Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

specjalnie dla was dzisiejsze zdjęcia :D taras i zalążki bujnej zieleniny :lol: tylko trochę wyobraźni :lol: :wink:

http://lh5.ggpht.com/_HKs7_zegELE/Sl76hrLA3qI/AAAAAAAAA6c/O1Gf3HPFoJ4/s576/drew01.jpg

http://lh4.ggpht.com/_HKs7_zegELE/Sl76j8NSJjI/AAAAAAAAA6k/sXvV8FosTtI/s576/drew02.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/6108/drew03.jpg

http://lh4.ggpht.com/_HKs7_zegELE/Sl76mh1_fPI/AAAAAAAAA60/MozkODoweOk/s576/drew04.jpg

piękny ten taras :wink:

a Ty jak sie czujesz?

Ja mam dwójke poterminową, wiem, że to najbardziej męczy..

tak sie czeka i czeka i wyczekuje jakiegokolwiek skurcza... :roll: :lol: :lol: :lol:

ale jeszcze troszkę, po terminie to już jednak można godziny odliczać :wink:

hej doświadczona mamo :D a ile po terminie rodziłaś?

czuje się świetnie, wczoraj nawet kamienie z przyszłego trawnika usuwałam. chodzę, sprzątam, jednym słowem staram się czymś zająć, choć w tym stanie to już nie takie proste :-?

Edytko, czekamy z niecierpliwoscia. A w koncu z imieniem? Wybraliscie? :wink:

a oczywiście :D czekamy na oliwię, której się do nas nie wiedzieć czemu nie śpieszy

Dzięi

Kondzio przywitał się z mamusią 14 dni po terminie - przez CC 8) bo dobrowolnie nie wyszedł

no właśnie :( nie chciałabym, żeby się to aż tak przeciągało, im później tym większe możliwości komplikacji... tfuu tfuu tfuuu nie, nie myślę o tym

Edytko, ja też po terminie latałam i robiłam wszystko, nawet na szpilkach chodziłam..

Dawidek urodził sie 9 dni po, Nadia 3 dni po terminie :wink:

mam nadzieję, że to już blisko

Komplikacji nie było żadnych - po prostu brak akcji porodowej. Dostałam test na oxy trzy skurcze i przy kazdym mały tracił tętno. Szybka decyzja lekarza o CC. Po 20minutach mały był ze mną. Świadomie wybrałam też szpital gdzie nie naciskaja na poród naturalny jak np w Słynnej Warszawskiej Św Zofii na żelaznej. Jessu tam to jest masara jakaś. No ale czuję niedosyt porodu naturalnego :-?

Komplikacji nie było żadnych - po prostu brak akcji porodowej. Dostałam test na oxy trzy skurcze i przy kazdym mały tracił tętno. Szybka decyzja lekarza o CC. Po 20minutach mały był ze mną. Świadomie wybrałam też szpital gdzie nie naciskaja na poród naturalny jak np w Słynnej Warszawskiej Św Zofii na żelaznej. Jessu tam to jest masara jakaś. No ale czuję niedosyt porodu naturalnego :-?

dobrze, że szczęśliwie. niezależnie od sposobu porodu ryzyko może wystąpić przy każdym i o tym nie chce myśleć. dlatego tak się trochę niecierpliwię, bo dobrze byłoby mieć to już za sobą. szczególnie, że to mój pierwszy raz i tym bardziej nie wiem czego się spodziewać (pomimo licznych lektur i dyskusji), jak sobie poradzę z bólem i tak dalej.... wrrrrrr

trzymajcie kciuki :wink:

nadal nic :( co oznacza, że jutro tafię do szpitala :( załamka, tam to mnie dopiero trafi :x

wrzosy posadzone, kilka roślinek i taka zmiana :D do tego, po raz pierwszy w tym roku, wojtek zrobił sobie wolną sobotę. kilka godzin pracy wokół domu i od razu wielka zmiana. tak się zrobiło czysto i jakby przytulniej :D

ja każdą ciążę przenaszam(istnieje takie słowo?) mniej więcej o 10 dni :)

tłumaczę sobie, że nie jestem jedyna, ale jednak nie da się nie martwić :-? :(

niemniej jednak w końcu dzieci pojawiały się na świecie, mimo, ze w trakcie porodów parę razy chciałam wrócić do domu :)

ty mnie nie strasz :( :(