Halina53 24.03.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Moze mi ktoś poradzi -w jaki sposób(najprostrzy)napompować powietrze do hydrofora.Wiem ,że musi być pusty.Nie wiem tylko jak te powietrze wprowadzić i czym mam to zrobić.Chcę zaznaczyć że jestem laikiem w sprawach hydraulicznych i oczywiście kobitą , nie stać mnie na fachowca.Czy może byc butla z powietrzem?() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 pompką do kół ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halina53 24.03.2006 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Pozdrawiam i bardzo dziekuję ,tylko nie napisałes(aś) przez co ja mam wprowadzić te powietrzei jak ---tak bardziej jak dla laika.[] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 nie napisa(łem) Halina - bo nie wiem jaki masz typ hydroforu ... spróbuje wyjasnic jak jest w moim na obudowie baniaczka na wode i powietrze / z boku/ jest gumowa czarna nakrętka o kształcie kapelusza grzybka - czy stożka o srednicy sporej monety po odkręceniu nakrętki powinnas zobaczyc koncówke metalowa mosiężną taka jakie mają detki samochodowych czy motocyklowych (zakładam ze jest to srednica na duża pompke a nie ta do kół rowerowych) spróbuj pompowac do momentu az na manometrze wskazówka pokaże miedzy 2,5 a 3 "duzej kreski" - (czyli do ok 3 atmosfer ) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 25.03.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Niektóre pompy mają na króćcu ssawnym zaworek, z gumką taką chytrą która spełnia rolę zaworu zwrotnego. Przez ten zaworek jest podsysane powietrze. No bo zawsze część powietrza rozpuści się w wodzie i ujdzie nam z baniaka hydroforu, a tak zawsze jest to powietrze uzupełniane automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts