editta 31.07.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Mąż - nie mąż, ale funkcję taką pełni! Te kafle jeszcze ładniej wyglądają na ścianie. Zdecydowanie na całej ścianie. Do 150 ładnie wyglądałyby mniejsze kafle - widziałam piękne białe firmy Ascot. no właśnie, a ja chcę duże 30x60 wszystko przez te skosy i na pewno coś z szarości (...) Pięknie eksponują biel ceramiki i ciepło drewna ( a u nas będzie drewno na podłodze, pod umywalką i szafki). podłogę wyłożę kaflami ale dodatki drewniane (szafka, półka może i obudowa wanny) Cena: 190 m2, decor 280 szt. w takim wypadku chyba na razie pozostanę przy moich 40 zł różnicy na m2 dekor na twoich płytkach mnie powalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Editta ale jazda z tym sufitem składam zażalenie do muratora, ze nie powiadmia mnie o nowych postach właśnie zastanawiałam się czemu mnie nie odwiedzasz już Te deseczki są montowane na pióro wpust? ale odjazd! zaraz musze pokazać mężowi tak, listewki szerokości bodajże 5,5 cm układane identycznie jak panele, tylko w pióro wojtek wbijał gwoździki pistoletem pneumatycznym dlatego ich nie widać. nasz patent bo stolarz chciał nam je przefrezować jak typową boazerię Wyobraź sobie, że w poniedziałek zaczynaja się kłaść moje płyteczki ależ ci zazdroszczę myśl myśl o płytkach bo ja właśnie nie mogę przez nie spać, okazuje się że wszędzie każą mi czekać miesiąć i więcej,a ja mam płytkarzy od przyszłego poniedziałku płytkarza to ja już mam ale koncepcji na ich ułożenie brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 31.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Editta ale jazda z tym sufitem składam zażalenie do muratora, ze nie powiadmia mnie o nowych postach właśnie zastanawiałam się czemu mnie nie odwiedzasz już serce mi krwawi, jak mogłaś tak pomyśleć Ja zawsze i na zawsze aż do grobowej deski O! No to chyba jestem przed Wojtkiem, powiedz mu że się spóźnił, jesteś zajęta Te deseczki są montowane na pióro wpust? ale odjazd! zaraz musze pokazać mężowi tak, listewki szerokości bodajże 5,5 cm układane identycznie jak panele, tylko w pióro wojtek wbijał gwoździki pistoletem pneumatycznym dlatego ich nie widać. nasz patent bo stolarz chciał nam je przefrezować jak typową boazerię toż to by było barbażyństwo Edytko żebyś nie obudziła sie pewnego dnia tak jak ja tzn : płytkarz jest, płytek ni ma te podłogowe koleś chce ułożyc w tydzien, a wszyscy obiecują mi płytki łazienkowe na wrzesien chyba jak skończy to go przykuję do kaloryfera dopóki łazienkowe nie dojadą Edittka myślę o kominku od str. jadalni masz cos w drewnie? boje sie tam dawac jakis kamien czy plytki bo na podłodze juz są te szare i chce to jakos ocieplic Wlasnie sie dowiedzialam ze to co mi sie umysliło od str. salonu kosztuje 12 tys, tzn te moje kafle na kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 malmuc kafelkarz = wojtek - mogę się śmiać 12 tys. o matko. te kafle miałby być na całej długości, powierzchni komina? drewno świetny pomysł. poszukam czegoś, a może tynk i coś do zaakcentowania? jakiś dodatek; pólka na dole albo obwódka wokół wkładu? pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 31.07.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 malmuc kafelkarz = wojtek - mogę się śmiać no masz! złapała partyje kobita 12 tys. o matko. te kafle miałby być na całej długości, powierzchni komina? no cos ty! niewielka polka i dookoła wkladu takie cos, moze wkleje potem u siebie ten wzór. drewno świetny pomysł. poszukam czegoś, a może tynk i coś do zaakcentowania? jakiś dodatek; pólka na dole albo obwódka wokół wkładu? pomyślimy to musi byc cos do zaakcentowania i na sciane przyklejone. Nie będę włazic z kominkiem na jadalnie bo szkoda mi miejsca. Pomyslalam o naklejeniu większego kawałka drewna, najlepiej cos w ten desen co na podlodze bedzie pod stołem (panele ), tak jak Rezi ma ten kamien wokół wkładu? no ale teraz bezpiecznie należałoby samą szybę od tego drewna jakoś odzielić, ramka z blachy ? czy to nie zgrzyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 12 tys. o matko. te kafle miałby być na całej długości, powierzchni komina? no cos ty! niewielka polka i dookoła wkladu takie cos, moze wkleje potem u siebie ten wzór. koniecznie wklej. teraz mnie powaliło. skąd taka kwota???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 o mamuniu , o jakiej kasie sie tu gada Sluchaj no Edytka ,ja tak patrze ,ze juz naprawde na wykonczeniu jestes!!! Ladnie , ladnie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No, niestety kafle na kominek sa drogie. My mamy ich na prawde malo a same kafle kosztowaly 6000zl. A my sie marzyl taki caly kaflowy. Chyba innym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 (...) Sluchaj no Edytka ,ja tak patrze ,ze juz naprawde na wykonczeniu jestes!!! (...) o czym my tu mówimy toż to zalążki dopiero, a ja to mieszkać bym już chciała No, niestety kafle na kominek sa drogie. My mamy ich na prawde malo a same kafle kosztowaly 6000zl. (..) czy to w ogóle jest normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 31.07.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Cena: 190 m2, decor 280 szt. w takim wypadku chyba na razie pozostanę przy moich 40 zł różnicy na m2 dekor na twoich płytkach mnie powalił To pokaż swoje! 'Moje' mają długość 97 cm. Czyli już sama długośc płytki robi cenę.Niestety. Ale za to efekt... palce lizać! 'Twoje' są po 150??? Widziałam w Warszawie szary ładny gres. Był w promocji po 100 zł netto - ale II gatunek. I do tego szarośc była ciemniejsza. A u mnie ciemniejsza odpada. No i nie było dekorów. Te dekory (są zresztą do tych płytek jeszcze chyba dwa rodzaje decoru) są zdecydowanie najładniejsze z tych które widziałam na rynku. Delikatny - nie nachalny - ale gustowny. Bardzom ciekawa twojego wyboru. A co do terminu - ja właśnie planuję kafelkowanie w połowie września. I tera musiałam wszystko pozamawiać, bo w sierpniu fabryki nie pracują! Zatem jezeli chcesz mieć płytki na początek wrzesnia musisz zamawiać JUŻ! Natomiast reszta gresów wybrana została wbrew rozsądkowi. Ale juz nie mogę się ich doczekać. Jeszcze kuchnia spędza mi sen z powiek. Edyto - bratnio duszo, jeśli mogę tak napisać - co planujesz położyć nad swoimi dolnymi szafkami kuchennymi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 (...) Edyto - bratnio duszo, jeśli mogę tak napisać - co planujesz położyć nad swoimi dolnymi szafkami kuchennymi??? ależ mi miło kuchnia jest tu, sam koniec http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67323&postdays=0&postorder=asc&start=60 beton na ścianie planuję jeszcze w dwóch miejscach a płytki tutaj prawie na początku strony, są ładne, delikatnie metalizowane http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67323&postdays=0&postorder=asc&start=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 31.07.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 He he - to ta kuchnia ze sklepu oświetleniowego! Już ją namierzyłam!Tak - to dokładnie to co sama bym chciała. Ale nie chcę całych ścian w betonie. No a z drugiej strony nie wiem czy pas szarych (niby beton) kafli 30x60 będzie dobrze wyglądał - zwłaszcza tam, gdzie nie ma górnych szafek. Ech... muszę szybko decydować by płytki były na wrzesień. A gdzie meble będziesz robić. Ja chcę proste dębowe fronty... Masz jakieś namiary??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Morrwa załóż swój wątek, strasznie jestem ciekawa co tam kombinjesz meble mam zamówione http://www.aalto.com.pl/ (kuchnia czarna połysk, ocieple ją dębowym panelem z przodu i obłoże kawałek ściany) w kuchni dam jeden, dwa betonowe pasy. w salonie i obok schodów poleci cała ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 31.07.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Nie ma sensu zakładać własny wątek - nie mam się czym chwalić. Dom kupiłam od developera kierując się ceną a nie do końca urodą. Wnętrza chcę mieć chociaż przyjazne. Ale jak będę budować następny dom - mam nadzieję zacząć za jakieś 7 lat - to wątek założę na pewno ! Ładne te kuchnie. Ale pewnie cenę też mają ładną. Z jakieś 'półki cenowej' jest ta firma??? Jak Meble RUST albo WRZOSOWA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 no co ty z tego co piszesz wnętrze będzie piękne. może bym coś podpatrzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 na kuchnię dostałam dobrą cenę, wyszło 10600 (bez batu i bocznych paneli) mam świetny kontakt z właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 31.07.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 na kuchnię dostałam dobrą cenę, wyszło 10600 (bez batu i bocznych paneli) mam świetny kontakt z właścicielem To może ja też nawiąże jakiś dobry kontakt z właścicielem, bo cena jest rewelacyjna! Tylko, że ja chciałabym drewniane fronty Na razie nie ma co pokazywać. Tynki i wylewki kończą schnąć. A z zewnątrz jest już prawie wszystko gotowe ale jak pisałam niezbyt urokliwe. Za to drugi dom! To będzie dopiero to! Ale jak będziesz w Warszawie późną jesienią lub zimą to zapraszam. Jak wszystko wyjdzie tak jak planuję będzie w domu ciepło, troszkę minimalistycznie ale nie desingnersko. Taki dom do mieszkania i długich nocnych rozmów przy herbacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 31.07.2007 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 To może ja też nawiąże jakiś dobry kontakt z właścicielem, bo cena jest rewelacyjna! Tylko, że ja chciałabym drewniane fronty drewniane to albo od stolarza (najlepiej z małej mieścinki) albo przygotuj sporą sumkę Na razie nie ma co pokazywać. Tynki i wylewki kończą schnąć. A z zewnątrz jest już prawie wszystko gotowe ale jak pisałam niezbyt urokliwe. jak to nie ma tynki, elewacja.... my na forum cieszymy się z każdej małej cegiełki Ale jak będziesz w Warszawie późną jesienią lub zimą to zapraszam. Jak wszystko wyjdzie tak jak planuję będzie w domu ciepło, troszkę minimalistycznie ale nie desingnersko. Taki dom do mieszkania i długich nocnych rozmów przy herbacie dzięki za zaproszenie w warszawie byłam w życiu dwa razy za każdym razem służbowo i nawet starówki nie odwiedziłam oczywiście zapraszam również do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 31.07.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 z tego co do tej pory zauwazylam to RUST i WRZOSOWA są nie do przebicia pod względem ceny oczywiscie moja znajoma zaplacila za Rusta ze sprzetem ponad 40 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 31.07.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Rust i Wrzosowa robią ładnie. ALe ceny są KOSMICZNE. Z jednj firmy dostałam wycenę na 32 tys., z drugiej na 35 tys. (bez sprzętu AGD). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts