Rezi 24.03.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 no własnie jestem przed wyborem nie tylko wysokosci ale i firmyzastanawiam się na Kolo , Ravak ( firma mi zupełnie nie znana) Huppe który wcale nie jest tak drogi w porównaniu do Ravak czy Koła.może stalowe -emaliowane Kaldewei (?)Jakie sa wasze opinie przemyślenia informacje ... czy warto płacic więcej czy zdecydowac się na KOLO bo tranie dobre sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 24.03.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Kaldewei. Zdecydowanie Tylko, ze w kaldewei'u raczej plaskie, ale za to jakie eleganckie Moja wiedza wynika z doswiadczenia. A nawet tak po cichu powiem, ze bylam w fabryce Kaldeweia i testowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 24.03.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Polecam Koło - świetny niziutki na cm brodzik (zależało mi na takim) - mam taki w jednej łazience do kabiny Huppe i efekt moim zdaniem nie wiem czy nie lepszy od brodzików oryginalnych (również takich z niby-kamienia do którego też się przymierzałem). Po 2 latach bez zastrzeżeń co do użytkowaniaPozdrawiamrafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pik-pok 25.03.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Kolo , Ravak ( firma mi zupełnie nie znana) Huppe który wcale nie jest tak drogi w porównaniu do Ravak czy Koła. może stalowe -emaliowane Kaldewei (?) Jakie sa wasze opinie przemyślenia informacje ... czy warto płacic więcej czy zdecydowac się na KOLO bo tranie dobre sprawdzone Ravak - firma czeska, wyroby b. dobre, moge polecic jesli ktos chce akryl, ale osobiscie wybralbym stalowy - Kaldewei (ale tylko 3,5mm). Umowmy sie: jedyna zaleta akrylu jest to ze jest cieplejszy w dotyku od stali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.03.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mam jeden Kaldewei a drugi Ravaka do półokrągłej kabliny też Ravaka. Brodzik jest z konglomeratu i bardzo płaski.W sumie oba są super tylko jak montowałem uchwyt do słuchawki od prysznica to wypadł mi z ręki wkrętak i na nieszczęście upadł strona metalowa na emalię Kaldewei i jest punkcik odbity niestety. Wprawdzie postarałem się o emalie do naprawy od firmy Kaldewei ale zawsze to nie to samo. Gdyby to się zdarzyło w drugiej kablinie to konglomerat by nie ucierpiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.05.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Podciągam ten temat .Jestem przed wylewkami posadzki a chcialabym mieć nisko posadowiony brodzik plus niezbyt wysoki max 4-5 cm czy mogę odjąć trochę z ocieplenia- mam 13cm styro w podłodze czy zmniejszyć grubość wylanego betonu o np 3cm w miejscu brodzika- planowane 8cm. jak to rozwiązać np brodzik:http://www.ravak.pl/?page=gigant_pro[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 22.05.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Gleboki brodzik mialem w "starym" mieszkaniu z koniecznosci (mozna bylo napuscic wody i wykapac w nim dzieci - prawie jak w wannnie. Takie koryta mi sie nie podobaja i dlatego w nowym mam Ravak z mielonego granitu. Grubosc 3cm. Wyglada b. ladnie, ale nie da sie do niego wody napuscic i namoczyc jakies pranie czy cos takiego, bo jest poprostu plaski (ma moze z 1 cm glebokosci). Bardzo ciekawy jest odplyw z syfonem. Syfon to maly pojemniczek (jak kubek z wycieciami u gory, ktorymi woda odlywa do kanalizy. Mozna to b. latwo wyjac i wywalic caly syf. Super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mephisto 22.05.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ja polecam Kaldewei emaliowany. Na razie ładnie wygląda, używany jeszcze nie był.A to fotka:http://prozac.bsdzine.org/~beehunter/budowa/02.04.2007/images/pict2703.jpg a tak wygląda z bliska w połączeniu z podłogą:http://prozac.bsdzine.org/~beehunter/budowa/02.04.2007/images/pict2702.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 22.05.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 No więc zrobiłam tak - po prostu nie wylałam tam posadzki i tyle, mistrz od brodzika osadzi go i wleje trochę betonu jak bedzie potrzebował. a co to za drzewo wokół brodzika? panele, deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mephisto 24.05.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam! to deska teakowa olejowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts