Tomek_J 24.03.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Bo ceny w sklepach "klasycznych" i internetowych potrafią zwalić z nóg A czeka mnie tak na oko zakup jakichs 50 kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Czyli spora powierzchnia. Kupowałem w Centrali Nasiennej z wora na kilogramy i jestem zadowolony. Mieszanki z importu są wspaniałe- przez jeden sezon. A póżniej jest zima (nie angielska) i z 5-6 gatunków trawy ostaje się jeden i trawnik do remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.03.2006 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Czyli spora powierzchnia. Kupowałem w Centrali Nasiennej z wora na kilogramy i jestem zadowolony. Tzn. gdzie i za ile, jeśli wolno spytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.03.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 http://branze.teleadreson.com.pl/centrala_nasienna.html A ceny tegorocznej nie znam, ale w ub. roku byli bez konkurencjiMają mieszanki sportowe i dekoracyjnePoprawiłem adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 24.03.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Jak nie masz wielkich wymagań to ma począ tek spytaj się w najbliższym sklepie GS-ie, później jak już coś wyrośnie możesz wsziewać kupione gdzie indziej.Ale taniej jak na kilkgramy w GS nie kupisz, chyba że w Hurtowni ogrodniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 25.03.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 w GS kupisz zapewne 'kupkówkę' trawsko szybko rosnące (bo to na pastwiska) i niezbyt ładne, ja obsiewając pół ha w Jurze kupowałem 10 kg worki w Makro, udało mi się kupić partię z małą zawartością rajgrasu i jestem zadowolony, cena była bardzo dobra ale to już parę lat minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.03.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Kupkówkę też kupisz, jak sobie zażyczysz to i owszem, dlaczego nie.A podobno dobre, bo polskie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 25.03.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 chyba się nie zrozumieliśmy, miałem na myśli to, że tam może być kłopot z kupieniem innej trawy niż ta rolnicza, zresztą w naszym rejonie coś takiego jak GS ostatnio widziałem za Wałęsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.03.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Pytanie Tomka dotyczyło trawy na trawnik, i na to pytanie udzieliłem odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 25.03.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 aha, nudzisz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.03.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Czytać potrafi większość, ze zrozumieniem niestety niektórzy.Przeczytaj może sobie wszystko od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 25.03.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 A co sądzicie na temat trawy znajdującej się w sprzedaży w Makro : Trawa sportowa opakowanie 2kg cena brutto 23,68. Trawa z Iławy, mieszanka trawnikowa sportowa, użytkowanie intensywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 27.03.2006 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 No niestety z bazy Teleadreson wynika, że w śląskim nie ma Centrali Nasiennej (??? ) Kupówka może być. Kurde, może zresztą być cokolwiek, nawet osty i pokrzywy - byleby zamiast piachu było wreszcie coś zielonego !... P.S. Kupówka wcale nie jest dobra trawą na pastwiska - konie za nią specjalnie nie przepadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 27.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Faktycznie.. W dolnośląskim i świętokrzyskim parę jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 31.03.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Nie znacie trawy z Iławy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 31.03.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Ano nie. Na opakowaniu powinno być napisane, co jest w środku? jakie trawy i jaki skład procentowy mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 31.03.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Znacie Sportowa SKŁAD Życica trwała 65% Życica trwała 10% Kostrzewa czerwona 10% Kostrzewa trzcinowa 10% Wiechlina łąkowa 5% Z Iławy jedne z lepszych polskich mieszanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 01.04.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Nie znacie trawy z Iławy ..... Ja mam Trawy z Iławy, posiany trawnik w zeszłym roku. Nie polecam. Trzy dni po koszeniu i w zasadzie można znowu wyciągać kosiarkę. Trawa strasznie żarłoczna. Oprócz nawozu w granulacie musiałam konewką po każdym koszeniu dokarmiać dolistnie wodą z Florowitem, bo tworzyły się żółte placki ( mam tylko 50 m trawnika ) Nie znosi krótkiego koszenia-prawie ją wykończyłam na początku. I choć to polska mieszanka to wygląd ma w tej chwili fatalny-widzę wiele wygnitych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 01.04.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Dzięki G.N. , goja. Może jeszcze jakiś głos - bo nie wiem czy warto kupić tę trawę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 01.04.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 U mnie po zimie wygląda nie najgorzej. Tam gdzie została, bo większość nornice zryły tak że trawnik wygląda jak mieszkanie gigantycznego kornika drukarza, opanowane przez stado oszalałych kretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts