Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Morrwa
Rust i Wrzosaowa robią ładnie. ALe ceny są KOSMICZNE.

myslę, że te ceny są z kosmosu wzięte i te meble az tyle nie są warte, chociaz naprawdę ładnie wykonane :roll:

nie mniej jednak ceny naprawdę zawyżone, równie ładne meble można zrobić za połowę ceny

Dokładnie, tylko trzeba wiedzieć gdzie. Ja niestety dotąd nie wiem... :cry: :cry: :cry:

Jest jeszcze jedna opcja zdobycia mebli kuchennych drewnianych... IKEA. I na razie na to się nastawiam, ale jeżeli znajdę firmę która zrobi mi dobre tanio to chętnie powspółpracuję.

Editta, świetne te deseczki! Od razu tak "domowo" sie zrobiło :p

dzięki :D wiesz, wchodząc na budowę jakoś tak inaczej się teraz czuję :lol: :roll: to już nie gołe ściany, jest na czym oko zawiesić :lol:

Ja sobie wymarzyłam długie deseczki z frezem na krawędziach, raczej wybielone bejcą- typowa boazeria (czyli: "komuno - wróć")

:D

jak na tym wcześniejszym zdjęciu, pamiętam. piękne są i do typowej boazerii błagam ich nie porównuj :-? świetny tworzą klimat, na pewno nie prl-owski :lol: :lol: :lol:

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam kochani

od dłuższego czasu siedzę sobie u braciszka. u niego też budowa na całego (zmiana dachu i dobudówka) no i dlatego rzadko zaglądam bo internet czasem jest a czasem ni (z przewagą tego drugiego)

na budowie nic nowego, kompletne zero :cry: może w końcu ruszymy w poniedziałek o ile wojtek nie będzie miał ważniejszych planów :roll: wpadłam wczoraj na budowę po przedłużacz i aż mnie zemdliło ile jeszcze roboty przed nami :cry: do tego musiałam przesunąć montaż kuchni na koniec października. takich wiadomości pewnie nie oczekiwaliście :lol: aaa zamawiam jeszcze jedno okno (dużżżżże okno), wstawię je sobie w wykuszu, doświetli mi część kuchni. zaliczę sobie to na plusik i już mi troszkę lepiej :)

do tego bus nam coś szfankuje i chyba będzie potrzeby nowy (kolejny nieprzewidziany wydatek) :evil: , w między czasie siedzę sobie w papierach i szykuję biznes plan he he

• 2 weeks później...
Gość Morrwa

Ja też czekam niecierpliwie na kolejne zdjęcia i relacje.

My też chwilowo stoimy z robotą - szefowi ekipy matka umiera i ciągle nie może ruszyć ze Śląska do Warszawy. Hm... co robić - mam serce i człowieka nie zmuszę. Więc czekam.

Tymczasem wybrałam w końcu kuchnie. Editta co powiesz na coś takiego -

http://www.atlas-studio.pl/img/produkty/94z.jpg

http://www.atlas-studio.pl/img/produkty/94z-2.jpg

Oczywiście ja nie będę mieć wyspy (bo nie mam takich warunków), ale kolorystyka, zlewozmywak, płyta, a nawet być może kolor ścian będzie taki sam. Okucia trochę cieńsze, delikatniejsze.

Poza tym mam całą glazurę i terakotę, poza kuchnią. A jak tam u ciebie w tym temacie? Miałaś jechać do Katowic.

Pozdrawiam

Morrwa - skoro editta tak rzadko tu zagląda to ja się wypowiem :roll:

mnie się podoba, nawet bardzo...

ja planuję coś bardzo podobnego, tzn. z bielonego dębu fronty szafek niskich,

jasnoszary blat,

wysokie szafki białe, ale jeszcze nie wiem, czy matowe, czy z połyskiem ???

może ktoś mi podpowie.....

http://foto2.m.onet.pl/_m/01768eb82bce2c304b7454eac7559042,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/9a955f7b3187032fdd59bf6f03955713,5,19,0.jpg

A Ty editko wracaj ,

i wykańczaj i pokazuj zdjęcia może coś podpatrzymy,

tzn ja podpatrzę :oops:

Gość Morrwa

Halszko - trochę widać rozgościłyśmy się na cudzym wątku - zobaczymy czy Editta nas przegoni :lol: :lol: :lol:

Ja początkowo byłam nastawiona na bielony dąb, potem na ikeę (drewniany front), aż znalazłam studio które ma fronty dokładnie takie jakich szukałam. Nazabawniejsze jest to że to LAMINAT, który przeklinałam i który mnie odstraszał. Gdy zobaczyłam ten front - zmieniłam zdanie. Dopiero przy bardzo blikim oglądzie można zgadnąc, że to nie drewno. Najważniejsze, że ma kolor którego szukałam - brąz z szarością - bardzo ładnie to się łązczy z białym lub kremowym lakierem (właśnie pozostał mi wybór tego koloru jeszcze). Blat będę mieć jak na zdjęciach - biały, lekko nakrapiany czarnymi plamkami. Chciałam kompozytowy (ale cena 9000 tys. mnie odstraszyła) - wybrałam opcję laminat obramowany kompozytowym cokołem - wygląda jakby cały był z kompozytu, a cena - nieporównywalna.

Jeśli o twoją kuchnię chodzi - radziłabym połysk - powiększa przestrzeń i unowocześnia.

Morrwa - no cóż, mój mąż w tej chwili został przegłosowany, chodzi o dylemat - mat czy połysk ?

Będzie połysk 8)

Dzięki za radę , powiększenie przestrzeni i unowocześnienie to jest to o co mi chodzi,

chcę, aby moja kuchnia była właśnie taka, a poza tym taka..... solidna ? :roll:

Edittko - kiedy wracasz ?

naprawdę chcesz nas przegonić ??? :cry: :cry: :cry:

Gość Morrwa

Dzięki za radę , powiększenie przestrzeni i unowocześnienie to jest to o co mi chodzi,

Właśnie w tego powodu postawiłam na lakier w szafkach górnych i słupkach. Kuchnia sprawia wrażenie przestronniejszej. A moja kuchnia jest w w kształcie litery 'C' więc muszę dążyć do jej odciążenia. Stąd odejcię od pomysłu Ikea. No i połączenie akcentów klasycznych (drewno, lub niby-drewno - jak w moim przypadku) bardzo mi się podoba - klasyka materiału daje poczucie ciepła, a lakier - nowoczesność.

O! właśnie strzeiliśmy bramkę Portugalii!