fudzi 24.03.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Czy zabudowana lodówka zawsze ma równe 60 cm szerokości czy może sie ten wymiar nieznacznie różnić w zalezności od modelu lodówki ?Chodzi mi o lodówki standadowe nie te szersze powyzej 60 cm szerokości dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ad-Mar 24.03.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Nasza firma wykonuje zabudowe patrzac głónie na lodówke klenta - jesli jest inny wymiar zabudowa tez ma inne wymiary - zgodne z rozmiarem lodowki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fudzi 24.03.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Zapytam inaczej. Czy lodówkę do zabudowy Liebherr KIKv 30430 Premium da się włożyć do pudła żeby jego szerokość zewnetrzna była mniejsza od 60 cm. Sprawa rozbija się o 1 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.03.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam pytanie z innej beczki mam juz lodówke i zmywarke obie wolno stojące (spuscizna po starym mieszkaniu - czy da się je zabudowac ??? A jak tak to jak to uczynic??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek.tor 24.03.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 wg katalogu szerokość tej lodówki wynosi 56-57cm. Czyli w optymistycznym na przypadku grubość każdej ze ścianek + dyletację pozostanie 1,5 cm.W pesymistycznej wersji 1 cm. Czarno to widzę. Standardowa grubość płyty meblarskiej używanej w tym celu wynosi właśnie 1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edka 24.03.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 To jaki powinien być bezpieczny prześwit wewnętrzny dla sprzetu o szerokości 60cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenedy 25.03.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Czy zabudowana lodówka zawsze ma równe 60 cm szerokości czy może sie ten wymiar nieznacznie różnić w zalezności od modelu lodówki ? Chodzi mi o lodówki standadowe nie te szersze powyzej 60 cm szerokości dziękuje . będzie miała 60 cm i nie mniej ani więcej... lodówkę "zwykłą" można zabudować bez problemu tylko że nie stety zwiększy ona swoją szer przy normalnych zawiasach stosowanych pospolicie w meblach o ok 7 cm (wymiar zewn) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenedy 25.03.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Czarno to widzę. Standardowa grubość płyty meblarskiej używanej w tym celu wynosi właśnie 1,5 cm otóz standard to 18 mm nie mniej , zdarzają się 16 mm ale rzadko stosowane w kuchniach... Jak chcesz zyskać 1 cm na szerokości a masz meble np z jakiegoś std koloru to poproś firme bądz stolarza który wyprodukował żeby zrobił obudowe lodówki z płyty 8 mm lub 10 lub 12 bo takowe kupi. Lecz zmiana szer korpusu wiąże się ze zmianą szer frontu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 25.03.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Ja mam pytanie z innej beczki mam juz lodówke i zmywarke obie wolno stojące (spuscizna po starym mieszkaniu - czy da się je zabudowac ??? A jak tak to jak to uczynic??? Sebo8877 Gdzies czytalam, ze lodowki pod zabudowe maja specjalny system wentylacji i inaczej rozwiazany obieg powietrza, dlatego zwyczajnych lodowek nie mozna zabudowywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenedy 25.03.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Gdzies czytalam, ze lodowki pod zabudowe maja specjalny system wentylacji i inaczej rozwiazany obieg powietrza, dlatego zwyczajnych lodowek nie mozna zabudowywac. Racja ...dlatego zabudowując zwyczajną lodówkę trzeba zapewnić jej wentylacje i w cokole i od góry i dobrze jest też np z jednego boku z czym nie ma większego problemu gdyż teraz jest kupa ładnych kratek wentylacyjnych które są stosowane w meblach. Zresztą można zapewnić wentylacje tak że nie będzie widac żadnych otworów lub kratek tylko trochę pomyślunku i inwencji stolarza....ale da się i nie zabije to lodówki jak się o tym nie zapomni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts