Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brodziki prysznicowe i ich wysokość emaliowane czy akryl ?

Rezi

Recommended Posts

no własnie

jestem przed wyborem nie tylko wysokosci ale i firmy

zastanawiam się na Kolo , Ravak ( firma mi zupełnie nie znana) Huppe który wcale nie jest tak drogi w porównaniu do Ravak czy Koła.

może stalowe -emaliowane Kaldewei (?)

Jakie sa wasze opinie przemyślenia informacje ... czy warto płacic więcej czy zdecydowac się na KOLO bo tranie dobre sprawdzone

Polecam Koło - świetny niziutki na cm brodzik (zależało mi na takim) - mam taki w jednej łazience do kabiny Huppe i efekt moim zdaniem nie wiem czy nie lepszy od brodzików oryginalnych (również takich z niby-kamienia do którego też się przymierzałem). Po 2 latach bez zastrzeżeń co do użytkowania

Pozdrawiam

rafgam

Kolo , Ravak ( firma mi zupełnie nie znana) Huppe który wcale nie jest tak drogi w porównaniu do Ravak czy Koła.

może stalowe -emaliowane Kaldewei (?)

Jakie sa wasze opinie przemyślenia informacje ... czy warto płacic więcej czy zdecydowac się na KOLO bo tranie dobre sprawdzone

Ravak - firma czeska, wyroby b. dobre, moge polecic jesli ktos chce akryl, ale osobiscie wybralbym stalowy - Kaldewei (ale tylko 3,5mm). Umowmy sie: jedyna zaleta akrylu jest to ze jest cieplejszy w dotyku od stali...

Mam jeden Kaldewei a drugi Ravaka do półokrągłej kabliny też Ravaka. Brodzik jest z konglomeratu i bardzo płaski.

W sumie oba są super tylko jak montowałem uchwyt do słuchawki od prysznica to wypadł mi z ręki wkrętak i na nieszczęście upadł strona metalowa na emalię Kaldewei i jest punkcik odbity niestety. Wprawdzie postarałem się o emalie do naprawy od firmy Kaldewei ale zawsze to nie to samo. Gdyby to się zdarzyło w drugiej kablinie to konglomerat by nie ucierpiał.

• 1 year później...

Podciągam ten temat .

Jestem przed wylewkami posadzki a chcialabym mieć nisko posadowiony brodzik plus niezbyt wysoki max 4-5 cm czy mogę odjąć trochę z ocieplenia- mam 13cm styro w podłodze czy zmniejszyć grubość wylanego betonu o np 3cm w miejscu brodzika- planowane 8cm. jak to rozwiązać np brodzik:

http://www.ravak.pl/?page=gigant_pro[/img]

Gleboki brodzik mialem w "starym" mieszkaniu z koniecznosci (mozna bylo napuscic wody i wykapac w nim dzieci - prawie jak w wannnie. Takie koryta mi sie nie podobaja i dlatego w nowym mam Ravak z mielonego granitu. Grubosc 3cm. Wyglada b. ladnie, ale nie da sie do niego wody napuscic i namoczyc jakies pranie czy cos takiego, bo jest poprostu plaski (ma moze z 1 cm glebokosci). Bardzo ciekawy jest odplyw z syfonem. Syfon to maly pojemniczek (jak kubek z wycieciami u gory, ktorymi woda odlywa do kanalizy. Mozna to b. latwo wyjac i wywalic caly syf. Super sprawa.