Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt budowy w Katowicach

Recommended Posts

hej:)

niebawem chcę się budowć.Mam pytanko: ile kosztuje robocizna(bez materiałów) przy domku 170m2,parter z poddaszem użytkowym.Dom jest prosty,bez udiwnień.Czy zna ktoś dobrą i niedrogą ekipę?A może ktoś buduje podobny domek?

W silikatach chyba nie, zapytam przy okazji. To młoda ekipa górali, łebscy i sprawni, co najwazniejsze otwarci na nowe technologie ale ja bym chyba nie chcial eksperymentowac z nimi na czyms co potem trudno lub kosztownie byloby naprawiac;) Sa dobrzy w fundamentach, swietni w gipsach i tynkach i genialni w dachach. Do tego wlasnie zamierzam ich wykorzystywac. Poki co Cie z nimi nie skontaktuje bo musze miec dokladnie dograne terminy, a jeszcze nie mam pozwolenia na budowe ;) Goscie sa slowni wiec jakby ci obiecali, to bym ich nie odciagnal ;)

Witam

silikaty to nie jest przecież żadna nowatorska technologia

Inwestorów ze Śląska ostrzegam przed byłą firmą Deks z Mikołowa

Pan Krzyszof G - niewysoki w okularach i jego kumpel Leszek Z

Krzysztof G mieszka w Strumieniu, wiem że budowal w Bojszowach

Są przeciwko nim sprawy karne. Bierzcie ekipy tylko z polecenia

• 2 months później...

Witam,

Jak temat aktualny to moge podac namiary na dobrego ciesle

z ekipa,ktory aktualnie buduje buduje komus dom na Slasku ale chyba niedlugo konczy.U mnie robil przebudowe dachu,pare pergoli, ocieplal plus tynki,malowanie i inne roboty i robil taras z desek ryflowanych, zdjecia na forum...

Jest z Mikolowa...

Koszty budowy domku są proste do obliczenia jak by tego nie liczyć w zależności od standardu wykończenia wyjdzie 2-2,5 tyś zł za metr kwadratowy podłóg bo wykańczamy nie pow. użytkową a rzeczywistą .

Jestem już 2 lata po budowie więc być może trzeba liczyć więcej .

Po za tym dom wchłonie wszystkie pieniądze bez problemu .

• 4 weeks później...
Koszty budowy domku są proste do obliczenia jak by tego nie liczyć w zależności od standardu wykończenia wyjdzie 2-2,5 tyś zł za metr kwadratowy podłóg bo wykańczamy nie pow. użytkową a rzeczywistą .

Jestem już 2 lata po budowie więc być może trzeba liczyć więcej .

Po za tym dom wchłonie wszystkie pieniądze bez problemu .

Hmm... Czyli dom w sumie 304m2 za 750tysPLN?

• 1 year później...
Witam,

Jak temat aktualny to moge podac namiary na dobrego ciesle

z ekipa,ktory aktualnie buduje buduje komus dom na Slasku ale chyba niedlugo konczy.U mnie robil przebudowe dachu,pare pergoli, ocieplal plus tynki,malowanie i inne roboty i robil taras z desek ryflowanych, zdjecia na forum...

Jest z Mikolowa...

Możesz podać namiary na Twojego cieśle?