Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wygódka na budowie

Recommended Posts

Powiedzcie jak ten delikatny problem rozwiązać na niewielkiej działce. Obawiam się trochę, że po zdemontowaniu wygódki i jej zasypaniu coś niedobrego może dalej się z nią dziać. Są to obawy może nieuzasadnione, ale potrzebuję informacji od tych co już to mają za sobą.

Jak głęboko wykopaliście dziurę, i jak to potem skutecznie zasypać by nic nie śmierdziało, a pies się kiedyś nie dokopał do zawartości.

Sprawdzałem przy okazji ceny dzierżawy toi-toi, ale wychodzi drogo - kilkadziesiąt zł/miesiąc

On 2003-02-14 12:35, Grzegorz63 wrote:

Zasyp najpierw specjalnym preparatem używanym do biologicznych oczyszczalni ścieków, odczekaj parę dni (aby zaczęła się fermentacja) a potem możesz spokojnie zasypać ziemią. Po roku gdyby to odkopać nie będzie czuć żadnego smrodku, wszystko będzie ok- sprawdzone!

Dokładnie tak i ja to sprawdziłem. Ja zasypywałem to bakteriami raz na tydzień. No i dodawałem trochę wapna o które na budowie nie trudno.

Pozdrawiam,

Grześ ma absolutną racją.

Chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy. Dla osób budujących systemwm gospodarczym każda kilkadziesiąt złotych się liczy (przynajmniej według mnie), mimo iż na pierwszy rzut oka są to to promile kosztów budowy, ale jak stare przysłowie powiada "ziarnko do ziarnka..."

:smile:

Moi drodzy, ja to wiem - też liczę każdą złotówkę. Ale przede wszystkim nie chciałem mieć domu postawionego na .... no i samej dzialki w . ..... Samo zbicie z desek nie wystarczy, a z innego doświadczenia wiem, że jak jest budka (czysta) to może i będą korzystać, a jak nie ma to raczej napewno nie będą. To była jak zykle kwestia wyboru. Na razie sę sprawdza.