Renka Grabow 22.06.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Biedna Edytka, zyc jej nie daja, "100 pytan do" tu odchodzi. Na szczęście Editta ma świętą cierpliwość do "Pytalskich" No bo jak nie pytać, gdy taki dom i taki taras!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 23.06.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 A ja Wam powiem że czuję się u Was prawie jak w domu (takiego nieproszonego gościa macie), znalazłam Wasz wątek na samym początku jego powstania, mamy ten sam problem wąską działkę (ja niestety mam tylko 13m ale udało mi sie wybudować dom o szerokości 7,5m). I teraz czeka na dalszą realizacje i czeka, czeka. Domkiem jestem zachwycona od samego projektu, ale realizacja przeszła najśmielsze oczekiwania (i tego Wam gratuluję). Mamy podobne gusta więc wszystko mi się podoba. Oj kurcze ale ze mnie wazelina, ale jak tu nie wzdychać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 24.06.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 fajnie u Ciebie !! taras bedzie piekny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.06.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 edytkosuper że wszystko się Wam układa (te drobiazgi mam nadzieję nie mącą Wam radości ze ślicznego domku) powiem szczerze że ja też się boję że mi kamień w inny odcień wejdzie bo z jednego kawałka to raczej nie ma szans - za dużo tego u mnie taras przepiekny. u nas też chyba będzie zachodził na bok, przynajmniej tak mamy w projekcie. zobaczymy czy nas będzie stać na takie rozwiązanie. a jak będziecie wykańczać go od czoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.06.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Jak miło Cię widzieć Dobrze, że ciążę przechodzisz bezproblemowo. Życzę także bezproblemowego rozwiązania. Taras zapowiada się piękny. Dokładnie taki sam też planujemy u siebie. Też chcemy pociągnąć od strony frontowej, tylko u nas ta główna część będzie w większości zadaszona i od frontu też chcemy mały daszek. A napisz mi jak się sprawuje podłoga betonowa. Jakieś uwagi, podpowiedzi. Bardzo chcemy zrobić w ciągu komunikacyjnym, kuchni/jadalni i salonie. Pozdrawiam! BetaGreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosanka 26.06.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam Na początek serdecznie gratuluję cudownego domu i powiększającej się Rodziny! Śledzę Twoje poczynania już od dłuższego czasu i jestem zachwycona efektem! Wasz dom będzie dla mnie wzorem w przyszłej budowie naszego domku. Mam też prośbę abyś pokazała Waszą sypialnię bo bardzo jestem ciekawa efektu końcowego Mam też coś dla Ciebie Pamiętam, że kiedyś zastanawiałaś się nad tym fotelem (mi się akurat nie podoba ) ale zawsze ciekawie jest go zobaczyć już we wnętrzach http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,93642589,96396789.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 06.07.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 hellloooooo taras jest boski i skończony :D fantastyczna sprawa, polecam wszytki. chciałoby się mieć jeszcze meble i zacząć organizować ogród ale niestety muszę uzbroić się w cierpliwość. jak urodzę to pewnie coś podrobię chociażby wokół tarasu, ale wszystko zależy od kondycji i finansów mamy za to przygotowane deski na elewację, zaimpregnowane i pomalowane, montaż na jesień. takim sposobem dom nabierze charakteru, będzie cudnie środeczek będzie czekał A ja Wam powiem że czuję się u Was prawie jak w domu (takiego nieproszonego gościa macie) (...) a ja się bardzo cieszę nie martw się, doczekasz się i swojej przeprowadzki, my też długo czekaliśmy ale było warto!! przychodzi czasami taka chwila, że trudno mi uwierzyć, że mieszkamy; radość, szczęście, duma - wszystko na raz, trudne do opisania życzę powodzenia. twój domek można zobaczyć w jakimś wątku??? efilo od czoła i po bokach są już przykręcone deski, potem pojawi się jeszcze trawa i coś ozdobnego. znajoma pozbywa się z ogrodu dużej ilości wrzosów i może uda nam się przesadzić je do siebie. do tego dodałabym w paru kępach klika miniaturowych iglaków, coś płożącego. wzdłuż wejścia mogłoby być. od strony tarasu chciałabym pergolę i winorośl, a o reszcie ogrodu nie wspominam BetaGreta nasza podłoga to nie jest stricte beton, pokryta jest żywicą. w sumie to nawet miałam napisać coś na jej temat, bo jestem bardzo zadowolona. wspominałam, że podłoga się rysuje. nie sądziłam, że będzie to jednak takim atutem. dzięki temu nabiera odpowiedniego charakteru. strasznie mi się to podoba, zrobię zdjęcia przy okazji. nawet mam ochotę przyśpieszyć ten proces i sama ją postarzeć w wybranych miejscach. a co do utrzymania w czystości, to chyba nic jej niedorówna. nie przyjmuje żadnych plam. sprzątałam już z niej wylane wino, kawę, buraki... wystarczy sam mop. na fugach na pewno miałabym już plamy. zosanka sypialnia niegotowa niestety. jeszcze trochę poczeka. dzięki za fotel, fajny jest ale zdążył już mi się odwidzieć a ja nadal chodzę z brzuchem. a teraz oprócz strachu, mam jeszcze sny porodowe. mamooo internetu nadal nie mamy, telekomunikacja najpierw odmówiła nam przyłącza. potem znów zadzwonili, że jeszcze raz to sprawdzą, tak więc dajemy im jeszcze z tydzień czasu. jak nie, podłączamy się do radiowego i mamy ich w nosie. sprawdzaliśmy erę, orange ale strasznie słabo to działa, a szkoda. jak się uda to jeszcze się do was odezwę przed... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 06.07.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 BetaGreta nasza podłoga to nie jest stricte beton, pokryta jest żywicą. w sumie to nawet miałam napisać coś na jej temat, bo jestem bardzo zadowolona. wspominałam, że podłoga się rysuje. nie sądziłam, że będzie to jednak takim atutem. dzięki temu nabiera odpowiedniego charakteru. strasznie mi się to podoba, zrobię zdjęcia przy okazji. nawet mam ochotę przyśpieszyć ten proces i sama ją postarzeć w wybranych miejscach. a co do utrzymania w czystości, to chyba nic jej niedorówna. nie przyjmuje żadnych plam. sprzątałam już z niej wylane wino, kawę, buraki... wystarczy sam mop. na fugach na pewno miałabym już plamy. Pamiętam, że masz z żywicą. Ja ciągle jestem przed więc badam wszystkie możliwości. Pamiętam jak pisałaś, że się mocno rysuje więc w zasadzie odpuściłam już temat żywicy ale teraz mnie zaintrygowałaś Ostatnio podczas zlotu wymęczyłam malgos a w zasadzie to bardziej mój mąż ją wymęczył pytaniami Bardzo chętnie zobaczę zdjęcia. Wszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.07.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Aaaaaaaaale ja zadnych tajemnic firmy nie zdradzilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.07.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 editta - jeśli możesz napisać : - co "świeci" ( firma, model ) jako pozioma lampa w łazience na poddaszu nad lustrem ? - jak się sprawuje kawiarka Miele ? Niezły domek pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 14.07.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 hej a ja jeszcze z brzuchem (termin mam na już ) ale chyba nic z tego nie będzie wstyd się przyznać ale nawet jeżdżę jeszcze samochodem i energia mnie roznosi. nie mam co ze sobą zrobić. z moich wrzosów nici nie przesadzali jednak. już się na nie nastawiłam i takie sobie sprawię. w sumie dzięki nim powstała koncepcja całkiem fajnego dzikiego ogrodu. zastanawiam się czy takie wrzosy z lasu przyjęłyby się koło domu i czy też będą kwitły. czy te ze szkółek to jakieś specjalne odmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 14.07.2009 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 editta - jeśli możesz napisać : - co "świeci" ( firma, model ) jako pozioma lampa w łazience na poddaszu nad lustrem ? chors chyba model 60/80 http://www.chors.pl/index.php?l=pl&m=3&r=105&p=106 - jak się sprawuje kawiarka Miele ? to ekspres siemensa i jest świetny, polecam Niezły domek pozdrawiam, majki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 14.07.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 pamiętacie moje płyty betonowe? to pochwalę się wam jeszcze płytami betonowymi, które ostatnio wykonał wojtek. fantastyczny efekt. proces technologiczny ma już opanowany i na prawdę robią niezłe wrażenie http://www.plyty-betonowe.pl/plyty-betonowe-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.07.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Cześć Editta Jeju może odpuść już jazdę samochodem co bo jak skurczybyk cię dopadnie to może być nie ciekawie... A czy Wojtek spec od płyt może zdradzić mi na PW ten proces technologiczny bo są bosskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.07.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Cze editta, daj znac jak juz bedziecie w trojke. Plyty boskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 14.07.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 pamiętacie moje płyty betonowe? to pochwalę się wam jeszcze płytami betonowymi, które ostatnio wykonał wojtek. fantastyczny efekt. proces technologiczny ma już opanowany i na prawdę robią niezłe wrażenie http://www.plyty-betonowe.pl/plyty-betonowe-1.jpg to ja poprosze o przepis chyba ze gotowe sprzedaje to przemysle sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 15.07.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kurcze Editta superaśna ta strtonka z lampami. Normalnie już na kilka choruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 16.07.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 (...) A czy Wojtek spec od płyt może zdradzić mi na PW ten proces technologiczny bo są bosskie tu nie mam tajemnicy. to zabawa ze zwykłym betonem, sukces to odpowiednie zawibrowanie betonu, a do tego niestety każdy musi dojść sam. najlepsza metoda prób i błędów. bez odpowiednich narzędzi do wibrowania niestety nie da rady to ja poprosze o przepis chyba ze gotowe sprzedaje to przemysle sprawe sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 16.07.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Kurcze Editta superaśna ta strtonka z lampami. Normalnie już na kilka choruję lampy na prawdę fajne, jest z czego wybierać, choć nietanie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 16.07.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Cze editta, daj znac jak juz bedziecie w trojke. (…) hej malgos qurcze u mnie jak ze wszystkim i w tej kwestii przyszło mi czekać 1 dzień po i nerwówka coraz większa. chyba to jednak prawda, że lepiej urodzić trochę wcześniej, z zaskoczenia mniejszy stres podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts