Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych

pełnych wiary nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie rodziny

i wśród przyjaciół

oraz wesołego "Alleluja".

http://www.imexgraf.pl/karty_swiateczne/wielkanocne/2009/imid/03.273_imexgraf_pl.jpg

Witaj

Gratuluję nietuzinkowego projektu!:) i pomimo niewielkiego (choc jak dla mnie to w sam raz:) metrazu takiej realizacji ze czuc przestrzen w tym domu!:) Ja jestem obecnie, razem z mezem i dzieciatkiem w drodze;) na etapie planowania domu i starania sie o pozwolenie na budowe. Mam pytanie odnosnie dachu domu oraz sufitu na parterze. Byc moze piszesz gdzies o tym wczesniej, ale troche trudno jest przebic sie przez ta liczbe stron i postów:) Otoz zdecydowaliscie sie na dach metalowy, piszesz gdzies o nim, nazywasz konkretnie z czego jest zrobiony i ze z czasem ciemnieje - ciekawi mnie dlaczego wlasnie taki dach w dobie kiedy wszyscy wybieraja dachowke cementowa czy ceramiczna? No i ten sufit na parterze - uwielbiam takie sufity z belkami! ale architekt powiedzial ze takie sufity to tylko w domach z drewnianymi stropami, czy wy macie drewniany strop? Jesli nie to jak zrobiliscie ten sufit na parterze? Bede Ci bardzo wdzieczna za pomocne odpowiedzi:) Pozdrawiam! i zycze wszystkiego dobrego - juz poswiatecznie:)

Edytko gratuluje publikacji w najnowszym Muratorze:)

dach rewelacja.... szkoda tylko, ze do naszego przyszłego domku nie za bardzo pasuje krycie blacha.

Dom wygląda rewelacyjnie, wnętrza fantastycznie dopracowane.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia całej trójce:)

Klaudia

Witaj

Gratuluję nietuzinkowego projektu!:) i pomimo niewielkiego (choc jak dla mnie to w sam raz:) metrazu takiej realizacji ze czuc przestrzen w tym domu!:)

dziękuje.

z metrażu faktycznie jestem zadowolona. jest w sam raz, choć był i taki moment, gdzieś na początku wykańczania, że byłam trochę zwiedziona, że nie mamy większego.

Ja jestem obecnie, razem z mezem i dzieciatkiem w drodze;) na etapie planowania domu i starania sie o pozwolenie na budowe. Mam pytanie odnosnie dachu domu oraz sufitu na parterze. Byc moze piszesz gdzies o tym wczesniej, ale troche trudno jest przebic sie przez ta liczbe stron i postów:) Otoz zdecydowaliscie sie na dach metalowy, piszesz gdzies o nim, nazywasz konkretnie z czego jest zrobiony i ze z czasem ciemnieje - ciekawi mnie dlaczego wlasnie taki dach w dobie kiedy wszyscy wybieraja dachowke cementowa czy ceramiczna?

na dachu mamy blachę tytanowo-cynkową. w necie znajdziesz dużo na ten temat, choćby np. tu http://www.zmsilesia.com.pl/index.php?strona=33&jezyk=1

blacha ciemnieje, ponieważ pod wpływem czynników atmosferycznych pokrywa się patyną, a ta z kolei tworzy warstwę ochronną.

wybraliśmy tą blachę głównie ze względów na jej trwałość, bark potrzeby pielęgnacji, konserwacji. także nowoczesny charakter miał znaczenie.

No i ten sufit na parterze - uwielbiam takie sufity z belkami! ale architekt powiedzial ze takie sufity to tylko w domach z drewnianymi stropami, czy wy macie drewniany strop? Jesli nie to jak zrobiliscie ten sufit na parterze?

strop mamy drewniany.

można zrobić imitację belek podwieszając je do zwykłego sufitu. ale wiadomo, ze jak coś udaje coś czym nie jest naprawdę to efekt może być różny.

pozdrawiam