editta 09.09.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 cześć kochane kobiety muszę powiedzieć, że mnie ciarki obeszły. do mnie po radę przecież ja się nie znam, większość rzeczy robię po omacku i na tak zwane wyczucie zdjęcia niestety może będą ale za jakiś miesiąc dopiero przewiduje jeszcze 2-3 tyg. bezpańskiej ciszy Morrwa kolor kuchni bomba. jasny, czysty, świeży. ostatnio skłaniam się właśnie do takich odcieni. a to za sprawą wszechobecnego wenge, ciemnych brązów w każdym prawie wnętrzu (choć bardzo mi się podobają, uważam, że już trochę ich za dużo). do tego spadłaś mi z nieba. właśnie wczoraj poruszyłyśmy z malmuc temat zlewozmywakowy ten ze zdjęcia pasowałby mi idealnie (tylko inny odcień), może wiesz co to za firma? Poza tym mam całą glazurę i terakotę, poza kuchnią. A jak tam u ciebie w tym temacie? Miałaś jechać do Katowic. Pozdrawiam oj tylko mogę pozazdrościć. nigdzie jeszcze nie byłam, nawet chyba delikatnie zapomniałam o płytkach, ścianach i tak dalej. chyba muszę wziąść sprawy w swoje ręce i zacząć na nowo urządzanie . może humor mi się popraw, choć kto wie halszka.ka jeżeli nadal zliczasz głosy, zalicz mój na połysk proszę Edittko - kiedy wracasz ? naprawdę chcesz nas przegonić ??? nigdy w życiu zapraszam do mnie ponownie z innymi sprawami. Morrwa może pokaż swoje płytki. z przyjemnością i z zainteresowaniem obejrzę wasze pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 09.09.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Morrwa bardzo fajna kuchnia-podoba mi sie ten bielony dab.Nie myslalas o wlasnym watku?Fajne masz pomysly i plany warto zalozyc-podpatrzymy cos,poogladamy??? święte słowa, też jestem zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.09.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 se tu weszlam i se humor popsułam miała być kuchnia u mnie bielony dąb i co? i jakaś zaćma mnie ogarnęła, nie wiem, może w nocy mąż mnie łokciem przez sen stuknął no i zamówiłam coś ciemniejsze, ale to nie bielony dąb buuuuuuuuuuuuu..... teraz widze zdjecia morwy i mnie skręca ale co tam! za rok se kupie nową kuchnie Editta ty wiesz co? przymierzyłam się z moja hall do sciany i okazuje się że nieźle przesadziłam z ilością miejsca tam sie mieszcza dwie takie hall małż mówi, ze mozemy wymienić na większą, ale ja chyba nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 10.09.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 (..) ale co tam! za rok se kupie nową kuchnie (..) i to się nazywa dobre podejście, tak trzymaj kobito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 10.09.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 a ja myślę, że to nam się humory popsują jak zobaczymy kuchnię malmulcowej, już zaczęłam kombinować że może orzech amerykański, czy cóś, z tymi lakierowanymi szafkami, ale już mam dosyć myślenia, i postanowiłam zostać przy dębie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.09.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 a ja myślę, że to nam się humory popsują jak zobaczymy kuchnię malmulcowej, już zaczęłam kombinować że może orzech amerykański, czy cóś, z tymi lakierowanymi szafkami, ale już mam dosyć myślenia, i postanowiłam zostać przy dębie nieeeeeeee no teraz to juz napewno nie pokaze swojej kuchni kobity! co może mi wyczarować facet za 9 tys kiedy kazdy wyceniał te kuchnie na 15-18 tys ze nie wspomne, ze nie widzialam roboty tego kolesia podeszlam kompletnie niepowaznie do mojej kuchni obym nie żałowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 10.09.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Morrwa bardzo fajna kuchnia-podoba mi sie ten bielony dab.Nie myslalas o wlasnym watku?Fajne masz pomysly i plany warto zalozyc-podpatrzymy cos,poogladamy??? Dzięki Ocia - pomysłów mam aż nadto, takie zboczenie - powiedzmy - 'rodzinne'. Ale zaraz wątek - hm... nawet nie wiem gdzie taki założyć, co tam wpisywać. Pasożytuję sobie.... Editta - wiedziałam, że będziesz 'po mojej stronie' w sprawie kuchni. Ciekawa byłam twojej opinii bo jak już pisałam, mamy podobny gust - więc jesteś moim papierkiem lakmusowym. Wenge jest okey, ale faktycznie - u większość znajomych są takie fronty. Poza tym moja mała kuchnia jeszcze by się pomniejszyła. A ja tymczasem próbuję jakiś taki styl skandynawski wprowadzać w kolorystyce i materiałach - w czym skutecznie przeszkadza mi mój mąż. No ale kuchnię przewalczyłam. Zlewozmywaki - temat niby banalny a jednak i tu sa ważne decyzje do podjęcia. Powiedziano mi początkowo, że granitowe zlewozmywaki są od 2tys. zł. Ręce mi opadły. Zrezygnowałam. Ale kamień na stalowym zlewozmywaku spać mi nie dawał. Poszperałam i planuję zakup takiego zlewozmywaka - http://www.ceneo.pl/323058 - w kolorze topaz najprawdopodobniej. W necie nie mogę ocenić prawdziwego koloru a muszę mieć jaknajbielszy. Do tego chyba wylewka z podobnego materiału w podobnym kolorze. Przede mną wybór kafelek do kuchni - waham się między kafelkami ecru a jasną szarością - co radzicie? A co do pokazywania płytek - te najciekawsze wkleiłam ci kilka stron wstecz. W kuchni mam polerowany włoski gres ecru, monokolor (nie mogę znaleźc zdjęć w necie). W wiatrołapie i WC na dole - gres Zirconio - medas blanco. W WC na dole przy umywalce trochę szklanej mozaiki przy umywalce. Mój ojciec mówi na to 'szkło butelkowe'. A w garażu tani gres z Opoczna i tanie płytki na ścianach niemieckiego pochodzenia. I to chyba tyle z płytek. Mam nadzieję,że glazurnik wszystko położy za jakieś 2 tyg. to może jakieś forki zrobię. Malmuc - oj, nie chciałam fundować ci mąk wklejając te fotki. Twoja kuchnia też pewnie będzie rewelacyjna. Wklej projekt albo zdjęcie ze strony producenta - ciekawa jestemmmm...... Dobrą masz cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.09.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Malmuc - oj, nie chciałam fundować ci mąk wklejając te fotki. Twoja kuchnia też pewnie będzie rewelacyjna. Wklej projekt albo zdjęcie ze strony producenta - ciekawa jestemmmm...... Dobrą masz cenę. Morrwa proszę Cię nie katuj mnie ten producent ma na imię Adam, rozpadziastą aktówkę, a jak zobaczylam jego 3 kreski na kawałku papieru a co miało oznaczać zwymiarowanie mojej kuchni nogi sie pode mną ugięły i o mało nie zemdlałam czemu mu nie podziękowałam? nie wiem kasa czyni cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 10.09.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Malmuc - to widać poszłaś na całość. U mnie pan w typie twojego Adama robi mi schody... też drżę.... ale schody i parkiety w całym domu wychodzą tyle, co u większości innych wykonawców same schodki.... bu.... CENA CZYNI CUDA - mam nadzieję, że moje schody to nie będa cuda na kiju. Za kuchnią nachodziliśmy się, ale mam nadzieję że to będzie TO. Cena średnia. Chętnie bym ucięła kilka tysięcy, ale nie mogę sobie odmówić paru gadżetów. A co do pomysłów. Mam zamiar w sypialni u wezgłowia pokombinować ze ścianą. Są dwie opcje - fototapeta z naszych zdjęć (ale tę opcję wykorzystujemy już na drzwiach do WC) lub taka tapeta: http://jvd.pl/pl/grafika/galeria/Imagine/1034.jpg Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 10.09.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 morrwazakladaj ten watek!!!fototapeta z waszych zdjec -super-tez myslalam zeby takie cos gdziec wykorzystac-tylko nie wiem jeszcze gdzie-wiec zachecam do zalozenia watku-najlepiej w galerii..widzialam pare aranzacji w tv i wygladalo super (czarno-biala).a co do tej tapety to fajna-tez w sypialni na scianie gdzie bedzie stalo lozko tez mam w planach tapete -tylko to dopiero na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 10.09.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Proszę bardzo - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=111870 Tylko nie wiem co tam pisać i czy ktoś tam zaglądnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 11.09.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 editta a ty masz jakis pomysl na klatke schodowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 11.09.2007 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 (...) Editta - wiedziałam, że będziesz 'po mojej stronie' w sprawie kuchni. Ciekawa byłam twojej opinii bo jak już pisałam, mamy podobny gust - więc jesteś moim papierkiem lakmusowym(...). (...) Przede mną wybór kafelek do kuchni - waham się między kafelkami ecru a jasną szarością - co radzicie?(...) mnie o zdanie nie pytaj. ja mam zboczenie na punkcie szarości świetnie, widzę, że dałaś się przekonać, zaraz wpadnę do twojego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 11.09.2007 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 editta a ty masz jakis pomysl na klatke schodowa??? nooo nie mam klatki schodowej. schody biegną w bibliotece. ścianę planuję wyłożyć betonowymi płytami. schody mam już zaplanowane: ażurowe, dębowe stopnie, grube chyba przewidziane są 6 cm, betonowa belka. nie mam natomiast zielonego pojęcia co z barierką najchętniej w ogóle bym jej nie dawała, ale to raczej nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 11.09.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Balustrady to jakaś masakra. Nie widziałam jeszcze ładnej - sama będę miała niefajną - czyli jedyną możliwą do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 chyba sie zapłaczę przyszedł czas na szukanie balustrady a ja nie chceeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!! nie ma ładnych balustrad no dobra! są! ale jak zwykle to nic bezpiecznego dla moich dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 11.09.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Tak - bo to jest problem. Podobno poziome poprzeczki są niezgodne z przepisami, bo niebezpieczne. Pionowe - niefajne. Metalowe - niefajne. Dziś wiem, że w następnym domu nie będzie balustrad bo dzieci będa starsze albo zbuduję murek wzdłuż schodów i tylko poręcz na nim zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Tak - bo to jest problem. Podobno poziome poprzeczki są niezgodne z przepisami, bo niebezpieczne. Pionowe - niefajne. Metalowe - niefajne. Dziś wiem, że w następnym domu nie będzie balustrad bo dzieci będa starsze albo zbuduję murek wzdłuż schodów i tylko poręcz na nim zamontuję. chciałam murek zrobć chociaż na piętrze, ale nie przeszło na tą chwile okazuje się że zawsze miałam rację, ale nie jestem pewna swoich wizji, pomysłów (to moje pierwsze w życiu doswiadczenie w budowaniu) dlatego nie upieram się ale kurna nie wiem czy nie zacznę tupac nogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 12.09.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 hello murek - chcę zrobić nad schodami i nad pustką nad wejściem ale boję się efektu klatki. myślałam żeby zrobić murek w połączeniu z, no właśnie szkło - nie bardzo pasuje mi na górę, bo to byłby jedyny szklany element, poziome poprzeczki - ale jakie? metalowych elementów też nie mam, drewno? no i myślałam, żeby te wstawki powtórzyć w balustradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.09.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Edytko Z drzewem ladnie wyglada. Moze znajde zdjecie , Maz moj robil komus co takiego w Hameryce , pieknie to wyszlo Z tym , ze mam kilkanascie tysiecy tych zdjec i nie wiem kiedy to znajde. Zaryzykuj , takie murowane bedzie pasowalo do Twojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts