Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

editta mozesz mi napisac wymiary waszego okna "suwanki"???tzn wystarczy tylko szerokosc.i jeszcze jedno pytanie czy wszystkie skrzydla na dole masz w jednakowej szerokosci???chcemy okna do nas zamaiwac i musze sie zdecydowac jakie chce dokladnie tarasowe czy podwojna suwanke czy potrojne (nie wiadomo jeszcze jak otwierane-brak zgodnosci).marcin chce suwanke ale nie wiem czy nie bedzie to wygladac dziko jak bedzie podwojna suwanka + dodatkowe dwa osobne okna i skrzydla od pojedynczych i suwanki nie beda mialy takiej samej szerokosci.

dzięki malmuc coś takiego :wink:

ocia79 okna od tarasu mają po 137 cm, o ile dobrze pamiętam, mierzyłam dziś rano i teraz nie pamiętam czy mi się wymiary nie pomieszały :oops: :oops: :oops: okna obok (po lewej) i wejściowe po 94 cm. chyba się przyzwyczaiłam i różnica mnie nie razi, choć terazna zrobiłabym raczej taki sam podział tych tarasowych

(...) ale nie wiem czy nie bedzie to wygladac dziko jak bedzie podwojna suwanka + dodatkowe dwa osobne okna i skrzydla od pojedynczych i suwanki nie beda mialy takiej samej szerokosci.

wydaje mi się, że najlepiej wyglądają okna identyczne, ale także możesz wstawić dwie kwatery po bokach o tej samej szerokości (identycznej jak te osobne na bokach budynku) a suwane szersze, jeżeli masz na tyle miejsca. powinno wyglądać składnie :wink:

jak mają wyglądać dwa suwane okna? we wnęce mają być same? jedno ma zachodzić na drugie?

Hej Edytko -ja też mam pytanko o okna. Otóż u mnie w salonie jest otwór na drzwi tarasowe -wysokość 240cm i szerokość 380cm. Planuję podzielić je na 3 równe części po 126cm -dwa boczne fixy a środek przesuwny. Mam pytanie o wysokość twoich drzwi przesuwnych? Mi producenci mówią że 240cm to za wysokie (ma być PCV w kolorze) i nie chcą robić. Ja widzę na Twoich fotkach, że nad drzwiami zastosowałaś stałe szklenie -jaka jest jego wysokość a jaka samych drzwi? Pozdrawiam-kachna

witaj kachna całkowita wysokość drzwi to 260cm, przeszklenie u góry musiałabym dopiero zmierzyć. okienko też jest efektem problemów technicznych. nie wiem czy dobrze cię zrozumiałam :roll: u mnie ta część nie jest stała, co widać na zdjęciu

http://img229.imageshack.us/img229/3462/drzwipf1.jpg

witaj kachna całkowita wysokość drzwi to 260cm, przeszklenie u góry musiałabym dopiero zmierzyć. okienko też jest efektem problemów technicznych. nie wiem czy dobrze cię zrozumiałam :roll: u mnie ta część nie jest stała, co widać na zdjęciu

http://img229.imageshack.us/img229/3462/drzwipf1.jpg

No faktycznie! Czyli to taka jakby poprzeczka -tylko nie na dole-tradycyjnie a na górze. Dzięki!

No faktycznie! Czyli to taka jakby poprzeczka -tylko nie na dole-tradycyjnie a na górze. Dzięki!

można tak powiedzieć :wink: myślę, że takie okno na stałe też jest dobrym i ciekawym rozwiązaniem. wiem, że szukałaś opinii na temat drzwi przesuwnych. może swoje zdanie już wyrobiłaś i podjęłaś decyzję, ale dorzucę jeszcze moje cztery grosze. drzwi są super, o wiele lepsze w użytkowaniu od tradycyjnych, do tego duża oszczędność miejsca. nasze mają już jakieś cztery lata i żadnych zmian w funkcjonowaniu nie zauważyłam. bez najmniejszych problemów otwieraliśmy je również w okresie zimowym, więc dziwią mnie głosy o zamarzaniu :o jednym słowem polecam

można tak powiedzieć :wink: myślę, że takie okno na stałe też jest dobrym i ciekawym rozwiązaniem. wiem, że szukałaś opinii na temat drzwi przesuwnych. może swoje zdanie już wyrobiłaś i podjęłaś decyzję, ale dorzucę jeszcze moje cztery grosze. drzwi są super, o wiele lepsze w użytkowaniu od tradycyjnych, do tego duża oszczędność miejsca. nasze mają już jakieś cztery lata i żadnych zmian w funkcjonowaniu nie zauważyłam. bez najmniejszych problemów otwieraliśmy je również w okresie zimowym, więc dziwią mnie głosy o zamarzaniu :o jednym słowem polecam

Twoja opinia jeszcze utwierdza mnie w podjętej już decyzji o drzwiach przesuwnych -mi też się bardzo podobają -mimo ceny -kilkakrotnie wyższej od zwykłych. W moim regionie takie drzwi to prawdziwa nowość i większość firm robi wielkie oczy gdy o nie pytam :o . Zresztą nikt znajomy takich nie ma i nawet nie miałam okazji z takich drzwi korzystać :oops: . Podaj mi proszę jakiej firmy masz te drzwi -albo chociaż jakie mają okucia (jeśli nie pamiętasz to powinno być napisane gdzieś przy zawiasach) -bo podobno z okuciami bywają największe problemy -więc wolałabym sprawdzone. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam-kachna

odwiedziłam wczoraj miejscowy salon z płytkami i buuu nie mam płytek do dolnej łazienki :cry: chciałam położyć mozaikę paradyż candy. na zdjęciach wygląda super, a w rzeczywistośc :roll: i co kicha.

A jak duża ta łazienka? Bo ja mam na dole malutki kibelek -1m*2,5m -ponieważ malutka to planuję b.jasne płytki: Tubądzin Alabastrino, mają PIĘKNY dekor:

http://www.lazienki24.pl/_includes/cms_img/or_07253333218.jpg

Płytka podstawowa:

http://www.lazienki24.pl/_includes/cms_img/or_07253332912.jpg

Mozaika:

http://www.lazienki24.pl/_includes/cms_img/or_07253333322.jpg

Kocham te płytki :)