Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciekn?cy dach Roebena

renab

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ila66 napisał:
  artdom napisał:
Jestem inżynierem po Politechnice Krakowskiej prowadzę firmę budowlaną od 1997 roku.

ktos z takim wyksztalceniem i doswiadczeniem bedzie dla nas kopalnią wiedzy , zwlaszcza w temacie dach ciesze sie , ze do nas dolaczyles , witaj na forum :)

będe się starał ale jestem trochę zajęty więc jakbym nie odpowiadał to proszę na poczte

Sloneczko napisał:
Artdom, nie wspominasz o cementowym, niemieckim Nelskampie, który jest dobrą konkurencją dla znanego już Braasa :)

http://www.nelskamp.de/menue-links/planer/produkte/beton-dachsteine/s-pfanne-selbstreinigend.html

http://www.transdach.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=87

popieram ale tu nie chodzi o reklamę poszczególnych produktów tylko o ideę dobrego wykonania jestem pewien iż nie ma lepszej dachówki betonowej od ceramicznych z wyższej pólki. możemy toczyć spory pomiędzy najlepszą cementową a kiepściejszymi ceramicznymi. To tak jak powiedzieć że najlepszy opel jest lepszy od najgorszego mercedesa.

ila66 napisał:
  Kacperski napisał:
... ta dachówka jest b.łatwa do położenia bo jej zamki prawie nie istnieją ...

a gdyby miala wieksze zamki , to by byla trudna do polozenia ?

nie widze zwiazku wysokosci zamka z trudnoscia w kryciu

kacperski ma rację przy mniejszych zamkach można więcej ocyganić.

Można powiedzieć że iż większe zamki tym trudniej oszukać tak aby tego nie było widać z zewnątrz. i tyle.

• 6 months później...
  • 1 month później...
A ja uważam że wina leży po stronie Twoich fachowców , na pewno oni źle położyli dachówkę , lub przy kładzeniu dachówki uszkodzili Ci papę lub folię . Ja właśnie miałam taki problem , dach przeciekał i niestety musieliśmy cała dachówkę ściągać z dachu , wymieniać papę na folię bo cała była potargana , zmienić blachy w koszach , od nowa zakładać rynny , woda zamiast cieknąć do rynien przelewała się za nie , mogę wymieniać mnóstwo wad , już nie wspomnę o moich nerwach i o straconych pieniądzach ..... Teraz dach jest w porządku nic się nie dzieje , robiła mi druga firma i jest jak na razie ok .

• 2 years później...
  poziomka_a napisał:
A ja uważam że wina leży po stronie Twoich fachowców , na pewno oni źle położyli dachówkę , lub przy kładzeniu dachówki uszkodzili Ci papę lub folię . Ja właśnie miałam taki problem , dach przeciekał i niestety musieliśmy cała dachówkę ściągać z dachu , wymieniać papę na folię bo cała była potargana , zmienić blachy w koszach , od nowa zakładać rynny , woda zamiast cieknąć do rynien przelewała się za nie , mogę wymieniać mnóstwo wad , już nie wspomnę o moich nerwach i o straconych pieniądzach ..... Teraz dach jest w porządku nic się nie dzieje , robiła mi druga firma i jest jak na razie ok .

Jakiego rzędu to były koszty? Ja mam tez problem z cieknącym dachem