Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zabudowa lodówki- jak szerokość ? Proszę o pomoc.

fudzi

Recommended Posts

Czy zabudowana lodówka zawsze ma równe 60 cm szerokości czy może sie ten wymiar nieznacznie różnić w zalezności od modelu lodówki ?

Chodzi mi o lodówki standadowe nie te szersze powyzej 60 cm szerokości

dziękuje .

Czy zabudowana lodówka zawsze ma równe 60 cm szerokości czy może sie ten wymiar nieznacznie różnić w zalezności od modelu lodówki ?

Chodzi mi o lodówki standadowe nie te szersze powyzej 60 cm szerokości

dziękuje .

będzie miała 60 cm i nie mniej ani więcej...

lodówkę "zwykłą" można zabudować bez problemu tylko że nie stety zwiększy ona swoją szer przy normalnych zawiasach stosowanych pospolicie w meblach o ok 7 cm (wymiar zewn)

Czarno to widzę. Standardowa grubość płyty meblarskiej używanej w tym celu wynosi właśnie 1,5 cm

otóz standard to 18 mm nie mniej , zdarzają się 16 mm ale rzadko stosowane w kuchniach...

Jak chcesz zyskać 1 cm na szerokości a masz meble np z jakiegoś std koloru to poproś firme bądz stolarza który wyprodukował żeby zrobił obudowe lodówki z płyty 8 mm lub 10 lub 12 bo takowe kupi.

Lecz zmiana szer korpusu wiąże się ze zmianą szer frontu...

Ja mam pytanie z innej beczki mam juz lodówke i zmywarke obie wolno stojące (spuscizna po starym mieszkaniu - czy da się je zabudowac ???

A jak tak to jak to uczynic???

Sebo8877

Gdzies czytalam, ze lodowki pod zabudowe maja specjalny system wentylacji i inaczej rozwiazany obieg powietrza, dlatego zwyczajnych lodowek nie mozna zabudowywac.

Gdzies czytalam, ze lodowki pod zabudowe maja specjalny system wentylacji i inaczej rozwiazany obieg powietrza, dlatego zwyczajnych lodowek nie mozna zabudowywac.

Racja ...dlatego zabudowując zwyczajną lodówkę trzeba zapewnić jej wentylacje i w cokole i od góry i dobrze jest też np z jednego boku z czym nie ma większego problemu gdyż teraz jest kupa ładnych kratek wentylacyjnych które są stosowane w meblach. Zresztą można zapewnić wentylacje tak że nie będzie widac żadnych otworów lub kratek tylko trochę pomyślunku i inwencji stolarza....ale da się i nie zabije to lodówki jak się o tym nie zapomni...

:wink: