Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

Edytko dawaj namiary na tego stolarza, pleeeease. 8)

marian malczewski 607094642

zaczynam kojarzyć. ta twoja połka to chyba taki klasyczny kształtem mebelek miał być :roll: :roll: :roll: dobrze mi coś świta?? wklej zdjęcie zobaczę czy on to zrobi? bo mam jeszcze obok mojego domu rodzinnego stolarza, który robi meble stylowe. podskoczę, zapytam.

jakie to ma być drewno?

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edytko dawaj namiary na tego stolarza, pleeeease. 8)

marian malczewski 607094642

zaczynam kojarzyć. ta twoja połka to chyba taki klasyczny kształtem mebelek miał być :roll: :roll: :roll: dobrze mi coś świta?? wklej zdjęcie zobaczę czy on to zrobi? bo mam jeszcze obok mojego domu rodzinnego stolarza, który robi meble stylowe. podskoczę, zapytam.

jakie to ma być drewno?

Edytko stylowa szafke to juz mam, kupilam na allegro. Teraz szukam do tzw. duzej :lol: :lol: :lol: lazienki. I chce cos takiego:

http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/Akcesoria/IMG_4236.jpg

Te metalowe elementy nie musialyby byc identyczne. Chodzi mi tylko o to, zeby to byla taka szuflada na nogach od wanny do sciany. A drewno to wiesz... Najtansze mozliwe. :lol: :lol: :lol: :wink:

zabraliśmy się za elewację :D :D :D :D

zdążyliśmy zrobić 1 ścianę :( niestety nawet nie na gotowo. zastanawia mnie jej wygląd :roll: zależało mi na czymś o bardziej nowoczesnym charakterze, a jak na razie prezentuje się bardzo klasycznie. na pewno ma na to jakiś wpływ wygląd tej części elewacji i myślę, że dużo też chyba kolor. chciałabym podciągnąć ją pod bardziej rudy, ciemny rudy. coś zbliżony pod odcień tarasu. myślicie, że to zadziała???

do drewna dojdzie jeszcze beton na załamaniu ścian (nie widać ich tutaj). będzie lepiej???

(narożniki były malowane tylko raz, dlatego się jeszcze odróżniają)

http://img10.imageshack.us/img10/9760/bud5p.jpg

Witaj Editta

mnie sie wydaje ze powinnas ten kolor zrobic wlasnie jasniejszy choc nie wiem czy to mozliwe technicznie( jakos do sekow tak mi bardziej pasuje) i mam wrazenie ze caly efekt psuja te listwy drewniane wokol okien, pomysl o wstawieniu takich specjalnych profili aluminiowych badz imitujacych aluminium.Wstawie moze moje zdjecie z mojej elewacji

http://images45.fotosik.pl/210/cd166151e1e36f29med.jpg

Witaj Editta

Wrócę na chwilkę do tematu Twojej łazienki, a ściślej mówiąc mało estetycznej uszczelki baterii podtynkowej Fonte. Jak rozwiązałaś ten problem? Też się zastanawiam nad taką tylko ta uszczelka mnie zniechęca, z góry przepraszam jeśli przeoczyłam gdzieś odpowiedź na to pytanie w wątku.

Pozdrawiam

Kasia

Witam,

przejrzałam Twój dziennik pokrótce znaczy się tak na szybko bardzo(niestety nie mam obecnie tyle czasu żeby przejrzeć dokładnie aż 41 stron :-?, i jeszcze necik mi zamula niemiłosiernie) jednak to wystarczyło bym na zabój zakochała się w Twojej podłodze i kuchni a także łazieneczce :roll: ach i jeszcze w płytach betonowych. Cuda niesamowite. Ileż ja bym dała żeby sobie pochodzić po takiej podłodze, podotykać ją bosymi stopami, pogotować w kuchni, poprzymilać się do tych betonowych ścian..ach ach ach.. :oops: I jeszcze straszliwie i okropnie mi się podobają Twoje wielkie okna w salonie i ich Ci także zazdroszczę także :oops: Jak tylko dopadne trochę więcej czasu i lepszy net to przejrzę Twój dziennik bardziej gruntownie :roll: :wink: Podsumowując gratuluję Ci pięknego, oryginalnego domku :roll: :wink:

Editta

mam jeszcze pytanie odnośnie dachu.

jaką masz blachę? tzn jakiej firmy?

ja chciałam prefe. mam 330 mkw dachu (ponoć) a blachy na to potrzeba 609 mkw tak wyliczyla mi jedna z firm. materiał wraz z orynnowaniem 35000 zł a ROBOCIZNA !!!!!!!!!!! 39000 zł i to nie jest z krokwiami, tylko położenie płyty osb na konstrukcji plus blacha i reszta.

jakiś dramat!!

możesz mi dać znać ile Ty płaciłaś za robociznę przy jakiej powierzchni?

to jakieś chore. dach z blachy wyjdzie mi więcej niż z dachówki ceramicznej.

Wpadłam pozdrowienia zostawić.

Wnętrze domku prezentuje się wspaniale. Stoliki i zasłony urzekły mnie. Na czym są one przymocowane - na linkach?

O podłodze już nic nie napiszę. Nie mogę się doczekać jak już taką będę mieć u siebie.

Tylko jak komuś mówię co będę mieć na podłodze to robią wielkie oczy :o :lol:

• 2 weeks później...
Witaj , domek śliczny. my też sie budujemy ale niestety nie mogę założyć dziennika... brak czasu... tez bedziemy mieć betonowa podłogę i mam pytanie czy dysponujesz może jakimiś opracowaniami w tym temacie ? chcieliśmy też mieć schody takie jedynie wystające ze ściany ale się chyba rozmyśliłam i jako, ze Twoje są super to może masz jakiś projekt tego betonowego biegu, wymiary itp ...będe wdzięczna wysyłam mojego priva [email protected]

Witaj , domek śliczny. my też sie budujemy ale niestety nie mogę założyć dziennika... brak czasu... tez bedziemy mieć betonowa podłogę i mam pytanie czy dysponujesz może jakimiś opracowaniami w tym temacie ? chcieliśmy też mieć schody takie jedynie wystające ze ściany ale się chyba rozmyśliłam i jako, ze Twoje są super to może masz jakiś projekt tego betonowego biegu, wymiary itp ...będe wdzięczna wysyłam mojego priva [email protected]

http://hazym.com.pl/producenci.php?op=44&str=10 my kupowaliśmy ostatnie m2 więc płaciliśmy mniej :D

kupowaliśmy w krakowie

Witam serdecznie Edytko.

Ty już mieszkasz sobie w tym cudownym domku jak z bajki, ja dopiero odkryłem tę "skarbnicę códownych pomysłów" i mam zamiar parę pomysłów skopiować troszkę jeśli nie masz nic przeciwko, na mniejszą skalę, bo to mieszkanie.... na domek przyjdzie jeszcze czas mam nadzieję.

Czy Ty masz w górnej łazience:

Graffio Grau 30x60 czy Graffio Grau Lapato 30x60

jak rozumiem i widzę, na ścianach i podłodze jest ten sam "towar", tak ??

a ciemne wstawki to:

Gemini Schwarz 30x60 pocięty na kawałki ?? czy coś innego ??

Czy takie gres jest po położeniu czymś "konserwowany" czy tak na "żywo" jest już do użytku ??

Nie mogę wyjść z podziwu nad Twoim domem. Jest jak wzorzec "metra" ... pod Paryżem... oczywiście dla tych co lubią klimaty w nim zawarte. U Ciebie widać, że ten dom żyje, a wg mnie to najważniejsze :)

Serdecznie pozdrawiam i proszę o pomoc.

Marek

Witaj Editta

mnie sie wydaje ze powinnas ten kolor zrobic wlasnie jasniejszy choc nie wiem czy to mozliwe technicznie( jakos do sekow tak mi bardziej pasuje)

kolor jasny mi nie pasuje. na stówę będzie ciemny, coś w odcieniu mahoniowym

i mam wrazenie ze caly efekt psuja te listwy drewniane wokol okien,

chyba tak, zobaczymy jak się zmieni po wyrównaniu koloru. dobrze, że można je usunąć

pomysl o wstawieniu takich specjalnych profili aluminiowych badz imitujacych aluminium.

to nie dla nas rozwiązanie. nie pasuje estetycznie, nie do drewnianych okien. do tego u nas okna nie licują się z elewacją

Wstawie moze moje zdjecie z mojej elewacji

http://images45.fotosik.pl/210/cd166151e1e36f29med.jpg

pięknie

pozdr

Witaj Editta

Wrócę na chwilkę do tematu Twojej łazienki, a ściślej mówiąc mało estetycznej uszczelki baterii podtynkowej Fonte. Jak rozwiązałaś ten problem? Też się zastanawiam nad taką tylko ta uszczelka mnie zniechęca, z góry przepraszam jeśli przeoczyłam gdzieś odpowiedź na to pytanie w wątku.

Pozdrawiam

Kasia

hej

fakt, urodziwa nie jest. miałam coś kombinować z jej przycięciem ale w końcu się przyzwyczaiłam i nie zwracam na nią uwagi :-? totalna ignorancja

Witam,

przejrzałam Twój dziennik pokrótce znaczy się tak na szybko bardzo(niestety nie mam obecnie tyle czasu żeby przejrzeć dokładnie aż 41 stron :-?, i jeszcze necik mi zamula niemiłosiernie) jednak to wystarczyło bym na zabój zakochała się w Twojej podłodze i kuchni a także łazieneczce :roll: ach i jeszcze w płytach betonowych. Cuda niesamowite. Ileż ja bym dała żeby sobie pochodzić po takiej podłodze, podotykać ją bosymi stopami, pogotować w kuchni, poprzymilać się do tych betonowych ścian..ach ach ach.. :oops: I jeszcze straszliwie i okropnie mi się podobają Twoje wielkie okna w salonie i ich Ci także zazdroszczę także :oops: Jak tylko dopadne trochę więcej czasu i lepszy net to przejrzę Twój dziennik bardziej gruntownie :roll: :wink: Podsumowując gratuluję Ci pięknego, oryginalnego domku :roll: :wink:

qurcze ale mi przysadziłaś. ale dziękuje ci bardzo. wzbudziłaś u mnie ponownie radość z tego co mamy i nie myślę tu tylko o domu.

zbyt krótko cieszymy się, tak szybko zapominamy...

Editta

mam jeszcze pytanie odnośnie dachu.

jaką masz blachę? tzn jakiej firmy?

u nas jest balach tytanowo-cynkowa z zakładów silesia http://www.blachasilesia.pl/

ja chciałam prefe. mam 330 mkw dachu (ponoć) a blachy na to potrzeba 609 mkw tak wyliczyla mi jedna z firm. materiał wraz z orynnowaniem 35000 zł a ROBOCIZNA !!!!!!!!!!! 39000 zł i to nie jest z krokwiami, tylko położenie płyty osb na konstrukcji plus blacha i reszta.

jakiś dramat!!

możesz mi dać znać ile Ty płaciłaś za robociznę przy jakiej powierzchni?

nie znam się na blachach :roll: nasz dach kosztował nas coś ok. 27,5 tys. sama blacha i jej położenie (bez krokiew, rynien, całkowitego deskowania...) ale to było w 2004r.

to jakieś chore. dach z blachy wyjdzie mi więcej niż z dachówki ceramicznej.

no u nas tak chyba było, ale my nie chcieliśmy dachówki.

Wpadłam pozdrowienia zostawić.

a to miło, bardzo miło :D

Wnętrze domku prezentuje się wspaniale. Stoliki i zasłony urzekły mnie. Na czym są one przymocowane - na linkach?

dzięki, wiszą na linkach tych z ikei

O podłodze już nic nie napiszę. Nie mogę się doczekać jak już taką będę mieć u siebie.

Tylko jak komuś mówię co będę mieć na podłodze to robią wielkie oczy :o :lol:

wiem, wiem :lol: :lol: :lol: teraz za to słyszę takie komentarze: aahh tu wam się rysuje :D :D no nie lepsze było by plastikowe badziewie, bo równe, gładkie, jednakowe....idealne :lol: :lol: :lol: nie mam na myśli konkretnie paneli np. ale w polsce ładne jest to co sztuczne. jak się drewno rozeschnie albo ma sęki to już nie ładne..... ale czemu, bo naturalne?????

Ty już mieszkasz sobie w tym cudownym domku jak z bajki, ja dopiero odkryłem tę "skarbnicę códownych pomysłów" i mam zamiar parę pomysłów skopiować troszkę jeśli nie masz nic przeciwko, na mniejszą skalę, bo to mieszkanie.... na domek przyjdzie jeszcze czas mam nadzieję.

ale mi dziś słodzicie. dzięki wielkie i powodzenia w realizacji marzeń

Czy Ty masz w górnej łazience:

Graffio Grau 30x60 czy Graffio Grau Lapato 30x60

jak rozumiem i widzę, na ścianach i podłodze jest ten sam "towar", tak ??

a ciemne wstawki to:

Gemini Schwarz 30x60 pocięty na kawałki ?? czy coś innego ??

Czy takie gres jest po położeniu czymś "konserwowany" czy tak na "żywo" jest już do użytku ??

dokładnie :D podłoga i ściana graffio grau 30x60, ciemne wstawki to będzie gemini schwarz (nie pamiętam dokładnie). nie ma potrzeby go niczym zabezpieczać, choć impregnacja mu nie zaszkodzi, taką informację uzyskałam w salonie. my nie impregnowaliśmy i jest jak najbardziej ok.

Nie mogę wyjść z podziwu nad Twoim domem. Jest jak wzorzec "metra" ... pod Paryżem... oczywiście dla tych co lubią klimaty w nim zawarte. U Ciebie widać, że ten dom żyje, a wg mnie to najważniejsze :)

nieee chyba przesadziłeś :o :o :o jestem wniebowzięta :D :D dzięki :wink: pozdr