niefortunnie skojarzone strony świata. Jeśli można to miałbym prośbę o scany projektu, umożliwi mi wprowadzenie go do kompa i wizualizacje oświetlenia w pomieszczeniach. Z góry dziękuję[email protected]

• 3 months później...

Będę budował we Wrocławiu. Projektant adaptujący kręci nosem na zmiany i twierdzi, że projekt został zrobiony przez młodych architektów, bo trochę jest baboli. Jakie - nie sprecyzował. Minusem jest to, że np strop jest wykonany z bardzo drogiego materiału, ale zgoda na zmiany jest, więc nie ma problemu. Co do zmian architektonicznych: chcę dodać okno na holu na piętrze, dać trochę większe okna w pokoju 14 (te z bocznej elewacji); skracam daszek na tarasie o poł metra bo jest za długi na moją działkę; na górze rezygnuję z jednej łazienki, ale dokładnie co i jak, będę decydował w najbliższych dniach.

A jakie wy wprowadzaliście zmiany?

Wyceny żadnej nie mam jeszcze.

Mam nadzieję, że domek będzie fajny. Trochę mnie martwią te schody w salonie, ale mam nadzieję że się przyzwyczaję. I nie wiem czy pokoje na górze nie są za małe. Dodatkowo, spotkała mnie nie miła niespodzianka w biurze projektowym, gdzie poinformowano mnie (co prawda tuż przed wpłaceniem kasy, bo się ponownie o to zapytałem) że ściana kolankowa ma tylko 70 cm, a telefonicznie mi powiedziano że ma 90.

A, no i podwyższam ściankę kolankową o jeden pustak, może dwa (muszę uzgodnić to z kierownikiem budowy).

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
Witam

Przyłączam się do dyskusji gdyż właśnie zamierzam kupić ów projekt.

Proszę ewentualnie również o skany

ThM

Witam, jestem nowym użytkownikiem muratora i poszukuję skanów do projektu Wenecji. w 99% jestem zdecydowany na zakup i budowę tego domu. Będę wdzięczny za podesłanie na [email protected]

Witam!! Właśnie dzisiaj odbieram projekt wenecja, będzie budowany 5km od Tarnowa. Mam skany z projektu udostępnione przez biuro ign, chętnie prześlę. Miło będzie podyskutować :D.

Witam, byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie skanów do projektu Wenecji :) W 99% jestem zdecydowany na zakup i budowę tego domu. Widziałem zdjęcia z realizacji widzę, że daleka droga jeszcze przede mną :D Adresik [email protected]

• 2 months później...
Witam!! Właśnie dzisiaj odbieram projekt wenecja, będzie budowany 5km od Tarnowa. Mam skany z projektu udostępnione przez biuro ign, chętnie prześlę. Miło będzie podyskutować

Witam my tez jestesmy zainteresowani projektem Wenecja jak można to również poprosimy o skamy z projektu na adres: [email protected]

• 2 months później...

Witam, czy byłbyś uprzejmy przesłać te skany również na moją skrzynkę poniżej?

[email protected]

dziękuję i pozdrawiam